Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby slaapt niet in eigen bed

 • Auteur
  Berichten
 • #10497774

  Ik heb zo het gevoel dat ik iets fout doe en misschien hebben jullie tips.

  Ons eerste zoontje is inmiddels 1,5 en had destijds ook moeite overdag in zijn eigen bedje te slapen. Toen hij met 9 weken naar de opvang moest ging het wel uiteindelijk beter en werden de hazenslaapjes vanzelf ook beter.

  Inmiddels hebben we een tweede zoontje van 10 weken. Na veel getobd en uiteindelijk acceptatie bij de eerste dacht ik nu: we oefenen meteen met het eigen bedje. S nachts ging dit steeds goed tot een uur of 4, maar overdag was ik 1-1,5 uur bezig hem in slaap te krijgen, om dan na 10 of 20 min weer wakker te zijn. In de draagzak slaapt hij zo en goed. Dus dan was mijn redenering: beter dat hij slaapt dan hoe want een oververmoeid kind drinkt niet en groeit niet goed.

  Ik hou rekening met wakkertijden, leggen met wakker maar slaperig weg. Blijf erbij n aai over z’n bolletje. Ik geloof niet zo in je kind laten huilen, maar gedoseerd wat gemopper helpt niet: hij raakt helemaal over de rooie. Ik heb contact gehad met een slaapcoach en deed het eigenlijk al wel veel goed, op wat kleine tips na.

  S nachts is het overigens soms prima en soms ook continu wakker worden. Ligt hij bij mij slaapt hij goed. We gaan liever niet inbakeren omdat hij over 3 weken naar de opvang moet en daar mogen ze niet inbakeren dus moeten we het weer af leren.

  Kennelijk wil hij heel graag bij je zijn en we verdiepen ons ook in veilig samen slapen. Maar vroeg me vooral af of er mensen zijn die het herkennen. Om me heen slapen al die babietjes heel goed en ik voel me toch alsof ik hem zelf al teveel gewend heb gemaakt aan de draagzak. (Die overigens mijn life saver is met een dreumes erbij, want hoe moet ik uren naast een bed gaan zitten).

  Iemand?


  Korenbloem
  Bijdrager
  #10497805 Quote

  Hey!

  Je doet niks verkeerd hoor! Veel kleine baby’s hebben toch nog echt die geborgenheid nodig. Onze beide kindjes hebben de eerste maanden alleen maar in de draagdoek kunnen slapen overdag. Na 3/4 maanden werd het vanzelf makkelijker om in de kinderwagen of bedje te slapen. Gewoon af en toe eens blijven oefenen. Ons zoontje sliep in de kinderwagen het liefst op zijn zij en ik deed dan ook vaak iets van white noise aan.

  Succes!


  Mandarijntje
  Bijdrager
  #10497814 Quote

  Heel herkenbaar. Ik geloof zelfs dat het ook hartstikke natuurlijk is.

  En het is fijn als je wil dat je baby in zn eigen bed slaapt, en je baby wil dat ook. Maar als ze dat liever niet willen, dan ben ik ook van het volgen. Mijn eerste heeft altijd goed in zijn eigen bed (co sleeper) geslapen. Mijn tweede slaapt echt 100% tegen mij aangeplakt. Ze is nu 4,5 maand. Ik ben er van overtuigd dat dit ofwel vanzelf over gaat, ofwel er komt een periode waarin ik kan zeggen “mama slaapt, morgen knuffelen we verder”. 

  Om het even. 

  Zolang het voor jou te doen is, zou ik zeggen, lekker je kindje volgen.

  #10497929 Quote

  Dank je meiden! Het is fijn om te horen dat mensen het herkennen.

  Ik geloof zelf ook heel erg in je kindje volgen en als het nabijheid en geborgenheid nodig heeft prima, dan geven we dat met liefde. Maar vooral de buitenwereld vindt er dan wat van en het is ook wel onpraktisch/een dingetje straks met de opvang.


  gebruiker604277
  Bijdrager
  #10498060 Quote

  Dit vind ik nou fijn van een forum. Lezen dat ik niet de enige ben. Ook hier een zoontje van 7 weken die niet tot moeilijk in zijn bedje wil slapen. Dus snachts slaapt hij bij mij. Ik ben nu wel begonnen met oefenen met een slaapje overdag en tot nu toe gaat dat redelijk. Misschien zou ik mijn zoontje snachts als hij goed slaapt kunnen overleggen maar ik merk dat ik bang ben dat hij dan weer gaat huilen en waar ik momenteel even geen puf voor heb, ik heb mijn slaap hard nodig! (Met nog 2 kinderen erbij) 


  Annie
  Bijdrager
  #10498196 Quote

  Heel herkenbaar hoor!
  Zoek eens ‘ liefde van een moeder ‘ op. Ze heeft een site en een instagram pagina. Bij haar kan je ook cursussen en tips lezen en ze deelt filmpjes over slapen. Haar kijk hierop is zo fijn!!!

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct