Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Baby Maakt Lange Slaap Te Vroeg

 • Auteur
  Berichten
 • #10537719

  Hoi allemaal!

  Hebben jullie nog tips voor het volgende? Onze kleine meid van 11 weken oud kan inmiddels 7 uur achter elkaar slapen, alleen doet ze dat te vroeg. Namelijk van 19:00 uur tot 03:00 uur. We hebben geprobeerd om haar tussen 22 en 23 wakker te maken voor een voeding, maar dan komt ze alsnog om 03:00 uur weer. Hebben jullie tips om de lange slaap naar achter te verplaatsen?

  Joyce


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10537721 Quote

  Wauw! 7 uur is al heel knap!

  Ik vrees dat het gewoon is dat ze rond drie uur nog trek krijgt ☺️. Slaaptijden verplaatsen zodat ze de nachtvoeding oversloeg werkte bij ons in ieder geval niet… Maar wie weet heeft iemand anders een gouden tip 😉


  MamavanJames
  Bijdrager
  #10537722 Quote

  Ik ben benieuwd naar de tips, volgens mij is het namelijk gewoon iets dat vanzelf moet gaan. Onze kleine man is bijna 12 weken en slaapt ook van 20 – 21 uur tot 3 – 4 uur in de nacht…

  #10537723 Quote

  Komt vanzelf. Ze is nog zo jong. Dat ze nu al zo lamg achter elkaar slaapt zijn de meeste ouders al heel blij mee.


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10537727 Quote

  Ik klap in mijn handjes bij een nacht waarbij ik 7u achtereen een slapend kind heb. En dan is onze zoon bijna 1,5j. Daarmee bedoel ik; we denken vaak dat ze maar door moeten slapen en gaan liggen schuiven en doen aan de flessen en slaapjes. Wij hebben misschien wel 50x van strategie gewisseld. Ze bepalen het zelf, en het is heel normaal (ook met 1,5) om er nog geregeld uit te moeten ’s nachts. Accepteren en niet teveel bij stilstaan werkt voor ons t best. 


  LiesTH
  Bijdrager
  #10537733 Quote

  Geen tips, bij ons werkte een late voeding ook niet, bij beide kinderen niet. Volgens mij werken sommige kinderen gewoon zo. Ze gaan vanzelf langer slapen, maar met 11 weken is zeven uur al heel mooi. Zelf vroeg naar bed gaan is het enige wat een beetje hielp de nachten door te komen. 


  Yima
  Bijdrager
  #10537736 Quote

  Gewoon om 3 uur voeden en snel weer lekker verder slapen. Nachtvoedingen zijn heel lastig te sturen, en dit is al heel knap! Die tijd gaat met de weken/maanden vanzelf verschuiven richting de ochtend. Kan ook zomaar zijn dat ze heel plotseling echt doorslaapt, of volgende maand weer twee voedingen vraagt. Het verandert allemaal om de haveklap op deze leeftijd. Ze heeft de voeding nu kennelijk nog nodig. 

  Ter vergelijking: mijn dochter dronk op die leeftijd nog 3 voedingen. 22.30, 2 uur en 5 uur. En rond 5 maanden 2 voedingen, vanaf 6 maanden enkel de late voeding en wanneer nodig een klein nachtflesje. Vanaf 8 maanden enkel regelmatig, maar niet elke nacht, een klein nachtflesje. En dat hield ze vol tot 1,5 jaar! Nu drinkt ze geen melk meer. Maar we hebben nog steeds weken van doorslapen, en weken van gedoe. Ze drinkt soms even een paar slokken water eind van de nacht, waarvoor we er wel eventjes uit moeten. Ohh en ze is altijd rond 6 uur op. Ze is 22 maanden. 


  LennyvO
  Bijdrager
  #10538355 Quote

  Heerlijk! Ik geniet ervan dat mijn jongen ineens slaapt van 7 tot 11 en dan tot 3 en lekker vroeg wakker om 6 uur 😀
  Alles is relatief en wat jouw kleintje doet is super knap. Dat het niet helemaal uitkomt met jouw ritme is misschien niet helemaal wat je gehoopt had, maar volkomen normaal. Overdag drinkt hij veel en dan kan hij vanaf 7 uur een hele poos zonder. Daarna moet hij weer een voorraad aanleggen. Ik zou zeggen dat je gewoon even moet wachten. Misschien een maand, een jaar (of als je pech hebt 3) maar uiteindelijk gaan ze doorslapen hoor…


  liesforum
  Bijdrager
  #10538387 Quote

  Heeeel logisch, kindjes slapen vanaf de vroege avond het diepst. Juist niet wakker maken, droomvoedingen werken voor heel veel kindjes niet maar je kan het proberen. Ze gaan vanzelf er steeds wat langer tussen laten. 7 uur ertussen is al heerlijk. Ik ging zelf altijd lekker vroeg naar bed, rond 21 uur. Dan had ik om 3 uur al 6 uur slaap gehad stel hij had wat moeite om weer in slaap te komen (of ik zelf)

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen