Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby slaapt slecht

 • Auteur
  Berichten

 • Esthy
  Bijdrager
  #10204592

  Hoi, 

  Ik heb een zoontje van bijna 12 weken oud. Hij slaapt ’s nachts in een cosleeper naast me. Hij krijgt borstvoeding en komt nog elke 3 uur. ’s nachts laat hij er weleens 4 of 5 uur tussen, maar dat zit er ineens niet meer in en het is eerder elke 2 a 3 uur. Hij is daarna moeilijk weer in slaap te krijgen, waardoor ik soms tussen 2 voedingen zelf niet slaap (vannacht wakker geweest van kwart voor 2 tot kwart over 5 en hij werd om 6 uur weet wakker). Normaal slaap ik zo’n 4 a 5 uur per nacht in stukjes, dus ik heb weinig reserve om deze nachten nog op te vangen. 

  Het probleem is dat ik overdag ook niet kan bijtanken. Al sinds zijn geboorte slaapt hij overdag heel licht. Hij slaapt alleen in in mijn armen of de draagdoek. Bij het consultatiebureau hebben we tips gekregen om hem in bed te leggen overdag, maar dat lukt eigenlijk niet.Hij valt gewoon niet in slaap, of soms een paar minuten. We hebben al best veel geprobeerd. Er bij blijven, over zijn hoofdje aaien, op de pink laten sabbelen (speen pakt hij moeilijk, maar heeft wel veel zuigbehoefte) muziekje aan. Op de arm in slaap sussen en dan in bed leggen, mijn vriend heeft hem zelfs een keer op zijn buik gelegd (wat ik heel eng vind). Op zijn buik sliep hij toen wel drie kwartier achter elkaar. Ik heb hem laten huilen, maar dan raakt hij alleen maar ontzettend overstuur. En ondertussen mist hij door dat proberen wel een heel slaapje tussen twee voedingen en is hij daarna echt wel wat uit zijn doen.

  Omdat ik al moe ben van de nachten, doe ik hem dan vaak weer in de doek, want dan slaapt hij tenminste. In de doek moet ik wel vaak met hem blijven bewegen. Ondertussen ben ik best uitgeput. 

  Ik zou mijn vriend weleens een nacht met hem in de weer willen laten zijn, dat ik dan alleen de voeding geef, maar ik merk dat hij niet super veeel geduld heeft met ons zoontje als hij onrustig is. Mijn vriend wordt er wat gefrustreerd van en ik merk dat ons zoontje er nog onrustiger van wordt, dus ik doe het dan liever zelf. 

  Sorry het is een heel verhaal, maar ik begin een beetje wanhopig te worden. Heeft er iemand tips om hem of overdag in bed te krijgen of ’s nachts beter te laten slapen? 


  MAJJ
  Bijdrager
  #10204596 Quote

  Mijn zoontje sliep ook heel erg slecht aan het begin. Ik heb regelmatig even de hulptroepen ingeschakeld zodat ik een dagje of nachtje kon bijtanken want mijn vriend werkt gigantisch veel. Misschien een idee om te kolven? Zodat jij een nacht niet de voedingen hoeft te doen en dus direct verder kan slapen?

  Ik snap dat je vriend gefrustreerd word maar dit hoeft geen reden te zijn dat hij dit niet kan doen natuurlijk! 


  Elln
  Bijdrager
  #10204599 Quote

  Wat vervelend , snap dat je inmiddels wel erg vermoeid bent.

   

  met 12 weken hebben ze vaak regeldagen, waarschijnlijk wil hij daarom vaker eten.

  misschien kan je nog andere spenen proberen.

  zou toch proberen te zoeken naar een manier dat hij overdag gaat slapen op zijn eigen kamer. Weet niet of het super licht is? Maar beetje schemerig maken kan helpen.. of misschien werkt een bepaald geluid wel om hem te laten slapen. 

   


  Loukie-m
  Bijdrager
  #10204603 Quote

  Heb je al geprobeerd om hem in te bakeren? Dat hielp bij ons heel erg goed namelijk!

  En het is misschien nog wat vroeg maar je zou naar de dr estivill methode kunnen kijken. Dat is je kindje gecontroleerd laten huilen.

  Succes!


  MAJJ
  Bijdrager
  #10204611 Quote

  Ik raad trouwens echt de bibs speen aan! Mijn zoontje wou alleen mijn pink. Erg handig, zodra mijn vriend alleen was met hem kon hij niet slapen aangezien ik mijn pink niet kan achterlaten 😜😜


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10204619 Quote

  Zo te lezen werkt op zijn buik slapen het beste! Snap dat je dat eng vindt, maar sommige kindjes zijn gewoon buikslapers. Probeer hem overdag eens op zijn buik in de box te laten slapen. Dan ben je er zelf bij, kan er niks mis gaan. En koop een Aerosleep matras, ze zijn vreselijk duur maar daardoor kan een kindje wel veilig op zijn buik slapen. 

  En probeer idd de bibs speen. Of de Avent Soothie speen. Echt een uitvinding, die lijken op je pink! 

  Succes!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10204643 Quote

  Hier ook een kindje dat geen enkele speen wilde, maar de Avent Soothie pakt hij wel graag!

   

  Verder herkenbaar dat je vriend minder geduld heeft dan jijzelf. Ik voel dat ook heel vaak zo. Toch is het belangrijk dat je ook de verantwoordelijkheid voor je kleintje bij hem kunt leggen, anders blijf je deze alleen maar naar je toe trekken. Is hij overdag weleens een poosje alleen met de kleine? Dat helpt denk ik om elkaar beter te leren kennen en snappen.

  Over het Aerosleep matras: ik heb hier geen ervaring mee, maar wel vaker gelezen dat het vooral schijnveiligheid biedt. Het is niet zo dat je kindje daar niet in kan stikken, dus wees er altijd voorzichtig mee.

   

  Succes! 


  Nijntje twee
  Bijdrager
  #10204653 Quote

  Inderdaad, probeer hem lekker op z’n buik te laten slapen. Mijn zoontje (13 weken) slaapt overdag op z’n buik in de box vanaf dat hij 6 weken was en hij doet het super! De eerste keren zat ik er pal naast en keek ik elke paar seconden of hij nog wel ademde;) Maar geloof me, je hebt snel genoeg door of het goed gaat of niet. Mijn zoontje kan z’n hoofd prima draaien, ook in z’n slaap. Uitgeslapen kindje = blije mama;) Hij slaapt nu al een paar weken ook ’s nachts op z’n buik. 


  Kabeltrui
  Bijdrager
  #10204678 Quote

  Inbakeren werkt bij ons dochtertje erg goed (tenminste s’ nachts, overdag wil ze alleen in de draagzak slapen). Herkenbaar dat je partner minder geduld heeft. Hierdoor ben je al snel genegen om het allemaal maar zelf te doen. Maar toch misschien eens proberen? Al zou je daardoor toch een paar uurtjes kunnen pakken, zou dat fijn zijn.

  evt. kun je het consultatiebureau of een kinderfysio eens vragen thuis mee te kijken. Dit levert soms weer nieuwe inzichten op. Hebben wij ook gedaan en daardoor komen wij er nu achter dat onze dochter waarschijnlijk heel veel krampjes heeft waardoor ze erg slecht slaapt. Mogelijk ook reflux. 

  Overdag misschien eens proberen hem in de co sleeper en er zelf naast liggen? Kan je toch even rusten en misschien valt hij dan wel even lekker in slaap. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct