Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Ligt Heel Laag 2

 • Auteur
  Berichten

 • MrsM
  Bijdrager
  #10564044

  Hallo allemaal,

  Onze baby ligt heel laag. Ik ben nu 19 weken zwanger en voel de kleine vooral helemaal onderin. Natuurlijk moet m’n buik nog een stuk omhooggroeien, maar het lijkt er meer op alsof deze nu vooral onderin de breedte groeit.

  Ik herken dit totaal niet van m’n 1e zwangerschap, toen groeide m’n buik vooral smal omhoog en voelde ik onze zoon vooral hoog in m’n buik.

  Kan het kwaad dat de kleine zoveel onderin m’n buik zit? Ook qua doorbloeding van de placenta of ontwikkelen van een voorkeurshouding van de baby?

  Ik ga het ook vragen bij de 20 weken echo, maar ben benieuwd of iemand dit herkent en evt tips heeft om er voor te zorgen dat de kleine genoeg ruimte heeft?

  Groetjes,

  MrsM

  #10564062 Quote

  Ik zelf ben maar 1x zwanger geweest en mijn zoontje lag ook snel al super laag, en heeft dit ook altijd gedaan. Zijn koppie lag echt tegen mn bekken aan en duwde veel tegen mijn blaas.

  Het kan echt geen kwaad, en als je je er niet prettig bij voeld, bel gewoon even de verloskundige of de huisarts!


  MommyFaye
  Bijdrager
  #10564078 Quote

  Is normaal, 19 weken is nog nier erg ver en de baby ligt dan een stuk onder je navel nog bij je schaambot in de buurt

  #10564085 Quote

  Bij 20 weken zwangerschap zit over het algemeen je baarmoeder nog niet eens bij je navel. Dus lijkt mij niet zo gek dat je hem laag voelt. Daarnaast is elke zwangerschap anders. Je baby is nog erg klein, hij/zij gebruikt zoveel ruimte als nodig is. Een voorkeurshouding heeft 0,0 relatie met hoe je baby zich in je buik beweegt.


  GebruikerS
  Bijdrager
  #10564103 Quote

  Ik heb toevallig vandaag 20 weken echo gehad en de baby blijkt ook laag te liggen. Ik heb niet de indruk gekregen dat dat erg is.


  MrsM
  Bijdrager
  #10564133 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ben ik weer een beetje gerustgesteld. Zal volgende week bij de 20 weken echo vragen waar de baby zich vooral bevindt. Misschien dat m’n buikspieren nu ook sneller slap geworden zijn door spierherinnering en m’n buik daarom ook meer ‘uitzakt’. Placenta lag bij 13 weken echo ook aan de voorkant, speelt wellicht ook een rol.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  RS
  Bijdrager
  #10564138 Quote

  Bin mij eerste zwangerschap voel dr ook alleen maar onderin en tegen me blaas kan geen kwaad

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct