Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Slaapt Veel En Eet Weinig

 • Auteur
  Berichten
 • #10147440

  Hoi, 

  onze zoon is 7,5 maand oud, we lopen al een tijdje bij de kinderarts ivm achter blijven in gewicht, voeding weigeren en niet kunnen poepen (deze is dan wel opgelost). S’ ochtends maken we hem altijd wakker om 7 uur, als we dat niet doen slaapt hij zo tot 9 uur half 10. Savond gaat hij variërend slapend tussen 8 en 10 uur. Als we hem wakker maken voor de eerste voeding is dat drama, hij weigerd gewoon. Dan slaapt hij weer om 8 uur en vervolgens moeten we hem weer wakker maken om half 10. Smiddags slaapt hij van 12 tot 3 maar ook dan moeten we hem wakker maken. N het groente potje slaapt hij weer en dan moeten we hem weer wakker maken voor de laatste voeding. Ik vraag me af of we er überhaupt wel goed aan doen om hem wakker te maken? En is dit niet wat veel slapen?

  hoop eigenlijk dat meerdere mama’s dit herkennen, dan stelt mij denk ik al een heel eind gerust. Alle tips zijn welkom :)! 


  Naniene
  Bijdrager
  #10147443 Quote

  Klinkt voor mij niet als overdreven veel. Maar je schrijft niet hoelang hij wakker is. Onze dochter sliep op die leeftijd van 19 tot 6/7 uur ongeveer. En dan nog drie slaapjes verdeeld over de dag met ongeveer 1,5/2 uur wakkertijd ertussen. Lukt het niet om hem eerder naar bed te doen savonds? Dan komt de eerste voeding toch veel beter uit? Dan hoef je hem misschien ook niet wakker te maken. Zou ik ook niet vrolijk van worden. 


  Naniene
  Bijdrager
  #10147445 Quote

  Succes met je zoontje 🙂 

  #10147451 Quote

  Ik zou het een weekje proberen om hem ‘s ochtends niet wakker te maken..

  En wat bieden jullie hem overdag qua voeding aan?  

  #10147564 Quote

  Bedankt voor jullie reactie. Hij is meestal 2-3 uur wakker, soms wat langer. Haha nee word ik okk niet vrolijk van, maar had een voedingsschema gekregen van de kinderarts startend vanaf 7 uur, maar hij is nog nooit wakker geweest op die tijd tot dat wij hem door het schema gingen wakker maken. 

  Schema + wat hij eet: 

  7 uur 200 cc kf + brood of pap, we doen dan pap en eet hij maximaal 5 hapjes en misschien 2 slokjes water.

  9 uur fruit (2 stuks) eet hij met mazzel 2/3

  12 uur  200 cc kf + brood of pap, hier geven we meestal brood en dan drinkt hij 60 cc meestal half broodje. 

  15 uur 200 cc kf + koekje, koekje eet hij en drinkt dat weer 60-100 cc

  17 uur groente potje, vaak Olvarit eet hij ook 2/3 met 40 cc water 

  19 uur 200 cc pap, neemt hij ook rond 60-100 cc.

  tussendoor bieden we water aan maar weigerd hij. Elke dag slaat hij ook een voeding over, de ene keer van 7 uur of van 12 of 15 uur.. elke dag verschillend. 

  Het lukt vaak niet om hem voor 8 uur te laten slapen. Als we hem in bed leggen huilt en krijst hij zo hard dag hij twee dagen schor is (we hadden geprobeerd hem te laten huilen). Het lijkt of 6 voedingen gewoon veel te veel voor hem is. Soms denk ik dat ik er beter 1 uit kan halen, maar dan wordt ik zo onzeker dat ik niet weet welke en dan verval ik gewoon weer in dit schema. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct