Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby in armen slapen

 • Auteur
  Berichten

 • Pucka
  Bijdrager
  #10302422

  Hallo allemaal,

  even een vraagje. Ons zoontje is 7 weken oud. Hij heeft heel erg veel moeite om In zijn eigen bedje (co sleeper) te slapen.

  als ik hem daar slapend in leg is hij binnen no Time wakker. Hij is onrustig, beweegt veel en maakt rare geluiden. Eenmaal in mijn armen slaapt hij rustig tot de volgende voeding. Alleen ik voel me er niet prettig bij dat hij in Mn armen slaapt.

  we verwarmen het bedje voor, hebben een puckababy geprobeerd, slaapknuffeltje met geluiden ook van de baarmoeder, zijlig kussen omdat hij het prettig vind om op zijn zij te liggen. Maar uiteindelijk slaapt hij dus alleen een paar uur achter elkaar in mijn armen. Iemand tips? Of moet ik gewoon nog niet van zo’n klein baby’tje verwachten dat hij al zelf slaapt? 


  SanneAB
  Bijdrager
  #10302436 Quote

  Hem laten slapen op een hydrofiele doek met jouw geur er aan. Ook het knuffeltje kun je in je bh stoppen en geven als hij gaat slapen. 

  #10302454 Quote

  Hij is echt nog klein en zoekt de geborgenheid bij jou. Hier ging het vanzelf beter ineens na 8 weken en nu wil hij soms enkel overdag nog even in slaap gewiegd worden. 


  LadyJ
  Bijdrager
  #10302490 Quote

  Mijn kindje is nu een half jaar en als ik even terug kijk op die periode is dat alles op zijn tijd komt. Vooral bij zo een kleintje nog even meegaan in wat hij nodig heeft en prettig vind. Het komt allemaal echt vanzelf. De tips hierboven zijn wel top om mee te nemen zodra hij eraan toe is om in zijn co sleeper te gaan slapen. En je hebt zelf ook al een hoop goed voorwerk gedaan. Nu afwachten wanneer die kleine er ook daadwerkelijk aan toe is. 

  #10302631 Quote

  Mij hielp het heel erg om hem in een draagdoek bij me te houden. Hij blij (en lekker rustig), ik m’n handen vrij om zelf iets te kunnen doen. 
  en zoals hierboven al is gezegd: het is echt een fase, ze zijn nog zo klein! Mijn zoontje ging uiteindelijk vanzelf steeds beter en langer zelf slapen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct