Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Op Social Media Door Anderen

 • Auteur
  Berichten
 • #10109786

  Goedemiddag allemaal,

  Heb even jullie ideeen en misschien ervaringen nodig.

  Mijn jongen is vandaag 6 daagjes oud en alles gaat super, helemaal gelukkig.

  Alleen stoor ik mij aan mijn schoonfamilie die alles van hem (nu al) op social media zet. Niet alleen fb, maar letterlijk elk te bedenken kanaal. Zonder overleg of iets.

  ik ben zelf vrij prive en deel ook weinig van mezelf en dus ook niet van hem. Ik vind het nog echt even te klein en kwetsbaar hiervoor.

  Ik wil niemand zn enthousiasme afnemen of beledigen maar ik wil het niet hebben. 

  Hoe gaan jullie hiermee om?

  Liefs

   

   


  T tje
  Bijdrager
  #10109787 Quote

  Heeel begrijpelijk.

  wij hebben het tijdens het kraambezoek al ingehamerd dat we dat niet willen. 

  Ze mogen er van vinden wat ze willen maar jullie als ouders beslissen dat.

  en degenen die het al hebben gepost: naar hen mag je best eisen dat ze het eraf halen. Of ze het begrijpen of overdreven vinden of niet. Jullie willen het niet hebben dus jullie wil is hierin leidend.


  T tje
  Bijdrager
  #10109788 Quote

  En van harte gefeliciteerd met de geboorte van je kindje natuurlijk!!! Naast dit gedoe: neem lekker de rust en zorg goed voor elkaar!


  Marma
  Bijdrager
  #10109789 Quote

  Dat is lastig en eerlijk gezegd vind ik het niet zo netjes dat mensen dat doen zonder het jou te vragen. Ik zou er toch wel wat van zeggen, is niet meer dan logisch dat jij er iets over te zeggen hebt wat er wel of niet gedeeld wordt. 


  LauraSjors
  Bijdrager
  #10109793 Quote

  Gefeliciteerd met je zoontje!

  Wij hebben ook op voorhand (tijdens zwangerschap al en bij het kraambezoek nog eens) aangegeven dat we niet willen dat iemand iets op social media post zonder dat eerst aan ons te vragen. Ik vind ook zeker dat je ze nu mag vragen het te verwijderen/het in het vervolg eerst te vragen. Het is jullie kind!


  MamSuzan
  Bijdrager
  #10109801 Quote

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon.

  Ik ben het helemaal met de andere eens. Mijn dochter gaat inmiddels naar school en daar moet je elk jaar weer als ouder zijnde toestemming geven of er foto’s ed. gedeelt mogen worden of niet. 

  Dus ik vind het dan ook erg vreemd dat anderen zomaar een foto van jou kind ergens online zetten. Ik begrijp dat ze trost (kunnen) zijn, maar het is wel jullie kind. 

  Inderdaad zou ik aangeven dat jullie het niet fijn vinden als er dingen geplaatst worden online en dat jullie ook willen dat de reeds geplaatste foto’s verwijderd worden. 

  Succes ermee! 


  Anouk SvE
  Bijdrager
  #10109830 Quote

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoontje!

  Wij hebben vanaf het moment dat we vertelde zwanger te zijn tegen iedereen gezegd dat we geen foto’s van onze dochter op social media willen. Wat er op komt bepalen wij al ouders.

  Iedereen houdt zich daar ook heel netjes aan. Onze dochter is bijna 1 en nog nooit herkenbaar in beeld geweest op social media.

  Ik zou eerlijk tegen je familie zijn dat je dit niet wilt, want je wilt er later ook geen spijt vankrijgen dat iets geplaatst is. Als het op internet staat krijg je het er tenslotte nooit meer vanaf. En jullie zijn de ouders, dus jullie bepalen!

  Geniet lekker van je maaltijd!


  Anouk SvE
  Bijdrager
  #10109832 Quote

  Daar moet natuurlijk staan geniet van je kraamtijd! Haha

  #10109839 Quote

  Heel herkenbaar. Wij hebben ook een aantal familieleden die social media verslaafd zijn. Wij hebben van begin af aan meteen onze grenzen aangegeven (geen foto’s op welk social media kanaal dan ook zonder toestemming van ons). We hebben ook heel duidelijk aangegeven dat als iemand dit wel doet, diegene ons zoontje niet meer zal zien. Dit zijn onze wensen en dat heeft iedereen te resepecteren. Wij maken gebruiken van de app Lifecake. Daar kun je iedereen die je wilt voor uitnodigen en kun je alle foto’s en video’s die je met familie/vrienden wilt delen inzetten en komt dus nergens anders terecht dan in die app. Al onze familieleden zijn hier super enthousiast over, want je bereikt ook meteen iedereen i.p.v. dat je iedereen een aparte foto moet toesturen. Maar wees duidelijk en vergeet vooral niet te genieten van je kraamtijd! Zonde om je hier te lang druk over te maken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct