Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby kreunt en rochelt hard in slaap

 • Auteur
  Berichten
 • #10361221

  Herkent iemand het volgende: wanneer onze baby in zijn bedje ligt kreunt hij echt super hard! Het lijkt af en toe wel alsof hij stikt zo’n harde en vreemde geluiden maar hij ademt toch wel. Er zitten af en toe een paar minuten tussen dat hij het niet doet en dan begint het weer.  Heel raar maar hij doet dit alleen in zijn bedje, niet op de arm of in ons bed. De kinderarts zegt “babys maken nu eenmaal geluid” maar dit is wel erg hard en extreem! Ook lijkt hij de dag hierna veel meer te huilen.

  #10361222 Quote

  Hier hetzelfde! Mijn zoontje is bijns vier weken en maakt dit soort geluiden al vanaf dsg één ’s nachts in zijn slaap. Volgens mij past het gewoon bij de lichte slaap / REM slaapfase. Ik zie geen verband met onrust overdag.

  #10361227 Quote

  Heel normaal hoor. Mijn zoontje maakte ook enorm veel geluid ’s nachts. Één van de redenen dat we met 4 weken al gestopt zijn met hem naast ons in de cosleeper laten slapen 😝.


  Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10361231 Quote

  Hoi Rozenmeisje,

  Onze dochter deed dit ook. De opmerkingen van dokter en consultatiebureau dat dit normaal was vond ik eerlijk gezegd best irritant. Ik heb er nog geluidsopnames van en vind het nog steeds een geluid wat klinkt alsof haar iets delwars zit.

  Wij maakten ons toen best wel zorgen en ik lag er veel wakker van (letterlijk doordat het gewoon hard was). Maar niemand had er goede raad over en op een gegeven moment is het gewoon over gegaan.

  Wij hadden zelf sterk het idee dat het te maken had met (verborgen) reflux. Zou dat bij je zoontje ook het geval kunnen zijn?

  Succes er mee!

   

  #10361240 Quote

  @Mevrouw Cactus: ja ons zoontje heeft ook verborgen reflux. Misschien juist daarom dat ik me er zorgen om maakt of hem iets dwars zit, ik weet niet wat hem omhoog komt ’s nachts en hoeveel last hij ervan heeft. Hier ook geluidsopnames, de eerste van 4 nachten na zijn geboorte. Precies zoals jij het zegt: vervelend dat het zonder ze te horen als normaal wordt afgedaan en toch wel een beetje zorgwekkend. Wanneer was het (en de reflux) bij jullie over?


  Peach
  Bijdrager
  #10361270 Quote

  Hoi rozen meisje,

  Mijn zoontje had hier ook last van en wij zijn wel serieus genomen door de huisarts. Bij ons bleek dat zijn luchtpijp nog slapper was. Dit is niet heel raar en niet gevaarlijk en hier groeien ze over heen.

  Ook al kon er niks aan gedaan worden was ik wel blij dat ik dit wist. Het heeft bij hem best een tijd geduurd en als hij verkouden was dan was het nog heftiger..

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10361306 Quote

  Heej Peach, via welke weg zijn jullie hier achter gekomen? Kinderarts? Want die doet het bij ons af als normaal zknder gehoord te hebben. En had jullie kindje het ook alleen net op de rug liggen? Het maffe bij ons is dat hij het in ons bed nagenoeg niet heeft. In de wandelwagen pas na een tijdje maar die staat schuin. 


  Peach
  Bijdrager
  #10361412 Quote

  Onze huisarts heeft het geconstateerd. Hij was erg benauwd bij zijn eerste verkoudheid en toen ging ze doorvragen en zo kwamen wij er op. Toen verkoudheid voorbij was keer geluidopname laten horen en toen was er voor haar geen twijfel meer.

  Hij had het inderdaad bij op de rug liggen. Dan ‘klapt’ de luchtpijp meer dicht omdat deze dus nog te slap is. 

  Het hoeft bij jullie dit natuurlijk niet te zijn. Maar zoek eens op: Tracheamalacie 

   


  Jennifer Van ham
  Bijdrager
  #10361469 Quote

  Hoi hoi,

  Mijn dochtertje is nu 7 weken en het wordt al wat minder! Ook stik geluiden en hele harde kreun geluiden! Maakte me ook onwijs zorgen, maar bij ons werd ook gezegd een slappe slokdarm! Dit moet met de tijd goed komen! 

   

  Vertrouw je het niet lekker blijven aandringen! 

  Succes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct