Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Huilt Opeens Veel Voor Tijdens Fles

 • Auteur
  Berichten

 • IdaO
  Bijdrager
  #10476135

  Onze kleine meid is 13 weken oud. Sinds 3 weken kreeg ze af en toe BV via fles en vanaf 6 weken oud krijgt ze alleen nog maar via de fles borstvoeding (aan de borst voeden wilde niet goed lukken). Dit ging tot vorige week allemaal helemaal goed. Sinds een week is elk flesje een strijd. Ze huilt meteen al als het flesje haar mond raakt en raakt dan helemaal overstuur. Door eerst de fopspeen een tijdje in de mond te doen en dan snel te wisselen voor de fles dan wil ze wel wat slokken drinken en dan is het weer krijsen. En zo dan hele voedingen lang. 

  Wie heeft een idee of tips wat dit kan zijn?


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10476162 Quote

  Ah ja de fopspeen-truc. Die hebben wij ook uit moeten halen, om te zorgen dat onze dochter in ieder geval wat dronk. Het verhaal klinkt sowieso herkenbaar. De houding van voeden bij een flesje is soms wat anders en als er bij je kleintje iets dwars zit dan kan dat vervelend zijn. (Onze meid heeft verborgen reflux en dit was uiteindelijk het duidelijkste teken dat ze daar echt last van had). Wij hebben heeeel veel geprobeerd, maar een paar dingen die wel wat leken te doen:

  – check of de voeding niet te snel of te langzaam uit de fles komt (soms is de speen van de fles ineens een issue voor ze)

  – andere voefongshouding

  – zorgen dat de flessen de juiste temperatuur hebben

  – afwachten (sommige baby’s doen dit ook tijdens een sprongetje en dan is het ook ineens weer over)

  – voeden in het (half)donker en op een rustige plaats. Dat heeft bij ons echt veruit het meeste geholpen in de periodes dat ze slecht dronk en steeds huilde voor en tijdens de fles. Vaak konden we na een paar dagen dan langzaamaan weer op een normale manier/plek voeden.

  – Bellen met cb of huisarts. Dit als je denkt dat er eventueel zoiets zou kunnen zijn als verborgen reflux. 

  succes ermee! Het is niks aan als voedingsmomenten een strijd zijn, maar weet dat je echt niet de enige bent die dat mee heeft gemaakt/meemaakt

  #10480954 Quote

  Hi! Geen idee of het nog speelt. Maar heb je ook in het mondje gekeken? Het klinkt een beetje als spruw..

  Kokosolie mét geur werkt daar heel goed tegen. Veelal zijn ze al resistent tegen de medicatie die je voorgeschreven krijgt. Na iedere voeding wat kokosolie in het mondje 🙂

  Groetjes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct