Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Ligt Dwars

 • Auteur
  Berichten
 • #10106596

  Dag dames,

  Gisteren bij de VK werd duidelijk dat ons meisje (eerste kindje) dwars ligt. Ze ligt met haar hoofdje links en de billetjes rechts. Met 33 weken lag ze wel goed. Ik ben nu 35+5 weken zwanger dus het is wel een beetje een dingetje; als mijn vliezen breken met haar in deze houding moet ik gelijk plat gaan liggen en 112 bellen i.v.m de navelstreng die dan naar buiten kan komen. Daarnaast had ik toch wel heel erg gehoopt / hoop ik nog heel erg op een natuurlijke bevalling thuis.

  We zijn nu al druk bezig met moxa, ik doe veel oefeningen en zit nagenoeg niet (alleen op zo’n fit ball). Als dit allemaal niet werkt vóór maandag dan heb ik voor dinsdag een afspraak staan voor een uitwendige versie. Omdat ik Rhesus negatief bloed heb en mijn kindje positief, moet ik dan ook gelijk weer een anti-D prik. Daarnaast bestaat de kans dat de baby teveel stress krijgt van de versie en dat ik voor een spoed-KS naar het ziekenhuis moet .

  Ergens ga ik er van uit dat ze vanzelf weer draait; het is een erg beweeglijk meisje en ze heeft nog wel wat ruimte. Maar zeker weten doe ik dat (helaas) natuurlijk niet. 

  Heeft iemand hetzelfde meegemaakt? Een dwars liggend kindje (dus niet stuit) zo laat nog in de zwangerschap? En hebben jullie tips? En heeft er iemand een uitwendige versie gekregen bij dwarsligging?

  Ik hoor het heel graag.

  Gr., L.


  Rbvh
  Bijdrager
  #10106648 Quote

  Hoi.

  Hier lag ons kindje tot 36wk nog dwars. En lag gisteren bij de controle wel met hoofd naar beneden. Ben nu 37.2wk. Ze kunnen nog tot 38 wk draaien. Zou proberen je niet te druk te maken. Aangezien ze al wel goed gelegen heeft is dus nog ruimte genoeg voor haar om te draaien. 

  De keuze van mijn verloskundige was ook om niet te laten draaien voor de 37wk. Mocht er dan wat zijn is ze oud genoeg. En vaak liggen ze dan al wel goed van zichzelf. 

  Succes.

   


  TwinklingMom
  Bijdrager
  #10106699 Quote

  Mijn meisje lag ook een hele tijd overdwars maar ligt nu 37+ goed zonder bijzondere verrichtingen. 

  Wat soms ook goed wil helpen is zwemmen.  Werkt ook zeer ontspannend voor je buik. 


  Zonneschijne
  Bijdrager
  #10106712 Quote

  Ik weet er alles van, heb twee dwarsliggers gehad. De versie destijds is mislukt en de baby draaide niet meer vanzelf. Ik heb al 2x een ks gehad. Blijkt maar weer dat je er zelf geen invloed op kunt hebben. Ik vind het vreselijk dat ik nooit natuurlijk ben/ga bevallen, maar voel mij ook bevoorrecht dat ik al 2x pijnloos ben bevallen. Het is zoals het is…. 

  #10107111 Quote

  Dank voor jullie reacties!! Ik vind het erg spannend nog allemaal. Ze is wel erg beweeglijk dus ik hoop gewoon dat ze vanzelf weer draait. En als de versie niet lukt.. het is inderdaad zoals het is! Dan is het heel erg fijn dat de optie voor een KS bestaat. 

  Nogmaals dank voor jullie reacties,

  Gr. L

  #10107112 Quote

  Hoe was jullie ervaring met versie eigenlijk? Ik ben pas 30 weken, dus nog volop draaikans. Maar kom bijna wekelijks bij de gynaecoloog en dan ligt ze of dwars of met hoofd omhoog. 

  Maar versie wil ik echt ni hebben, t idee vind ik verschrikkelijk… 

  Dus hopelijk is t niet eens nodig,maar zijn er meer die geen versie hebben laten doen?

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10107619 Quote

  Nou, even een update: ons meisje is gedraaid! We hebben er de afgelopen dagen veel gedaan; moxa, oefeningen en ik heb de tip van twinklingmom ook uitgeprobeerd. Even een uurtje zwemmen was inderdaad zeer ontspannen en ik merkte dat ons kindje er ook actief van werd. En jeetje wat is die buik eigenlijk zwaaaaaar! Moxa was ook wel bijzonder; twee keer per dag 15 a 20 minuten en iedere keer ná de moxa was ze heel aanwezig.

  Gebruiker10066704 als ik je een tip mag geven; ligt ze nu straks nog niet goed, probeer dan de moxa! Mijn moeder is acupuncturist (het komt vanuit de Chinese Geneeskunde) dus dat kon ik gelijk doen, maar zeker als ze met 34 weken nog niet goed ligt zou ik het gewoon proberen. En oefeningen zijn volop te vinden op internet (ik merkte dat deze specifieke oefening veel deed: in de hoek van onze hoekbank met knieën op de bank en ellebogen op de grond, hou je niet heel lang vol maar ik probeerde het 15 tot 20 diepe ademhalingen vol te houden, gelijk na de moxa). Dan is een versie wellicht niet nodig! En met een kindje in stuit kan je nog wel natuurlijk bevallen, als je dat wilt. Verder nog een misschien wat gekke tip: warme kruik op je onderbuik en wat kouds op je bovenbuik (dat was bij mij een zak bevroren bosvruchten in een theedoek). Daar werd ze ook actief van, en ze schijnen met het hoofdje het liefst lekker warm te liggen. Probeer ook zo veel mogelijk als je zit of staat je hand op je onderbuik te houden.

  #10107668 Quote

  Thanks voor de tips!!


  NiRoFlo
  Bijdrager
  #10107728 Quote

  @Gebruiker10066704 ons dochtertje lag met 20 weken in stuit en ja nog genoeg kans om te draaien, maar iets in mijn lichaam zei dat ze dat niet meer ging doen. Met 30 weken lag ze nog altijd in stuit en zo ook met 35 weken. Ik wilde ook absoluut geen versie, want ik geloofde er in dat zij er een hele goede reden voor had om zo te blijven liggen. En ja, je kan gewoon natuurlijk bevallen, maar ik wilde niet, want als het fout zou gaan zou het paniek zijn en een spoedkeizersnee, dus heb ik meteen voor een geplande keizersnee gekozen. Inmiddels ben ik in verwachting van onze tweede dochter en ook zij lag met de 20 wekenecho in stuit, dus afwachten wat zij gaat doen…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct