Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby heeft astma, maar mag nu niet naar kdv

 • Auteur
  Berichten
 • #10330063

  Hi!

  Wij zitten er een beetje doorheen. Mijn zoontje van 10 maanden vertoont al sinds hij 4 maanden is tekenen van astma. Niet heel heftig, maar elke keer als hij verkouden is, slaat het op zijn longen en wordt hij benauwd. De rest van de tijd, als hij niet verkouden is, ademt hij ook wat zwaarder en sneller dan ‘normale’ kinderen. We hebben een puffertje, wat hij vreselijk vindt maar wat wel helpt en verder ook neusspray voor als het een keer echt erg is (vooral ’s nachts).

  Nu zijn velen hier vast ook wel bekend met de maatregelen die ook de kdv’s (moeten) nemen nav Corona. Heel begrijpelijk natuurlijk. Alleen doordat kinderen die ook maar een beetje benauwd zijn (en hun ouders) niet welkom zijn, kan mijn zoontje al bijna 2 weken niet naar het kdv. En het is echt niet zo dat hij super benauwd is, maar hij ademt gewoon wat zwaar (dit heeft hij dus vrijwel altijd) en snel. Wij zitten er nogal doorheen, omdat werk ook gewoon doorgaat en het begrip van werkgevers nu alles normaliseert toch ook een einde kent. En omdat er dus ‘niks’ aan de hand is! Al vanaf het moment dat ze hem kennen ongeveer is dit hoe mijn zoontje is, hij is verder niet verkouden of ziek, en ik zie dit ook niet veranderen. Ik was zelf astmatisch als kind en we lopen ervoor bij de kinderarts, maar het is gewoon niet iets dat we kunnen oplossen. Het kdv geeft aan het heel vervelend te vinden, maar aan de maatregelen van het RIVM gebonden te zijn.

  Weet iemand wat we kunnen doen? De maatregelen zijn volgens mij gericht op verspreiding van het virus, hij heeft dat écht niet. Maar zou het evt kunnen helpen hem te laten testen als ‘bewijs’? Zijn er misschien mensen die bij een kdv werken die mij iets kunnen vertellen hierover?


  Loma
  Bijdrager
  #10330064 Quote

  Vervelend zeg. Misschien je baby laten testen op Corona dan heb je zwart op wit dat hij het niet heeft? 


  Essieee
  Bijdrager
  #10330065 Quote

  Hoi hoi. Wat ontzettend vervelend! Ik kan me voorstellen dat je niet meer weet waar je het zoeken moet. Ik werk zelf op kantoor in de kinderopvang, en wij hebben de regel dat als ouders een doktersverklaring kunnen regelen, het kindje wel mag komen. Ik weet natuurlijk niet of ze daar bij jullie genoegen mee nemen, maar je zou eens kunnen informeren? Wij hebben ook een aantal kinderen die chronisch verkouden of astmatisch zijn.

  Liefs en veel succes

  #10330068 Quote

  Mijn zoontje heeft een beetje hetzelfde probleem hij vertoont ook chronisch c orona klachten. Ik heb vorige week een brief gekregen dat als het chronisch is ze gewoon mogen komen. Dit is nog niet iets wat het rivm heeft bepaald maar dat zit er dus misschien wel aan te komen dus misschien nog eens informeren bij het kinderdagverblijf? 

  #10330070 Quote

  Oh dank jullie wel! Ik ga straks direct de huisarts bellen, want een doktersverklaring moet te regelen zijn. Kan het op z’n minst proberen!


  mamon Kolk
  Bijdrager
  #10330075 Quote

  Mijn zoontje van 2 is chronisch verkouden, en dat is ook bekend bij de kdv van dag 1, waardoor ze nu ook gelukkig zeggen dat die gewoon mag komen omdat ze weten dat die 9 van de 10x verkouden is.

  mischien kun je even met hun in gesprek gaan en aangeven ?

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10330079 Quote

  Ja ik ga vandaag echt even wat meer actie ondernemen. Ik had eerst iets van ok, ze kunnen er ook niks aan doen. Maar inmiddels heb ik ook iets van we moeten toch wel tot een oplossing komen want dit kan nog wel even duren.

  Het punt is dat hij 3 weken geleden verkouden was, dat was de aanleiding dat we hem thuis moesten houden (geheel begrijpelijk). Maar nu is dat allang over maar mag hij dus nog niet terug (heb hem 1 keer gebracht na zijn verkoudheid maar toen moest ik hem na anderhalf uur weer ophalen ivm de ‘benauwdheid’).

  #10330089 Quote

  Kindjes mogen getest worden als ze vaak verkouden zijn, om uit te sluiten dat het corona is. Daarna mogen ze weer naar de opvang.

  Dit is een paar weken terug in het nieuws geweest.

  #10330100 Quote

  Mijn zoontje mag nu ook gewoon komen als hij verkouden is zonder dat hij getest is. Alleen als er meer dan 3 kinderen op de groep verkouden zijn moeten ze het bij de ggd melden misschien dat hij dan wel getest moet worden

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct