Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Huid Vervelt En Zeer Schraal Droog Rode Huid Plekken Met Blaren

 • Auteur
  Berichten
 • #10606909

  Hoi allemaal,

  Ik heb een vraag. Ik heb een afspraak met de huisarts gemaakt maar ik wil alsnog hier een topic van maken. Bij mijn vorige kindje met koemelk allergie had ik veel baat bij jullie tips en ik hoop dat ik wellicht weer wat goede tips / info kan krijgen 🙂

  Mijn zoontje is 15 feb 2023 geboren. Hij was direct roodachtig van kleur. Dit is normaal werd mij verteld en het zal wegtrekken. Paar dagen later vervelde mijn zoontje enorm. Ook dit zou normaal zijn. Na paar dagen moet dit minder worden.

  Mijn zoontje is nu bijna 2 weken oud en het lijkt erger te worden. Zeker nadat wij hem gisteren in bad hebben gedaan. Flinke droge schrale plekken/ vervelling over zijn gehele lichaam. Ik zie nog steeds een rode gloed en ik zie onder zijn oksel en schaamstreek flinke blaar plekken. Ik en mijn vriendin maken ons zorgen hierover. Wat wij lezen is dat dit allang over had moeten zijn.
  Baby slaapt goed en huilt niet veel. Ook is hij rustig. Geen koorts gemeten. Wat zou dit kunnen zijn? Eczeem? Ik lees ook iets over rode baby en het maakt mij enorm nerveus… 🙁


  Essil
  Bijdrager
  #10606940 Quote

  Zoiets had ik als kind ook. Niet als baby. Diverse specialisten afgeweest, niks gevonden. Bleek wel wat allergieën te hebben maar niks zo ernstig. Zeep irriteerde. Ben uiteindelijk uitgekomen bij Labello hydrocare, dat hielp iets.

  Later kwam ik afbeeldingen tegen van herpes bij kinderen. Leek er veel op. Hoop dat het dat niet is, maar wel belangrijk om dat uit te sluiten.

   


  Billie
  Bijdrager
  #10606988 Quote

  Die schilfers/vervellen is helemaal niet raar en dat gaat vanzelf over. Niet per se binnen 2 weken, dat kan best langer duren. Je kunt smeren wat je wilt, maar het zal niet weggaan hoor. Zolang de kleine er geen last van heeft, is het helemaal niet erg.

  De rode plekken/blaartjes kunnen smetplekjes zijn. Daar helpt Sudocreme goed tegen. En het is belangrijk om plooitjes goed droog te houden. Elke dag, of meerdere keren per dag, even nalopen, droog maken en eventueel insmeren (nek, oksels, liezen zijn de grootste boosdoeners).

  En als je kindje een gevoelige huid lijkt te hebben: was kleertjes en hydrofielen etc. met een neutraal ‘0%’ wasmiddel. En doe de kleine niet te vaak in bad. 1 à 2 keer per week is meer dan voldoende.

  Maar, mijn belangrijkste vraag: je kindje is 2 weken oud. Dan heb je de afgelopen dagen toch kraamhulp, de verloskundige én iemand van het consultatiebureau over de vloer gehad? Wat zeggen zij???

  #10607007 Quote

  Zoiets had ik als kind ook. Niet als baby. Diverse specialisten afgeweest, niks gevonden. Bleek wel wat allergieën te hebben maar niks zo ernstig. Zeep irriteerde. Ben uiteindelijk uitgekomen bij Labello hydrocare, dat hielp iets. Later kwam ik afbeeldingen tegen van herpes bij kinderen. Leek er veel op. Hoop dat het dat niet is, maar wel belangrijk om dat uit te sluiten.

  Hi Essil, ( Bedankt voor je reactie. Ik ga vandaag naar de huisarts. Ik heb eerlijk gezegd weing vertrouwen in de zorg tegenwoordig. Met mijn 1e kind heb ik enorm veel verkeerde diagnones gekregen… Ik zal het hem vragen of hij herpes kan uitsluiten. 

  #10607008 Quote

  Die schilfers/vervellen is helemaal niet raar en dat gaat vanzelf over. Niet per se binnen 2 weken, dat kan best langer duren. Je kunt smeren wat je wilt, maar het zal niet weggaan hoor. Zolang de kleine er geen last van heeft, is het helemaal niet erg. De rode plekken/blaartjes kunnen smetplekjes zijn. Daar helpt Sudocreme goed tegen. En het is belangrijk om plooitjes goed droog te houden. Elke dag, of meerdere keren per dag, even nalopen, droog maken en eventueel insmeren (nek, oksels, liezen zijn de grootste boosdoeners). En als je kindje een gevoelige huid lijkt te hebben: was kleertjes en hydrofielen etc. met een neutraal ‘0%’ wasmiddel. En doe de kleine niet te vaak in bad. 1 à 2 keer per week is meer dan voldoende. Maar, mijn belangrijkste vraag: je kindje is 2 weken oud. Dan heb je de afgelopen dagen toch kraamhulp, de verloskundige én iemand van het consultatiebureau over de vloer gehad? Wat zeggen zij???

  Hi bedankt voor je reactie Billie. De kraamverzorgster heeft aangegeven dat dit normaal is en dat wij ons niet zorgen hoeven te maken. Echter sinds zij weg is gegaan zijn de klachten ook erger geworden met flinke blaren. De verloskundige heeft hetzelfde gezegd. Maar dat was ook op het moment dat het wel meeviel qua huid. 

  #10607009 Quote

  Ter toevoeging: Mijn kind blijft erg rood. Alsof hij uren in de zon heeft gelegen 🙁 

  read more image Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10607037 Quote

  Onze dochter hadden dat ook en was toch koemelkallergie hebben ze hier alle drie gehad.

  Allemaal aan de pepti gezeten en hormoonzalf en vaseline zalf.

  Zijn jullie zelf allergisch ergs voor mijn man wel voor verschillende dingen en daardoor hadden wij 80% kans op een allergie bij de kinderen.

  Dat zei de arts toen.

  Ook al is mijn man niet allergisch voor koemelk maar voor pinda’s en verschillende huisdieren en pollen.

   

  #10607185 Quote

  Dit is een goed punt. Mijn eerste zoontje is allergisch voor koemelk en katten. Dit is na voren gekomen bij een provocatietest. Ik vraag me af of ik dit bij hem nu al kan testen? Ik zal het voorleggen bij de huisarts. Overigens maakt de vaseline cremé alles erger… 


  Essil
  Bijdrager
  #10607244 Quote

  Nee vaseline is een ramp. Was bij mij ook. Nivea (de originele) deed ook niks. De reguliere Labello ook niet. Labello hydrocare wel. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct