Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Overvoeden Moedermelk

 • Auteur
  Berichten

 • Noe
  Bijdrager
  #10329119

  He allemaal! 

  Omdat mijn zoontje de borst weigert kolf ik nu al zijn flesjes. Als ik het rekensommetje erbij pak wat hij ongeveer per flesje zou drinken kom ik op 110 ml. Hij drinkt alleen 140 ml per flesje weg. Is er een grote kans dat ik hem overvoed? Overvoeden aan de borst kan niet, maar begrepen dat uit de fles overvoeden wel mogelijk is.

  Is contact geweest met een lactatiekundige trouwens. Veel huid op huidcontact en dan gaat hij hopelijk weer aan de borst drinken.

  #10329125 Quote

  Die rekensommetjes zijn maar een gemiddelde. Het ene kind heeft meer nodig dan het andere. Geen probleem dus die paar cc extra!


  Klijn
  Bijdrager
  #10329132 Quote

  Lekker laten drinken als hij daar behoefte aan heeft! De samenstelling van moedermelk is ook beter aangepast op de behoefte van je kindje, dus een extra reden om soepel om te gaan met die sommetjes 🙂


  Dpl
  Bijdrager
  #10329140 Quote

  De rekensommetjes zijn een richtlijn, sommige kindjes drinken meer, sommige minder. 

  In principe kun je niet overvoeden met borstvoeding. Als je het uit de fles geeft kan het wel zo zijn dat het, omdat een fles makkelijker drinkt, te snel gaat en je kindje nog zuigbehoefte heeft in plaats van honger. Daarom is het belangrijk om het drinken uit de fles zo lastig mogelijk te maken. Dat doe je door therapeutisch te voeden. Kort gezegd betekent dat kleinste speen, kindje rechtop en fles horizontaal. Hier lees je er meer over. 

  #10329157 Quote

  Inderdaad kan je niet echt overvoeden met borstvoeding. Het is wel belangrijk dat je kindje ongeveer 20 minuten over het flesje doet 


  Noe
  Bijdrager
  #10329266 Quote

  Bedankt allemaal! ( ben gerustgesteld nu haha)Hij drinkt lekker rustig uit zijn flesje, vaak 20 minuten. Heb de uitleg over therapeutisch voeden ook even doorgelezen, erg handig bedankt!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct