Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby koorts door warmte

 • Auteur
  Berichten
 • #10456183

  Hoi allemaal, kan het dat je baby koorts krijgt door de warmte? Kan het kwaad? Mijn zoontje van 5 maanden heeft 39,2 koorts. Groetjes!


  MelsD
  Bijdrager
  #10456191 Quote

  Dat zou kunnen, maar dan door oververhitting. Te lang in de zon geweest, wagen afgedekt en te weinig geventileerd, te warm gekleed. Leg hem een tijdje in bijv alleen z’n rompertje of doe hem in een warmlauw badje en kijk of zijn temperatuur daalt. Anders zou ik er niet zomaar van uitgaan dat het door de warmte komt.


  LEvB
  Bijdrager
  #10456213 Quote

  Nee dat komt niet zomaar door de warmte, je kindje is ‘gewoon’ ziek 😉 Mijn dochter van 22 maanden heeft ook koorts en is snot verkouden nu. Dikke pech..


  Lewis
  Bijdrager
  #10456216 Quote

  Als je verder geen gekke dingen gedaan hebt zoals in de auto achter laten of pal in de zon in de wagen onder een doek ofzo, dan is zulke hoge koorts door de hitte niet waarschijnlijk. Virusjes kunnen ook alleen koorts veroorzaken. Ik dacht zelf dat er altijd wel gesnotter/hoesten of buikgriep bij kwam kijken. Maar wij hebben ook al een keer of 3 “gewoon” koorts gehad. 

  Met de warmte is het wel goed om op te letten dat je je kindje dan echt niet te warm aankleed of warm toedekt tijdens het slapen. En lekker rustig aan doen, beetje vaker slapen, bij je houden enzo. 


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10456225 Quote

  Vervelend! inderdaad niet te warm aankleden en zorgen dat je kindje goed drinkt!

  #10456281 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Inderdaad niks geks gedaan als deken over kinderwagen of in de auto laten oid. Hij is ook verkouden dus gewoon griepje dan

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct