Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Slaapt Ineens Niet Meer Door Vanaf 4 Maanden Heel Onrustig En Boos

 • Auteur
  Berichten
 • #10606639

  Hallo ouders,

  Onze zoon van inmiddels ruim 5,5 maand is een heuze nachtbraker geworden! Tot hij 4 maanden was mochten wij absoluut niet klagen, hij sliep namelijk al na een week of 6 door en we moesten hem echt wakker maken voor de voeding. Ook de overgang van borst- naar flesvoeding was geen probleem, en het verplaatsen van onze slaapkamer naar zijn eigen kamertje heeft hij zonder enig gejammer doorstaan!

  Maar vanaf 1 Januari begon het, hij was toen bijna 4 Maanden en ineens werd hij ‘s nachts wakker, zwaaiend met zijn armen en schoppen met zijn benen! Hij lijkt heel erg overstuur en alleen oppakken en wiegen of hem op zijn zij leggen helpt. Dit gaat inmiddels al bijna 2 maand zo, en het is nu niet meer pas vanaf midden in de nacht, maar eigenlijk zodra we hem op bed leggen. Hij slaapt op de arm, wordt boos zodra hij in zijn bed ligt. Hij wordt soms wel elke 10 minuten wakker, en we nemen hem dus ook maar steeds sneller bij ons in bed. Ook hier wil hij alleen maar slapen als hij op zijn zij ligt! We hebben al van alles geprobeerd, inbakeren, pepti, white noise, manueel therapeut.

  Niks lijkt te helpen, en wij zijn de wanhoop redelijk nabij, omdat ook wij onze slaap natuurlijk wel een beetje nodig hebben! Overdag is hij ondanks het nachtbraken wel super vrolijk, maar het slapen in zijn eigen bed gaat ook overdag niet vanzelf!

  Ik weet het, het is een lang verhaal, maar is dit voor iemand herkenbaar en wat was voor jullie de oplossing? Of moeten we geduld blijven houden?

  Colin


  Essil
  Bijdrager
  #10606652 Quote

  Begrijp ik goed dat het niet alleen de locatie is maar ook de lighouding heel specifiek moet zijn?

  Dan is het wellicht een fysiek probleem. Misschien kan een gediplomeerd osteopaat jullie helpen.( Gediplomeerd is wel belangrijk, het is geen beschermde titel namelijk.)

  De onze ging rond die periode ook heel slecht slapen, hoewel niet helemaal op dezelfde manier. Ging wel ook weer over na een paar maanden. Pas neerleggen als de baby 20 minuten slaapt en je het lijfje voelt ontspannen. Als je het lopen moe bent, een schommelstoel. Misschien dat een schommelende wieg ook werkt?

  Accepteerd hij wel een speen? Dat kan ook veel verschil maken.

  En bij hele slechte nachten gaven we ook wel paracetamol. (En nam er zelf ook 1, helpt tegen de oververmoeidheids symptomen)

  Heel belangrijk te zorgen dat je zelf ook slaapt, door bijvoorbeeld af te wisselen met je partner, of stomweg overdag een dutje te doen.


  RS
  Bijdrager
  #10606714 Quote

  Ik zou hem geen paracetamol nemen omdat die niet wil slapen. Dat vind ik beetje raar hij is niet ziek. Verder is t heel normaal gedrag. Onze kleime sliep ook door nu 5 maanden en word weer 3x per nacht wakker. Speentje er in valt ze wel weer in slaap. Het is vervelend maar denk dat je er niet veel mee kan behalve accepteren. Misschien een slaapcoach contacten

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct