Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby slaapt niet overdag, 's nachts wel

 • Auteur
  Berichten

 • Marjooow
  Bijdrager
  #10218979

  Onze dochter is inmiddels 12 weken, bijna 13 weken.  Ze sliep vanaf het begin al vrij snel door ’s nachts, alleen overdag is het probleem!

  Ze doet aan hazenslaapjes, ik geef borstvoeding en ze valt aan de borst vaak in slaap. Zodra ik haar wegleg wordt ze 9 van de 10 keer wakker. Als ik haar bij me laat of als het wel een keer lukt om haar weg te leggen slaapt ze max een half uurtje en is dan weer klaar wakker.. 

  Overigens valt ze alleen maar in slaap aan de borst of als ik haar wieg met de speen in haar mond. Uitzichzelf valt ze niet in slaap. Ben ik onderweg met haar in de auto of wagen slaapt ze wel makkelijk 2 aa 3 uur achter elkaar..

  Ook zou ik het fijn vinden om haar wat eerder op bed te leggen ’s avonds. Nu begin ik om 22.00u met de slaapzak aantrekken en voeden en slaapt ze uiteindelijk om 23.00u – 23.30u. 

  Ik ben wel weer toe aan wat tijd voor mezelf aangezien ze ook overdag zo veel wakker is. En daarnaast ga ik volgende week weer werken en zal mijn wekker weer om 5.30u gaan…

  Ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen! 😊


  Niempje
  Bijdrager
  #10219033 Quote

  Wat doet ze als je haar gewoon in bed legt en in slaap laat vallen? 

  Ik legde mijn dochter weg, ze was nog wakker en beetje aan het rond kijken en viel in slaap. Natuurlijk wel als ze moe was en dit ook liet blijken. Max 45 minuten (1e slaapcyclus), laten liggen en dan zo 1,5 uur. 

  Na de voeding van ‘7’ kun je haar naar bed brengen. Dan het slaapritueel doen wat je nu om 22 doet. Dan vervroeg je de bedtijd en heb je (hopelijk) om 22 alleen nog een voeding om de nacht door te komen. 

  Klinkt natuurlijk allemaal ideaal haha maar zelf in slaap vallen is wel een must hierbij. 


  Marjooow
  Bijdrager
  #10219040 Quote

  Als ik haar gewoon wegleg kijkt ze om zich heen, en begint na zo’n 5 minuten te huilen. Dan geef ik de speen in maar die spuugt ze ook uit na een paar minuten hierna raakt ze steeds meer overstuur en pakt de speen niet meer. En zet het dan echt op een krijsen. Als ik haar uit bed haal om te troosten en dan weer terugleg als ze rustig is begint ze vrijwel direct weer te krijsen. En dan geef ik het vaak op en pak der maar bij me. 🙈

  ‘S avonds leg ik der ook altijd slapend in bed. 

  Ik geef borstvoeding op verzoek, en merk dat ze ’s avonds meer wil drinken. Dan drinkt ze soms zo om het uur bijna. Waarschijnlijk clustert ze dan voor de nacht om door te slapen.

  Maar ga het idd wel gewoon proberen om het te vervroegen! 


  Niempje
  Bijdrager
  #10219074 Quote

  Ja dat is ook moeilijk he. Ik wilde haar op die leeftijd ook echt niet laten krijsen. Kun je haar vanuit bed troosten of stopt ze dan niet? Als je echt wil dat ze in bed slaapt dan zou ik hier actief mee gaan ‘oefenen’. Probeer het eens een halfuur met bed leggen, troosten, het liefst met haar in bed. Is ze echt in paniek dan wel eruit troosten en weer neerleggen. Als ze dan stil is wat rommelen op dr kamer zodat ze je ziet en hoort. 

  Dat clusteren ken ik. Doet ze dat ook als je het via de fles geeft? Dat je de voeding om 19/20 via de fles geeft en dan het slaapritueel start. Dan rond 22/23 ook nog een voeding via de fles? Borst is ook voor troost en nu misschien ook haar slaap associatie?


  Michellevd
  Bijdrager
  #10219116 Quote

  Krijgt ze er overdag dan wel genoeg voeding uit? Heb je al eens aan golven gedacht dan kun je precies zien wat ze binnenkrijgt.


  Michellevd
  Bijdrager
  #10219117 Quote

  Krijgt ze er overdag dan wel genoeg voeding uit? Heb je al eens aan golven gedacht dan kun je precies zien wat ze binnenkrijgt.

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #10219130 Quote

  Klinkt alsof ze ergens last van heeft. Dat was bij onze zoon wel zo (reflux). Hij sliep overdag amper (wel in de wagen en auto) en ’s avonds viel hij aan de fles is slaap en sliep dan als een blok tot de volgende ochtend. Misschien kun je eens naar een osteopaat gaan. Bij vastzittende lichaamsdelen, reflux of enorme darmkrampen kunnen ze ’t vaak voelen en soms ook verhelpen. 

  #10220065 Quote

  In het begin deed onze dochter ook vaak hazenslaapjes. Ze viel ook steeds in slaap op de arm omdat we ze 20min rechtop hielden na haar voeding, met als gevolg dat, wanneer we ze weer in de wieg legden, snel weer wakker kwam en weende. 

  Dit komt door de kortere slaapcyclussen die ze hebben. Babys hebben slaapcyclussen van 45min en als ze in slaap vallen in jouw armen, en nadien worden ze even wakker om naar de volgende slaapcyclus te gaan. Als ze op dat moment zien dat ze ergens anders liggen dan waar ze in slaap zijn gevallen, dan schieten ze wakker.

  Pas toen ik dit wist en hierop begon te letten is het veel verbeterd. Ik let nu vooral op de signalen die ze geeft wanneer ze moe wordt (vuistje aan haar gezichtje leggen, geeuwen, in oogjes wrijven) en van zodra ik dit zie, leg ik haar in haar buggy. Park is spelen, buggy is slapen overdag. Dit was voor haar ook heel belangrijk, want ze viel niet in slaap in haar park, ook al lag haar babynestje er in. Nu weet ze duidelijk waar spelen en slapen is, en dat heeft haar echt veel geholpen.

  veel succes!

  #10220270 Quote

  Hii hier ook een wakkere vent van zo’n 11 weken.. zodra hij aan zn fles zit valt hij meestal weg. 

  Na het wegleggen ook gelijk weer wakker( overigens wel de manier het laatste deel voeding erin te krijgen ) 

  Ik probeer na wat tips van mn schoonzus die bij het cb werkt.. gaat het slapen overdag beter! Ik wilde er ook zo goed mogelijk  voor zorgen dat het geen huilen wordt.. resultaat daarvan.. bij zo goed als iedere kik kijken speen proberen etc..

  Lukt het om na het neerleggen ondanks ze wakker is haar te laten liggen? Er blijkt een soort 20 min regel te zijn die je dient te hanteren.. daarna pas troosten terwijl ze in het bedje en of box liggen. Nu vind ik dat nogal erg lang en hoor wel het verschil tussen een jammerende huil of blinde paniek zou zijn. Het lukte me in het begin 5 min vol te houden daarna toch maar kijken en troosten. Tegenwoordig lukt het me 10 min die meneer hier niet aantikt. Na even doorhuilen en jammeren wordt hij stiller en valt hij zelf in slaap. Het duurde wel even maar het gaat steeds beter! 

  Geef het wat tijd en toch proberen door te zetten ( ik zou wel even wat afleiding zoeken voor de eerste keren.. net zoals in de auto ben jij op dat moment ergens mee bezig en lukt het haar wel om in slaap te vallen. ) hoop dat het lukt! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct