Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Baby Koemelkallergie Zonder Af Te Vallen

 • Auteur
  Berichten
 • #10610767

  Onze dochter van 7,5 maand loopt vanaf haar geboorte te kwakkelen. Onwijze huilbaby, al maanden snotverkouden, hoesten (we hebben nu een puffer), al maanden diarree (vorige week zelfs uitdroogverschijnselen en vaak rode vlekken en kapotte huid. Omdat we een heftige start hebben gehad heeft de kinderarts in het begin meegekeken naar oorzaken en zij sloten koemelkallergie uit omdat onze dochter (vaak wel moeizaam) maar goed at en flink groeide. En nu nog steeds… ze drinkt elke fles moeiteloos op… maar toch heeft ze bijna alle andere symptomen van KMA. Hebben jullie hier ervaring mee of moet je kindje echt afvallen en moeilijk drinken?
  Ik denk er nl over om nu toch Neocate te proberen. Ze heeft als zoveel te voortduren gehad 😰.

  Benieuwd naar jullie ervaringen. Groet

  #10610769 Quote

  Als ik jou was, zou ik het laten testen met een provocatietest. Km-vrije voeding is erg duur, dus het is fijn als dat vergoed wordt.

  Onze zoontje bleek het niet te hebben, alleen heel erg last van reflux. Maar goed ddinken en groeien wil niet zeggen dat er geen allergie is. Als ze gewoon honger heeft, dan drinkt ze heus wel en ze krijgt voedingsstoffen binnen, dus groeit ze… mijn zoontje  blijkt wel een appelallergie te hebben, na een appel heeft ie rode plekken rond z’n mond. Ik heb zelf ook die allergie en de jeuk in je mond is heel vervelend, en toch wil mijn zoontje (4jaar) gewoon appel eten. Bij KMA voel je niet direct dat het aan de melk ligt, dus waarom zou een baby dan de fles niet opdrinken als ze honger heeft?

  Ik moet zeggen dat mijn dochtertje vanaf 8 maanden tot ong 20 maanden ook elke 2 weken ziek was (verkouden, vaak met koorts). Heel vervelend, want met koorts mochten ze niet naar de opvang. Dit lijkt echt te zijn gekomen doordat na de coronaversoepelingen veel meer griepvirussen in de lucht kwamen toen mensen weer meer contact hadden. Nu ze 2 is, lijkt het allemaal een stuk beter met haar te gaan.

  Ik zou toch bij de huisarts blijven aandringen om een kma provocatietest, of bloedprikken om te zien of het immuunsysteem in orde is.


  EvanS
  Bijdrager
  #10610782 Quote

  een koemelkallergie is heel moeilijk vast te stellen, omdat de symptonen uiteenlopen. Onze zoon groeide ook als kool terwijl hij een ernstige koemelkallergie had. Hij had ook a-typische klachten. Later ook excusus gehad van de huisarts dat ze de symptonen niet goed had geanalyseerd maar “gewoon” van de standaard symptonen was uitgegaan. Ik ben het eens met de provocatietest, maar let op dat voeding maar tot 1 jaar wordt vergoed.. en soms de wachttijden voor zo’n test lang kan zijn. 

  Staar je niet helemaal blind op de kma maar probeer ook eens verder te kijken? Een huisstofmijtallergie (on in de allergieën te blijven)? 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen