Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Kamer Van Ikea

 • Auteur
  Berichten
 • #10110088

  Lieve papas en mamas, 

  Ik ben wel even benieuwd naar waar  iedereen babykamer meubels koopt…

  Ik wil er eentje bij ikea halen omdat ik een paxkast erbij wil. .en een commodo of een ladenkast ik zie het verschil niet echt ervan.. 

  Alleen nu krijg ik continu terug van iedereen dat ze het geen leuk idee vinden en dat het kwaliteit beter is van een baby winkel.  Ik ben al een twijfellaar..

  Wat doen jullie allemaal en hebben jullie leuke ideen? Ik ben al rond aan het kijken op pinterst enz

  Maar ben ook wel benieuwd wat andere ouders  doen.

  Liefs

  #10110123 Quote

  Wij wilden perse grijze houtlook, maar die hadden ze niet bij Ikea dus uiteindelijk bij een babyzaak uitgekomen.

  Verschil commode ladenkast is de verhoging bovenop. Ik denk niet dat je dat verplicht bent om te hebben maar dat is t enige veiligheid stukje wat ik mij kan indenken. 

  Bedjes van ikea zijn prima die hebben we voor bij opa en oma. 

  Het matras in ons baby kamertje is van de ikea. Kwam bij consumenten bond goed uit de test.


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10110137 Quote

  Wij hebben al onze grote spullen voor de babykamer bij de Ikea gekocht. Ledikant, commode en nog een smalle kast. Ook een bijzet tafeltje.
  Ik vind de spullen bij Ikea vaak mooi ontworpen. Het oogt allemaal heel rustig. Ik vond het zelf fijn om alle spullen op één plek uit te zoeken en te bestellen. 

  Als de spullen eenmaal in elkaar zijn gezet is de kwaliteit meer als voldoende voor een babykamer.

  Ikea spullen meermaals in en uit elkaar zetten is een ander verhaal maar dat geldt waarschijnlijk ook voor andere meubels I guess.

  #10110142 Quote

  Wij wilden graag hout en net iets aparts. Onze babykamer hebben we besteld bij Baby & Trends. Super service en echt een kamertje dat bij ons past. Straks ook makkelijk uit te breiden met kinderbedjes en een bureau. Omdat we een tweeling verwachten, vinden we dat erg belangrijk. 

  #10110143 Quote

  De babykamer die wij hebben was drama met in elkaar zetten haha. Ikea is makkelijker😂 kan niet zeggen dat de kwaliteit echt zichtbaar beter is.

  #10110156 Quote

  Meubels bij ikea worden ook gewoon getest dus zelf zie ik het probleem niet zo. Het is uiteindelijk een kwestie van smaak en hoeveel je wil/kan uitgeven. Ik heb recentelijk een commode en bedje van ikea gekocht. De commode Sundvik was voor ons erg praktisch, omdat je het verschoningskussen recht voor je kan leggen met verschonen als je de bovenste plank uitklapt (bespaard ingeklapt dus ook nog ruimte!). Veel succes met de zoektocht!


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10110159 Quote

  Niets van aantrekken. Lekker doen wat je zelf mooi vindt!


  Huizewijntjes
  Bijdrager
  #10110161 Quote

  Kijk wat je smaak is, of je er echt “waarde” aan hecht of meer zoiets hebt van; het is 1 tot 2jaar en dan komt toch wat anders. En vooral je budget.

  Ikea heeft gewoon leuke standaard dingen. Wil je wat specialer moet je naar een babywinkel

  En daarbij als de ikea slechte kwaliteit zou hebben.. waarom verkopen ze het dan toch? Niemand hoeft ook te weten dat het van de ikea komt🤷‍♀️

  Gewoon doen waar jij jezelf goed bij voelt!

  #10110166 Quote

  Omdat wij iets anders dan anders wilden hebben wij alle meubels van Ikea zelf bekleed met steigerhout om er een robuuste look aan te geven en hebben die geverfd in de kleur die we wilden. Wij hebben alle spullen bij de Ikea gehaald. Een paxkast zodat we die de komende jaren kunnen gebruiken, ook voor als hij groter wordt. Voor de commode hebben we gewoon een ladekast gekocht en daarvan de wanden/fronten en bovenkant bekleed met steigerhout en voor het bedje hebben we alleen de voor- en achterkant bekleed. Het steigerhout moet je natuurlijk wel goed schuren om splinters te voorkomen en wij hebben alles zeker 2 a 3x geverfd. Het kost wel even wat tijd, maar je hebt wel iets helemaal naar je eigen smaak. We krijgen super veel leuke reacties erop omdat het een kamer is die je nergens anders ziet. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct