Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Heeft Voorkeur Voor Mama

 • Auteur
  Berichten

 • AnneBaarlo
  Bijdrager
  #10564885

  Vraagje, kan een baby van 5 weken oud al een voorkeur voor zijn mama hebben? Ik was namelijk gisteren 3 uurtjes van huis en mijn man was alleen met met mijn zoon, maar mijn zoon heeft 1,5u gehuild en was ontroostbaar. Ik kom thuis en bij mij was die gelijk rustig.
   
  En zo ja hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn man ook een betere band met onze zoon krijgt? Alvast bedankt voor de reacties!


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10564908 Quote

  Ja hoor dat kan zeker! Mijn middelste wilde vanaf dag 1 niks van papa hebben. Ging keihard krijsen als m’n man hem lekker bij zich nam.
  Hij is nu bijna 2 en de band is prima. Daar hebben we ook niks extra’s voor gedaan hoor. Niks forceren maar wel gewoon zelf op stap blijven gaan


  BibiWa
  Bijdrager
  #10564917 Quote

  Je baby heeft 9 maanden lang jouw hartslag en stem gehoord. Dat is heel erg vertrouwd. Hij kent buiten jou eigenlijk nog helemaal niks. Hij raakt vanzelf gewend aan je man als hij daarmee veel tijd spendeert. Kwestie van tijd, geduld en liefde.


  FunnyFaye
  Bijdrager
  #10564925 Quote

  Ja hoor dat kan zeker, de man kan het beste al een band opbouwen met de baby wanneer die nog in de buik zit. Wat je nu kunt doen is je man vaak de baby (afgekolfde)flesjes laten geven


  Lewis
  Bijdrager
  #10564949 Quote

  Mijn oudste had dat tot een maand of 6. Het duurde wel tot een jaar voordat de zorg van pappa volledig geaccepteerd werd. Maar na 6 maanden verbeterde het al flink. Het verschilt erg per kindje. Mijn jongste heeft er veel minder moeite mee. Maar als een kindje erg veel behoefte heeft aan het vertrouwde van mamma, de geur, stem, geluiden, manieren, dan kunnen ze het onbekende heel spannend en prikkelend vinden. Ook pappa is nog erg onbekend. 

  Je hoeft idd niks te forceren. Maar het is wel belangrijk om pappa ook te laten knuffelen en zorgen. Door de blootstelling zal het bekend worden en daarmee vertrouwd en minder prikkelend. Toch is het niet nodig om tot hysterie aan toe te forceren hoor. Het komt met tijd helemaal goed! 

  Mijn man is groot en wat dat betreft echt een olifant in een porselein kast. Luide stappen, drukke manier van doen, luid ademen, zware stem enzo. Ik ben zachtaardiger. Ik denk dat dat bij mijn oudste ook wel meespeelde. Die moest echt zachtjes en lief aangepakt worden. Wat mn man echt niet kon. 😂 

  Nu is ze gek op haar pappa. Ze hebben een hele leuke band. Niet minder dan die van haar met mij. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct