Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Slaapt Niet Meer Door

 • Auteur
  Berichten

 • Kreeftjeee
  Bijdrager
  #10214825

  Hoi meiden,

  Sinds 2,5 week sliep mijn (nu 12 weken oude baby) door. Ze kon dan van 11 tot 7 slapen, om vervolgens nog van half 8 tot half 11 verder te slapen. Dit ging 2,5 week door, tot afgelopen zondag. Ze komt ineens ‘s nachts weer na 4 uur. Gek genoeg laat ze vervolgens daarna wel 6 uur ertussen (dus bijv. van half 5 tot half 11). Ik baal want ik moet weer gaan werken en was best gewend geraakt aan deze heerlijke lange nachten. Uiteraard weet ik dat het een luxe positie was, maar ik vind het ook vreemd dat dit ineens gebeurt. We hebben geprobeerd in de avond naast bv nog een fles kunst te geven, we dachten misschien krijg je ineens te weinig binnen? Maar daar dronk ze 20ml van en toen hoefde ze niet meer. Om vervolgens wel wakker te worden na 4 uur dus. We lijken terug in de tijd te gaan toen ze 2 weken oud was en om 4 uur in de nacht kwam. Ze sliep al sinds 4 weken 6 uur achter elkaar, dus dit is helemaal vreemd. Iemand die dit herkent of de juiste tip heeft? 

  #10214833 Quote

  Tsja.. Het komt en het gaat!

  Heb het zelfde hoor! Meneer slaapt vanaf 14 weken van 7 tot 7 en wat valt het dan tegen als ze weer komen.. Maar ik zou zeggen: lekker slokje bv erin en door..

  Ik zou er overdag niet te lang tussen laten. Max 4 uur, dan leert je kindje wellicht het verschil tussen dag en nacht..

  Je lange nachten komen terug.. duurt een paar daagjes


  StephW
  Bijdrager
  #10214838 Quote

  Dat een baby even doorslaapt betekent niet dat dat zo blijft. Door fases/sprongen/tanden/ziekte kan het soms weer even minder gaan. Even in mee gaan, het wordt vanzelf weer beter.

  #10214850 Quote

  Helaas, wen er maar aan. Mijn inmiddels dreumes van 13 maandrn heeft de eerste weken super doorgeslapen en daarna was het op en af. Met name de ochtenden beginnen vroeg (vaak rond 6en) en soms is het ineens weer 7uur. Komt hij s nachts ineens voor ?? Ik kan alleen maar zeggen go with the flow. Dat heb ik in ieder geval wel geleerd haha


  Niempje
  Bijdrager
  #10214919 Quote

  Dit verschilt inderdaad per nacht, slapen ze de ene keer door dan de volgende 2 weken niet.

  Onze dochter is nu 9 maanden en het is al 2 maanden vreselijk.

  Van goed slapen in de nacht naar huilen, krijsen en noem maar op.

  Momenteel loop ik rond op automatische piloot en werk 30 uur in de week.
  Lekker laten drinken en daarna weer dr bedje in. Zelf in het weekend dan ook terug je bed in om nog wat uurtjes te pakken.

  Degene die hier de oplossing voor heeft ridder ik persoonlijk hahahhaa.

  #10214960 Quote

  Helaas, wen er idd maar aan totdat ze een jaar oud is haha!! Dat een baby eenmaal doorslaapt, betekent zeker niet dat ze dit altijd blijven doen! Waarom denkt iedereen dat toch? 

  Er zijn hier al zoooooveel van zulke topics geplaatst. Het is echt heel normaal. Totdat je kindje een jaar is, of misschien nog wel langer zul je er nog heel vaak uit moeten voor een voeding/droom/verlatingsangst/ziek zijn etc. 

  Welkom in de wereld van mama zijn! 🙂 Het hoort er gewoon bij!! Succes :p


  Kreeftjeee
  Bijdrager
  #10214989 Quote

  Bedankt voor jullie reacties, ik denk dat het komt door mijn omgeving dat ik dat denk haha! Twee vriendinnen van mij die een baby van 6 en 9 maanden hebben hadden ook dat hun kindje rond 8 weken door sliep en dat bleef zo. Zij hebben daarna nooit meer een gebroken nacht gehad. Ik werd er dus helemaal onzeker van en dacht, eens even vragen. Begrijp dus dat zij eerder uitzondering dan regel zijn en gewoon heel erg veel geluk hebben haha! Nogmaals bedankt, zo kan ik het beter accepteren :)! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct