Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby kleding wa

 • Auteur
  Berichten

 • Anoniemmmmmmmm
  Bijdrager
  #10162917

  Hallo iedereen,

  ik ben 36 weken zwanger en het lijkt mij nu wel verstandig  om de babykleding te wassen. Zelf ben ik niet echt een topper in het wassen.. van mij en me vriend was ik alles bij elkaar kleuren bij elkaar en op 1 programma altijd(katoen). Dus zoals jullie begrijpen ben er niet een topper erin. Nu wil ik het wel goed doen en vraag ik mij af , de felle kleuren kan ik die bij elkaar wassen ( bijvoorbeeld geel en blauw) en kan ik het op een korte programma wassen ? Of moet het echt gesorteerd op bijvoorbeeld bonte was , fijne was enzovoort. En zoja hoe kan ik het beste sorteren ( de rompertjes apart en de shirts apart ) op een bepaalde programma …

   

  Ik schaam me diep om dit te moeten vragen, maar zelf helaas nooit vanuit huis mee gekregen en wil niet de kleding verpesten van mijn zoontje.. 

   

  alvast bedankt voor jullie begrip en tips natuurlijk! Mijn dank is erg groot 


  Annelorr
  Bijdrager
  #10162920 Quote

  Hoii. 

  Ik ben ook geen kei in wassen een heel makkelijk. Ik heb toen alles op kleur gesorteerd en dat gewoon op 30 graden gewassen. Nu stop in de baby kleding gewoon bij onze eigen kleding in. Wel weer op kleur. Laatste had ik een leuk blauw wit gestreept box pakje met Per ongeluk iets roods erin gewassen. Witte strepen waren nu mooi roze hahaha. 

  Ook heb ik het niet gestreken zoals ze vaak wel adviseren. Misschien iets te gemakkelijk? Maar werkt hier prima. 


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10162922 Quote

  Ik was precies zo 😉 ik haal alleen rood en donker blauw als het nieuw is er uit. Bij mijn eerste heb ik alles gewassen en toen gestreken. Nou dat doe ik nu ook niet. Baby kleding was ik nu gewoon mee. 

  #10162924 Quote

  Gebruik in ieder geval geen wasverzachter! Ik heb echt Neutral en Babyreus in huis.

  Ik ben een muts als het om wassen gaat en sorteer misschien wel té. Wit bij wit. Rood doe ik bij oranje ofzo. Zwart doe ik meestal apart en blauw kan bijvoorbeeld best bij groen. 

  Op mijn machine is katoen een lang programma. Is dat bij jou niet zo? Ik was meestal op de fijne was of even op een kort programma.

   

   


  Jillroos
  Bijdrager
  #10162928 Quote

  Ik was de babykleding gewoon met onze was mee, ik sorteer op kleur, dus donkere was/witte was en gekleurde was. Wel gebruik ik dan neutral wasmiddel (Ah heeft ook eigen merk). Als de baby wat ouder is (nu 3 maand) ga ik misschien gewoon wasmiddel gebruiken want dat ruikt natuurlijk lekker en neutral zit dus niks in


  BloempjeZ
  Bijdrager
  #10162930 Quote

  Ik sorteer helemaal niet!

   

  Mijn wasmachine heeft een programma en hierdoor kan ik verschillende kleuren bij elkaar gedaan. Nergens last van😬


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10162934 Quote

  Je zou er ook een kleurdoekje bij kunnen doen. Dan kunnen alle kleuren bij elkaar en vangt dat doekje de kleuren op ipv dat andere kleren verkleuren. Zou wel wit apart wassen.

  Ik was alles op 30 of 40 graden en dan het katoen programma. In het begin alles apart van onze kleding gewassen met neutral wasmiddel en wasverzachter. Toen dat op was bij onze was gedaan met gewoon wasmiddel en dat gaat goed. 


  Afrankeh
  Bijdrager
  #10162935 Quote

  Ik gooi alles van mij zoon tegelijk in de wasmachine met een kleurdoekje erbij. Hij is nu bijna 4 maanden en er is niets verkeerd gegaan. 


  Cloewja
  Bijdrager
  #10162941 Quote

  Eerste x ff uitzoeken ivm afkaten van kleuren.

  Daarna kan het prima bij elkaar in, gewoon niet te heet wassen en het kont wel goed 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct