Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

baby (nog) niet op geboortegewicht

 • Auteur
  Berichten

 • arw
  Bijdrager
  #10499901

  Wie heeft ook ervaring ermee dat je baby (nog) niet binnen 2 weken op geboortewicht was en in het zkh werd opgenomen?

  #10499922 Quote

  Hier was ook sprake van een opname. Toen ze een week oud was moesten we naar het ziekenhuis omdat ze bleef afvallen en erg suf was daardoor. Ze was ook geel maar de billirubine was nog binnen de norm dus ze hoefde niet onder de lamp gelukkig. We hoefden (konden) niet te blijven omdat het heel druk was in de ziekenhuizen ivm RS virus. Wij moesten haar toen elke 2 uur kleine beetje melk aanbieden en dat ging toen ineens super goed! Bleek dat ze nog niet goed aan de borst dronk, ik had vreselijke overproductie dus toen ben ik alles gaan kolven en kwam ze heel snel aan in gewicht! Spannend he! Drinkt je kleine wel oké?


  Lewis
  Bijdrager
  #10499923 Quote

  Mijn dochter was 5 weken te vroeg gekomen en kreeg niet zelfstandig de borstvoeding op gang. Nadat ze al ruim over de 10 % was afgevallen en niks wat er thuis deden hielp, zijn we wel een dagje in het ziekenhuis geweest. Ze zag ook heel erg geel en was suf, had uraatluiers. Beetje hetzelfde als hierboven dus. Ook niet onder de lamp gehoeven. In het ziekenhuis zijn we op een streng regime van elke twee uur proberen te voeden, kolven en met een spuitje vingervoeden gezet. Dat nam dan bij elkaar wel een uur in beslag, dus dag en nacht tussendoor weinig rust. Ook voor ons kleintje was dat heel pittig. Ik heb hier en daar wel wat moeten bijvoeden ook, voordat mn melk goed op gang was en ik genoeg had. 

  Na een paar dagen had ze weer goede plasluiers, liep het gewicht op en trok de geelheid weg. Na 3 weken was ze op haar geboortegewicht. Ik heb 3 maanden bv gegeven. Maar ze is nooit echt goed gaan drinken. Ondanks twee lactatiekundigen. Ik kreeg kapotte tepels en borstontstekingen. Dus na 3 mnd overgestapt op de fles. Maar na die eerste 3 weken ging het groeien dus goed. Ze moest alleen eerst aansterken met bijvoeden en voeden met een pipet. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct