Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby slaat borst weg!

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker805751
  Bijdrager
  #10100589

  Hallo mama’s

  Mijn dochtertje Mira is vandaag precies een maandje oud!

  Ik heb bij mijn bevalling ruim bloedverlies gehad (700 cc) en bleef een week lang nog navloeien. Ondanks dat kwam de borstvoeding goed op gang in de kraamweek (met kolfen ongeveer 60-80 per borst).

  Na twee weken begon ik weer erg veel te bloeden en had ook veel last van naweeën. Even opgenomen geweest in het ziekenhuis maar daar konden niks raar vinden, baarmoeder was schoon en geen infecties. Het was normale kraamvloed en moest extra ijzertabletten gaan slikken.

  In de eerste week voedde ik op verzoek, om het uur. En daarna om de twee uur. ’s nachts om de 3 uur. Ze dronk dan ongeveer een kwartier aan een borst per voeding.

  Bij elke voeding verslikt ze zich vaak en krijgt ze ook veel lucht binnen want tussendoor en erna moet ze heel harde boeren laten. Zo hard dat ze er soms van gaat huilen.

  Sinds vorige week is het nog onrustiger geworden, ze drinkt erg kort aan een kant, dus ik bied beide kanten aan. Na een paar slokjes draait ze al haar hoofd weg, ze moet erg op adem komen, hoesten, wordt ongeduldig en gaat dan trappelen met haar beentjes en als ik haar dan aanleg slaat ze meerdere keren de borst en tepel weg. Terwijl ze wel honger heeft. Erg moeilijk om haar zo te zien vechten. Als ik vervolgens de voeding na kolf (meestal 60 cc maar sinds gisteren 20 – 40cc) dan drinkt ze dit uit het flesje heel rustig in een keer leeg.

  Ik vrees dat de bv erg is teruggelopen. Ik merk dat het ineens ook pijnlijker is. En als ik haar aanleg dat ze dan eerst veel en daarna minder binnen krijg.

  Ik sta op het punt om de handdoek in de ring te gooien en over te stappen naar flesvoeding, want dit is lichamelijk zo uitputtend.

  Iemand tips of ideeën waarom het zo moeizaam gaat??


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10100596 Quote

  Bij mij ging het na 2 wkn ook heel moeilijk maar dat kwam omdat ze spruw had en ik een diepe snee in me tepel dat maar niet wou helen omdat zij de korst steeds weg zoog.

  Ik ben toen dus overgestapt naar fulltime kolven. Ik vind het wel belangrijk dat ze de beste voeding krijgt en dat is borstmelk. Ze is morgen precies 8 wkn en bijna 5kg. De productie van me linker borst was ook achteruit gegaan omdat ik die niet meer wou aanbieden vamwege die diepe snee. Maar dat is weer goed terug gekomen door het kolven.

  Ik wou borstvoeden ook niet opgeven maar het was wel de juiste beslissing om te gaan kolven want ik ben nu veel rustiger geworden. 

  Plus andere vinden het ook leuk om haar de fles te geven 🙂


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10100597 Quote

  Gewoon stoppen met die borstvoeding als het voor je kindje zo’n hel is. Gewoon flesvoeding geven, daar groeien ze net zo goed op. Onzin altijd over dat borstvoeding zo helemaal perfect is, en flesvoeding slecht!

  Vaak krijgen ze hierdoor niet genoeg voeding binnen, zijn veel te klein en groeien niet goed, alleen maar huilen omdat ze honger hebben.. laatst nog bij n vriendin van mij lag het kindje in t ziekenhuis door vocht tekort en ondervoed.. nou dan is flesvoeding nog helemaal nie zo slecht lijkt me

  Ik had ook geen melk en deed hartstikke pijn en ik zag er zo tegenop dat ik bij elke voeding wel kon janken.. heel rap overgestapt naar flesvoeding!

  Fijn als het allemaal goed werkt en als jij en de baby nergens last van hebben, zou ik zeggen zeker mee doorgaan! Maar als het allemaal zo moeizaam gaat zou ik gewoon lekker overstappen op flesvoeding, vooral voor je kindje

  Onbezorgd voeden, geen stress of onzekerheid en je kindje word er ook veel gelukkiger van als ik dit zo lees.


  Ivfmom
  Bijdrager
  #10100600 Quote

  Je zou ook een lactatiekundige kunnen bellen. Dat heeft mij erg geholpen. Zij zijn gespecialiseerd in borstvoeding. Bij mij wilde ze de rechterborst niet goed pakken, maar met hulp is dat wel gelukt en kon ik een stuk meer ontspannen.


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10100611 Quote

  @zv

  Waarom is kolven geen optie voor haar? Ze kan haar productie weer omhoog krijgen. Daarnaast hoef je eenmalig een bedrag te besteden voor een kolf en de melk maak jezelf aan. Kunstvoeding is en blijft toch echt minder beschermend en goed voor een baby dan moedermelk. Ja als je geen andere keus hebt dan kunstvoeding dan oke maar zij heeft nog andere opties.


  Kersencake
  Bijdrager
  #10100643 Quote

  Lastig als het voeden zo onrustig gaat! De lactatiekundige kan je inderdaad goed helpen hiermee. Dan weet je in ieder geval dat je alles geprobeerd hebt. Bij mij werkte het om in het begin eerst kort even met de hand te kolven en daarna pas aan te leggen. Dan is de melkstroom wat rustiger voor het kindje en kan ze makkelijker drinken.

  Veel succes! Doe wat goed voelt voor je.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  gebruiker805751
  Bijdrager
  #10100837 Quote

  Bedankt voor de reactie!

  Ik ben vandaag begonnen met om de twee uur aanleggen.. En ik ben nu al op, leeg en uitgeput gewoon. M’n baby is onrustig en eet niet genoeg.

  Denk dat ik gewoon niet fit genoeg ben en eerst moet herstellen .

  Ik ga haar in de ochtend en nacht Bv geven. Maar s middags fles voeding.

  Iets anders zou ik nu echt niet meer weten .

  Zit ook nog steeds in een stomme vechtscheiding verwikkeld. Dat maakt het nog moeilijker. En m’n peuter van 3 jaar wil ook wel aandacht van mama hebben.

  Dan maar een middenweg.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct