Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby kramp 6 maanden slechte nachten

 • Auteur
  Berichten

 • Alliana
  Bijdrager
  #10123217

  Wie heeft enig idee wat ons ventje kan helpen? Ik heb het hele internet afgestruind maar nergens kan ik wat vinden en ik ben echt ten einde raad. Morgen hebben we weer een afspraak met de kinderarts maar ik krijg het idee dat dit het wel zo’n beetje is.

  Ons ventje is bijna 6 maanden en is met 3 maanden een week opgenomen geweest in het ziekenhuis. Conclusie, heftige reflux en koemelkallergie. Door borstvoedings problemen heb ik na veel verdriet moeten stoppen met 3 maanden. Hij krijgt momenteel Neocate voor de kma, Nexium (dosis 1 jaar en ouder) voor de reflux, een half zakje Macrogol per dag voor de verstopping (dat kwam er nog eens bij doordat ik geen bv meer kon geven) en we dikken de melk niet meer in omdat zijn darmpjes daar compleet van over de toeren raakten met 15 diarree luiers per dag en nog meer kramp.

  Als ik Google zie ik overal als oplossing, speciale voeding voor kma of medicatie tegen reflux. Alle problemen zijn daarna opgelost. Nou.. hier dus niet 😭. De kinderfysiotherapeut zegt dat hij zich motorisch perfect ontwikkeld. De chiropractor zegt dat hij geen KISS of iets anders heeft, de werveltjes zitten netjes op hun plek. Het cjg en de kinderarts zien voornamelijk dat hij zich fysiek goed ontwikkelt met gewicht en lengte bovenaan de curve (hij heeft heel wat spekjes). En toch… is het slapen één grote ramp! Hij is zo moe! In slaap blijven lukt gewoon niet. Hij spartelt alle kanten op en blijft maar die beentjes optrekken. Hij slaapt, begint te huilen, gaat spartelen en wordt dan overstuur wakker. Als hij na 1 slaapcyclus wakker wordt krijg ik hem meestal wel weer in slaap.. totdat die krampjes weer komen.

  Ik heb een ergonomische draagzak, maar mijn rug kan niet meer (heel mijn fysiek trouwens, ik ben gewoon op). We hanteren zo veel mogelijk RRR, ook al rent er een peuter van 2 rond. Hij wordt al wakker in bed gelegd en met wat hulp en huilen valt hij wel in slaap. Maar meer dan 3 x 30 minuten (vaak minder) lukt overdag echt niet. En de nacht kunnen we er alsnog tig keer uit, wil hij gevoed worden tussen 23.00 / 00.00 en 04.00 / 05.00 (we zijn deze aan het minderen in de hoop dat hij straks van 19.00 tot 07.00 wil slapen met alleen de late avond voeding) en is hij weer wakker rond 6 a 7 uur sochtends. 

  Voor de duidelijkeid, ik heb geen probleem met even laten huilen (elke paar minuten troosten in bed) en we hebben alles geprobeerd (inbakeren, donkere kamer, babymuziek, stilte, gerommel er om heen, laten huilen, niet laten huilen, etc). Maar hij blijft zo verschrikkelijk krampen en onrustig. Ik snap wel dat hij zo slecht slaapt. Maar de hamvraag is dan, wat kan er nog aan de hand zijn? Alles zou toch getackeld moeten zijn?

  Mijn man en ik slapen nu een tijdje om de beurt in de logeerkamer aangezien we het anders niet redden door de oververmoeidheid. Overdag bijslapen gaat niet doordat onze knul niet kan slapen. 

   

  Is er iemand, iemand 😫, die misschien een idee kan hebben wat een nog met dat buikje aan de hand kan zijn? Ik ga denk ik vragen om een echo morgen, gewoon om het uit te sluiten.

   

  Alvast bedankt. Groetjes een vermoeide mama.

  #10123234 Quote

  Ik heb geen idee maar wil jullie veel sterkte wensen. Hoop dat jullie snel duidelijkheid hebben. Knuffel! 


  MammavanB
  Bijdrager
  #10123244 Quote

  Is het echt kramp? Of zwaar oververmoeid.. dst hij zich misschien verkrampt.. soms weet je t gewoon niet 😔 optie misschien specile zakjes voor zijn ontlasting dat de buikpijn minder word.

   

  Veel sterkte.  De vermoeidheid is heftig, hier ook maaaanden snachts opgezeten in het begin.


  MammavanB
  Bijdrager
  #10123246 Quote

  Misschien nutramigen voeding? Krijg je op recept en is voor koemelk allergie..


  Marma
  Bijdrager
  #10123263 Quote

  Goh wat zwaar en vervelend! 

  Belangrijk dat je aan bel blijft trekken bij hulpverleners. 

  Ik vraag me overigens wel af of die macrogol misschien de boosdoener is. Dat spul kan de darmen flink aan het werk houden. Als de verstopping nu over is, zou ik overleggen of je dat weer kan afbouwen/stoppen. 

  Verder raad ik je aan om hulp van je omgeving te vragen. Misschien dat je kleine ergens een nachtje kan logeren zodat jullie kunnen bijslapen. Of is er iemand die overdag met hem in de draagzak/kinderwagen een lange wandeling wil maken zodat jij een uurtje kan slapen..? 

  Veel sterkte in ieder geval.


  gebruiker941003
  Bijdrager
  #10123286 Quote

  Jeetje wat naar, helaas weet ik hoe je je op dit moment voelt. Hier een meisje van inmiddels 18 maanden met koemelk, ei, soja en nog veel andere allergieën. In tegenstelling tot jou is hier de borstvoeding wel gelukt, het heeft tot haar eerste verjaardag geduurd voordat we eindelijk alle boosdoeners gevonden hadden. 

  Wat mij heel erg geholpen heeft in de zoektocht is een Facebook groep voor bv aan baby’s met allergieën. Ik weet dat er ook een besloten groep is voor koemelkallergie. Daar zijn veel ervaringsdeskundigen, je zou daar je vraag kunnen stellen. 

  Daarnaast ben ik hier heel blij met de kinderdiëtist die ons begeleid met de introductie van vast voedsel. 

  Én…. Ook al lijkt het nu zo uitzichtloos, het wordt ooit echt beter. Die gedachte hield mij op de been. Heel veel sterkte gewenst, hopelijk voelt je zoontje zich snel beter.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Marma
  Bijdrager
  #10123345 Quote

  Oja nog een tip van mij. 

  Ga eens naar een osteopaat. Ik weet niet of je daar al geweest bent. Maar wij hebben met ons huilertje hele goede ervaringen met naar een osteopaat gaan. Ons zoontje had last van zijn nek en hoofdje maar ook veel krampjes, dus heeft ze ook zijn darmen behandeld als we daar waren. Ik weet niet hoe het werkt maar ze haalde de spanning weg door aanraking. De dagen daarna merkte we echt dat hij een stuk rustiger was. Na 3 behandelingen was het huilen een heel stuk minder! Het is het proberen waard. 


  Babetje
  Bijdrager
  #10123653 Quote

  Wat een narigheid! 

  Is er misschien sprake van een liesbreuk? Is pijnlijk voor zo’n kleintje en hebben ze ook echt wel last van hun darmpjes van… Hoeft niet altijd goed zichtbaar te zijn, een arts kan het vaak wel voelen in de liezen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct