Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Niet Meer Ingedaald

 • Auteur
  Berichten

 • Vhs
  Bijdrager
  #10247208

  Hallo,

  Graag wilde ik weten of hier mensen ervaring hebben met het niet meer ingedaald zitten van de baby. Ik heb v.a. week 35 te horen gekregen dat hij ingedaald was. Vorige week zelfs volledig. Nu is hij weer omhoog gegaan en zelfs ook gedraaid. Ondanks dat mijn VK zei dat ik mij geen zorgen moet maken doe ik dat toch. Want ik ben nu 39+4 en ben daarom bang dat het of langer gaat duren, of dat er iets ergs gebeurd tijdens de bevalling… Omdat ze ook zei dat ik gelijk moest bellen als mijn vliezen waren gebroken en voorheen werd dat niet gezegd tegen mij. 

  Ik wilde graag ervaringen horen van anderen. Hoop dat het mij dan gerust stelt. Verder is tot nu toe alles altijd goed geweest met de baby en met mij, maar nogmaals, maak mij toch een beetje zorgen. 

   

   


  AnnetteJA
  Bijdrager
  #10247214 Quote

  Geen paniek, dit kan echt geen kwaad. Mijn dochtertje was tot en met de bevalling ook niet ingedaald en dat is pas tijdens de bevalling gebeurd (en alsnog een hele snelle en voorspoedige bevalling). Nu 38 weken van no 2 en die is ook niet ingedaald. Enige is dat als je bevalling begint met vliezen die breken dan moet je meteen de verloskundige bellen.

  Komt dus allemaal goed 😄


  Jillroos
  Bijdrager
  #10247216 Quote

  Mee eens idd met bovenstaande, daarnaast zou ik me niet zorgen maken of de bevalling nu wel goed op gang komt want dat gebeurt doordat de longen van de baby bepaalde enzymen afscheiden als deze helemaal rijp zijn om goed zelfstandig te ademen en heeft dus niks te maken met indalen


  Felyar
  Bijdrager
  #10247218 Quote

  Ook mijn dochter was eerst wat ingedaald en een paar weken was ze ineens weer omhoog gegaan. 

  Tijdens de laatste controle zei de vk mij ook idd dat zodra de vliezen breken ik direct moest bellen en plat moest gaan liggen. 

  En idd, een week later, met 36 week zijn mijn vliezen gebroken. Dus direct plat gaan liggen en de vk gebeld. 

  Uiteindelijk is de bevalling erg snel gegaan! Rond 16.00 zijn de vliezen gebroken en even na middernacht is mijn dochter geboren. 

  Gaat echt goed komen! 

  #10247220 Quote

  Niet mijn persoonlijke ervaring maar bij yoga was dat ook gebeurt bij iemand met 39 weken en haar baby is uiteindelijk ook met de bevalling alsnog ingedaald.

  Begrijp ik dat die van jou nu in stuit ligt? Want dat is volgens mij dan de reden van dat vruchtwater omdat anders het hoofdje de uitgang afsluit, en dan stroomt het vruchtwater er langzamer uit. Billetjes houden dat niet zo goed tegen. Dit is dan ook zo als het hoofdje niet meer ingedaald is.

  Kan me voorstellen dat je hiervan geschrokken bent, vervelend zeg! Maar je wordt goed in de gaten gehouden. Heb vertrouwen! 💪


  VOF
  Bijdrager
  #10247221 Quote

  Hoi Allemaal,

  Tot op heden is mijn kleine man ook nog niet ingedaald (nu 36+4) kan natuurlijk nog zeker gaan gebeuren, weet niet of je dat altijd voelt? Vraagje: waarom moet je meteen bellen als je vliezen breken en de kleine nog niet ingedaald is? 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Suffjuh
  Bijdrager
  #10247236 Quote

  Mijn 1ste zoontje was ook niet ingedaald. Dat is pas bij het persen gebeurd. Hij was er met 25 min persen. 😆


  Katin87
  Bijdrager
  #10247248 Quote

  De reden dat je de verloskundige gelijk moet bellen bij het breken van de vliezen is dat de navelstreng kan verzakken. Bij een baby die al is ingedaald sluit het hoofdje de uitgang af. Bij een niet ingedaalde baby kan de navelstreng al zakken en dan pas het hoofdje, dit kan gevaarlijk zijn voor de bloedtoevoer van je baby. 

  Bij mijn eerste dochter begon mijn bevalling met vruchtwaterverlies. Dit ging druppelsgewijs, maar ik had wel gelijk door dat het om vruchtwater ging.

  Succes met de laatste loodjes!


  Felyar
  Bijdrager
  #10247249 Quote

  Hoi Allemaal, Tot op heden is mijn kleine man ook nog niet ingedaald (nu 36+4) kan natuurlijk nog zeker gaan gebeuren, weet niet of je dat altijd voelt? Vraagje: waarom moet je meteen bellen als je vliezen breken en de kleine nog niet ingedaald is?

  Wanneer je vliezen zijn gebroken en de baby is nog niet ingedaald, bestaat het risico dat de navelstreng tussen het kindje en de uitgang kan komen (volgens mij ook om het nekje) en infectiegevaar kan optreden. Vertelde mijn verloskundige.

  Dat werd dan ook als eerste gecheckt toen de vk bij ons thuis kwam. Alles zag er goed uit en daardoor mochten wij gewoon met de auto naar het zkh (moest wel plat op de achterbank liggen) i.p.v. met de ambulance. In het zkh mocht ik nog wel gewoon douchen en naar de wc, maar moest zoveel mogelijk plat blijven liggen. Gelukkig kwam de bevalling erg snel op gang 😜

   

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct