Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Groot 33 Weken

 • Auteur
  Berichten
 • #10450363

  Hoi hoi, 

  even een vraagje! Ik had een groeiecho gehad, die was helemaal goed. Alles gemiddeld. 2 weken daarna krijg ik weer controle.

  Toen hebben de artsen (2 gynaecologen en 2 artsen in opleiding) gevoeld aan mn buik en vonden de baby ‘groot’. 
  ze zeiden verder niets en er hoeft ook niets te gebeuren. Ik ben nu 33+4

  maar ik zou het ook wel fijn vinden dat hij niet veel te groot is bij de geboorte. Wil graag wat van de onderkant overhouden HAha. Ben zelf maar 1.64 … zijn er meer die te maken hebben of hadden met een grote baby terwijl ze zelf klein zijn?

  en moet ik er iets mee? Bij de volgende controle ben ik 36 weken. 

  groetjes ! 

   


  JannekeN
  Bijdrager
  #10450377 Quote

  Overhouden aan de onderkant lukt niet 🙂 maar bij ons hadden ze hem ook groot geschat en hij is met 39 weken geboren. De verloskundige heeft bij ons uitgelegd dat het niet uitmaakt of je kindje groot of klein is voor het verloop van de bevalling. Als het echt flink te groot is, wordt het wel vaak ingeleid.


  IkbenLisa
  Bijdrager
  #10450380 Quote

  Laatst heeft de Verlosmoeder op YouTube een aantal video’s geplaatst over groot verwachtte baby’s. Misschien interessant om te kijken!


  JanuariMama
  Bijdrager
  #10450384 Quote

  Mijn baby werd ook door voelen aan de buitenkant door de verloskundige groot geschat, maar bleek dat bij de geboorte (40+5) helemaal niet te zijn, gewoon mooi gemiddeld. Ze kunnen het dus soms lastig inschatten van de buitenkant hoor is mijn ervaring en uit mijn omgeving.
  Oh en een slecht gevolg aan de onderkant kan helaas ook met gewoon een gemiddelde baby 😉
  Probeer het dus los te laten en het tijdens de bevalling over je heen te laten komen. Je kunt er toch niets meer aan veranderen. Succes met de laatste loodjes!

  #10450386 Quote

  Mijn 1e is met 35 weken geboren en was ruim 2. 5 kg en die heeft de onderkant ook verpest. Mijn 2e met 39.6 geboren. Ruim 4 kg en nog meer verpest. Bij iedere geboorte blijft de onderkant niet mooi. Dat kan gewoon niet.


  Famkeh
  Bijdrager
  #10450392 Quote

  Onze 1e was 3.2kg, de 2e 4.2kg. Ik geloof niet dat de grootte of gewicht nu direct een eenduidige indicatie is hoe de bevalling verloopt en of je “schade” oploopt. Wellicht meer de grootte van het hoofd. De rest floept er achteraan (meestal). Mijn verloskundige heeft de gehele bevalling warme natte lappen bij de uitgang er tegenaan gehouden. Beide bevallingen zonder kleerscheuren doorstaan. Verder heb ik mijn buik tijdens de zwangerschap 2x per dag ingesmeerd in de hoop dat de striae niet te erg zou worden. Maar daar vraag ik me altijd wel af of die zalfjes etc werken hoor.. Heb weleens geen striae, maar mijn zus ook niet en die heeft helemaal niet gesmeerd, dus meer geluk denk ik 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Aykiz
  Bijdrager
  #10450407 Quote

  Met 40+4 bevallen bij mij zijden ze ook dat het een zware baby is hij woog maar 3.250..


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10450420 Quote

  Ik heb twee redelijk grote dochters op de wereld gezet. 3810 en 3876 gram. Bij allebei heb ik een kleine hechting gehad.
  Maar mijn onderkant, zoals je het noemt, is niks mis mee. Wel veranderd, maar mijn vriend klaagt eerder over te strak dan te ruim geworden. Dus als het daar om gaat zou ik mij niet zo druk maken. Je houdt het immers toch niet tegen.

  #10450511 Quote

  Bevallen van een grote baby wil niet persé zeggen dat je er meer schade door op loopt. Mijn eerste is met 37.1 bevallen en woog 3.3 kg. Bijna twee uur moeten persen. Knip gehad en giga aambeien. Het voelde alsof ik door een vrachtwagen was overreden. Ik kon de eerste week bijna niet uit bed komen. Maar met de dag ging het beter. De tweede is geboren met 40.4. Met 20 weken lag die kleine al boven de curve. Geen suiker. Gewoon een flinke baby. Woog bijna 5 kg bij de geboorte. Wederom knip gehad. En aambeien. Bont en blauw van onder en flink gezwollen. Dat wel. Ik dacht; dit komt nooit meer goed. Maar het is goed gekomen. Het herstel duurde wel langer dan bij de eerste maar met wat tijd en geduld is het goed gekomen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct