Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby in eigen kamer

 • Auteur
  Berichten

 • MamaAnanas
  Bijdrager
  #10031503

  Ik weet dat je ook hierbij je eigen gevoel moet volgen maar vanaf hoeveel weken/maanden leggen jullie je kindje op zijn/haar eigen kamer?


  Henrieke
  Bijdrager
  #10031505 Quote

  Als je dr zelf aan toe bent. Bij ons al na 1 week omdat ze veel geluid maakte in haar slaap en ik daar wakker van werd. 


  DaJoJa
  Bijdrager
  #10031515 Quote

  Hier na een half jaar nog steeds lekker tussen mama en papa in, moet er nog niet aan denken dat hij op zijn eigen kamer ligt:) 


  W83
  Bijdrager
  #10031516 Quote

  Bij ons is de eerste gelijk op haar eigen kamer gegaan. De eerste nacht was in het ziekenhuis. Bij de tweede gaan we dat ook doen. Toen we ‘intakegesprek’ hadden met de kraamzorg had ze daar wat twijfels over, omdat je later door hebt wanneer de baby honger heeft. Maar bij de eerste ging het hartstikke goed. Die had gelijk een ritme.


  Roosan
  Bijdrager
  #10031521 Quote

  Ik heb hem na 5 weken op zijn eigen kamer gelegd. Eerst alleen tot middernacht. Later ook de hele nacht door. Deuren open zodat ik alles hoorde. Ik vond het voor mijzelf veel te onrustig toen hij bij ons sliep. Al die geluidjes… ik kwam hierdoor te weinig tot rust. 

   


  gebruiker652222
  Bijdrager
  #10031532 Quote

  Min erste dochter die inmiddels 10 jaar is sliep naar 2 weeken nadat zij snachts bij mij op de kamer sliep al in haar kamer overdag vanaf het moment dat zij uit het ziekenhuis kwam.

  Mijn 2e dochter inmiddels 8 jaar sliep de erste 7 maande bij mij op de kamer in een ledikant om dat haar zus anders wakker zou worden.

  Mijn zoontje van 1,5 sliep 7 maande in mijn kamer in een wieg.

  Het is maar wat jij zelf prettig vind en wat de omstandigheden zijn.

  Er is geen regel voor.


  Rosa82
  Bijdrager
  #10031534 Quote

  Vooral doen wat goed voelt! Ik had het idee om echt maanden (wat ze ook adviseren) bij ons op de kamer te laten slapen, maar na een paar weken toch naar eigen kamer vanwege alle geluidjes waar we telkens wakker van werden. En ook wel fijn om weer gewoon je slaapkamer terug te hebben. We zijn wel altijd heel principieel geweest dat de baby in zijn eigen bed moest slapen  te leren zelf in slaap te vallen en dat is zeker gelukt! 

  Ik ben nu zwanger van de 2e en denk dat deze nog smaller naar eigen kamer gaat, maar wel zullen zien. Helemaal afhankelijk van wat voor een baby het is.

  En ik gaf trouwens geen borstvoeding, dus wel zo rustig als mijn man opstond voor de fles dat ik kon doorslapen en anders om!

  Dus doe vooral wat goed voelt en laat je niet teveel leiden door adviezen!


  MamaAnanas
  Bijdrager
  #10031543 Quote

  Tnx dames! Mn zoontje is vandaag precies 2 weken en slaapt nu tussen ons in. Het voelt heel fijn om hem zo dicht naast me te hebben. Voorlopig blijft dat ook zo. 

  #10031876 Quote

  Zoals je zelf al zegt is het heel persoonlijk. Zelf had ik ook erg veel last van slapeloze nachten, iets waar ik totaal niet mee om kon gaan…

  Mocht je nog wat verdere tips kunnen gebruiken kan je wellicht een kijkje nemen op de volgende website: goo.gl/FJ9xsK

  Mij heeft het in ieder geval super goed geholpen!

  Veel succes en liefde met je pasgeboren zoontje!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct