Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Baby Valt Niet Zelfstandig In Slaap

 • Auteur
  Berichten
 • #10536584

  Hallo ouders, onze zoon van 7 weken slaapt overdags niet. Alleen in de draagdoek of tijdens het wandelen of autorijden. Zodra we hem overdags in de cosleeper leggen valt hij niet zelfstandig in slaap. Hij vecht onzettend tegen zijn slaap. We hebben een slaapritueel, bakeren hem in, leggen hem slaperig maar wel wakker in zijn bedje. Maar zodra zijn hoofdje het
  matras raakt is meneer klaarwakker. Als we hem slapend in zijn bed leggen, zelfs in in zijn diepe slaap. Is hij na 5 tot 10 minuten weer klaarwakker. Ik weer ondertussen niet meer zo goed wat we nog kunnen proberen. In de nacht slaapt hij overigens wel in zijn cosleeper. Maar dan wel met een boel gekreun vanwege buikkrampjes. Zijn er ouders die dit herkennen?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10536586 Quote

  O ja, heeeeel normaal. Hij is nog zo klein en heeft de nabijheid nodig. Fijn dat hij in de nacht al in zijn eigen bedje/cosleeper slaapt!

  Onze dochter heeft tot 14 weken overdag alle slaapjes in de draagdoek, op de arm of wandelend in de kinderwagen gedaan. ’s nachts ging haar eigen bed prima. En met 14 weken ging het overdag ook ineens in haar eigen bed. Dus… Geduld! Komt goed, maar 7 weken is nog zo jong! 


  Lorraine
  Bijdrager
  #10536590 Quote

  Hier zelfde! Kindje van 6 weken. las inderdaad ook dat het erbij hoort en vanzelf beter wordt. Zo frustrerend hè, dat je weet dat ze moe zijn maar ze dan toch niet in slaap komen 🙁


  LennyvO
  Bijdrager
  #10536592 Quote

  Ja het kost wel even geduld. Die van mij is nu 10 weken en doet 1 slaapje goed in de co-sleeper, maar de rest is wel in de wagen of maar heel kort. Gewoon blijven proberen! Het is een leer proces ook voor het kleintje. Ene dag gaat het beter dan de andere dag. Uiteindelijk leren ze het.


  Mateke
  Bijdrager
  #10536594 Quote

  Hier ook veel dutjes op de arm, in de draagdoek, … in het begin. Als ze maar dichtbij lag. Vanaf dat ze 2,5-3 maanden was, gingen de dutjes alleen in haar park of bedje plots een stuk beter! Ondertussen slaapt ze zelf in en maakt ze lange dutjes van 1,5-2 uur. Even geduld dus. 


  Marrrr
  Bijdrager
  #10536612 Quote

  Herkenning!
  Ons kindje kreeg rond 8 weken eczeem, en daarom koemelkvrije voeding. 2 dagen later ging het slapen ook stukken beter.. geen idee of het met elkaar te maken had, maar wel opvallend.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Beebb
  Bijdrager
  #10536616 Quote

  Ik lees mee.. onze zoon 7 weken precies zo! Ik probeer nu wel het te laten. Dan maar prikkel vrij in bedje. Ik aaide en ssten te veel om hem te helpen. Maar alsnog duurde z’n slaapje dan 10 minuten..


  Duplo
  Bijdrager
  #10536623 Quote

  Ik herken wat de rest zegt: 7 weken is nog zo jong… onze zoon is nu 17 weken. De eerste maanden dacht ik ook: hoe ga ik hem in godsnaam zelf in slaap laten vallen? Hij wilde niet weggelegd worden of als we dat wel deden waren we eindeloos bezig met pink in de mond, liedjes zingen, dat soort dingen. Overdag ging ik maar gewoon met hem slapend op de arm op de bank zitten. Daarna ging in de wandelwagen ook, wat wel fijn was toen ik weer aan het werk ging. Nu is hij dus 4 maanden en kun je heel goed aan hem zien wanneer hij moe is. Dan leg ik hem op bed en is hij binnen tien minuten vertrokken. 

  Het komt nog wel!


  Juffielies
  Bijdrager
  #10536624 Quote

  Hier ook een (tweede) kindje van 7 weken en super herkenbaar! Pittig is het, maar ook erg mooi; je kindje wil niets liever dan bij jou zijn.
  Bij mijn eerste zoon kon ik dit moeilijk accepteren en was ik continu in de weer met “proberen in het bedje” te slapen. Ik laat het dit keer bewust los. Het komt echt vanzelf goed, bij onze eerste zoon was dit rond 12 weken ongeveer. Probeer verschillende slaapjes in bed; lukt het dan is dat mooi meegenomen. Lukt het niet; prima lekker bij mama.
  Hoe gek het nu ook klinkt, je gaat deze tijd nog missen, dat ze lekker bij je kruipen en rustig op je liggen.

  Interessant artikel:

  https://kiind.nl/let-your-monkey-do-it/

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen