Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby slaapt niet in eigen bed – ik ben hopeloos!

 • Auteur
  Berichten

 • Marrjolein
  Bijdrager
  #10410203

  Mijn zoon is inmiddels 10 weken oud. Het is ons tweede kindje. Met ons eerste kindje hebben we ook heel veel problemen met slapen gehad. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er kinderen zijn die je in bed legt en dan in slaap vallen!  Het probleem is dat hij heel moeizaam slaapt, maar mijn vraag gaat met name over het feit dat hij niet in zijn eigen bed kan slapen. Hij blijft of een tijd wakker liggen (en is wel echt moe maar valt niet in slaap), en gaat dan uiteindelijk huilen (en niet even ‘jammeren’, maar wordt echt overstuur), of hij gaat meteen huilen (en nee, dat stopt niet als je eventjes wacht).  Omdat ik het belangrijk vond dat hij als nog jongere baby wel iets van slaap kreeg, slaapt hij eigenlijk alleen in de draagzak en ’s nachts bij mij in bed (ook in co-sleeper lukte dit niet). Ook als ik er uit ga om te plassen oid wordt hij al wakker.  Ik heb alle boeken al gelezen (Slaap!, baby in een droomritme, lekker slapen zonder huilen, babyslaap gids van babygeheimen, etc). Ik probeer een vast ritme aan te houden (maar dat is best lastig als hij niet slaapt), een vast bedritueel, inbakeren, goed op de slaapsignalen te letten en op de wakkertijd. Maar niets heeft dit uitgehaald. Ik maak me ook enorme zorgen omdat hij al heel snel naar de opvang gaat, en dus niet kan slapen. Mijn oudste had op een gegeven moment zijn ‘eigen’ slaapkamer omdat hij zo hard huilde en niet sliep… dat wil ik dus niet nog een keer.  Het CB heeft geen aanvullende adviezen, behalve dat het wel een keer goed komt, en dat van de opvang is het probleem van de opvang…  Dus hard aan de slag om hem in zijn eigen bed te leren slapen. Maar ondanks alle adviezen etc slaapt hij maximaal een paar minuten en wordt dan weer wakker, soms lukt het om hem weer in slaap te krijgen voor weer een paar minuten, maar vaker niet. Ik ben de hele dag bezig om hem in slaap te krijgen (en heb dus ook nog een peuter van 2 jaar rondlopen).  Er is medisch gezien niets mis met hem, hij heeft wel last van wat oprispingen, maar verder niet. Ik voel me enorm falen en ben echt radeloos, zeker omdat ik om me heen zie dat het echt anders kan en ik voor hem (en ons) zou willen dat hij wat relaxter was en goed slaapt, ik verwacht echt geen doorslapende baby ’s nachts, maar gewoon een paar uurtjes achter elkaar! Iemand nog tips?


  Rmhm
  Bijdrager
  #10410223 Quote

  Heb je al geprobeerd hem in te bakeren?


  Ikbendoutzen
  Bijdrager
  #10410247 Quote

  Hi Marjolein. Jeetje wat super rot voor jou! Kan me voorstellen dat je ten einde raad bent!  Is een slaapconsulent inschakelen een idee?  In het januari kindjes en mamma’s was er een dame die het gratis aanbood die was in opleiding.ergens op 1 vd  laatste pagina’s   En anders een goede in jouw buurt zoeken? Zij kunnen echt professioneel met jou meekijken!

  heel veel respect voor jou! 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10410256 Quote

  Heb je al een knuffel met hartslaggeluid geprobeerd? Dat bleek hier de oplossing om m’n dochter in eigen bedje te krijgen. Anders wilde ze ook alleen op mij slapen.


  BenB
  Bijdrager
  #10410266 Quote

  Eerlijk? Onze dochter hebben we tot 6 maanden op onze arm in slaap laten vallen en dan ging ze al slapend naar bed. Anders was het echt drama! Ze is inmiddels 1 en we leggen haar gewoon wakker in bed. We blijven nog wel altijd even bij haar tot ze in slaapt valt


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10410277 Quote

  Je faalt niet! Ik had kindje 1 vrij makkelijke slaper (althans, hij reageerde goed op de aanpak) en nu met nummer 2 ook een hoop gedoe. Ik voel me ook gelijk een falende moeder, maar je hebt het gewoon niet altijd in de hand. Het lijkt me slopend voor je en ik hoop dat je in elk geval het jezelf niet nog moeilijker gaat maken door jezelf hiervan de schuld te geven. Er was idd iemand in de groep januari baby’s die zich gratis aan bood als slaap coach, misschien kun je haar mailen? Ze heette Ghislaine geloof ik.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10410283 Quote

  Oh wat vervelend zeg! Waarschijnlijk heb je alles al geprobeerd wat ik wil opnoemen dat doe ik ook maar niet. Wel kan ik je de instagram pagina @slaapkops aanraden zij kunnen je wellicht verder helpen!

  #10410285 Quote

  En je faalt niet alle keuzes die je maakt doe je met liefde! Tot het eerste jaar van mijn dochter viel ze slapend in mn armen ( wiegend) en dan kon ik haar zo weg leggen maakte het bedje dan wel even warm van te voren. Na een jaar konden we haar in bed leggen en viel ze vanzelf inslaap. Buiten dat was ze altijd een goede slaper had alleen dat extratje nodig. Dit was nog een aanvuller op mn andere verhaal.


  Amoebe
  Bijdrager
  #10410294 Quote

  Heb je op de buik slapen al geprobeerd? Dat was bij ons dé oplossing. Ik deed het eerst alleen overdag, tot ik er zeker van was dat het goed ging.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct