Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Van 11 Weken En Uit Elkaar Verdriet

 • Auteur
  Berichten
 • #10107218

  Beste mensen,   2 maanden geleden na de zwangerschap van mijn (ex) vriendin, kreeg ik te horen dat ze geen gevoelens meer had voor me, dit is mij heel zwaar gevallen, in deze twee maanden ben ik hard gaan vechten om er iets van te maken en het ging steeds beter.  nu echter heeft ze het toch beëindigd , nu hebben we een prachtige dochter van 11 weken en wil ik weten wat te doen. Communicatief is het ver te zoeken, heb onze dochter nu 3 keer gezien en morgen mag ik haar weer zien gelukkig, al word ik hier pas een dag van te voren op de hoogte gehouden. vind het heel moeilijk om onze dochter niet te zien en merk dat ik haar ook heel erg mis. Verder hebben we nog niet gepraat tot betrekking over het kind, welke afspraken er worden gemaakt, of uberhaubt  over onze relatie zelf. op facebook waar ze dagelijk op zit is ook nog niets veranderd, haar status en mijn status is nog hetzelfde, Ben nu al twee weken aan t wachten tot ze een keer wil praten, alsof ze niet wil praten.   Graag zou ik willen horen hoe jullie hier over denken, en wat zijn mijn rechten die ik als vader heb om mijn kind te zien. ofja rechten, hoe zouden jullie het doen als jullie een kindje hebben van 11 weken.        


  Wila
  Bijdrager
  #10107232 Quote

  Jeetje, wat een verdrietige situatie. Niemand neemt een kindje samen om uit elkaar te gaan, dus ik kan mij niet voorstellen dat het voor jouw ex makkelijk is.  Maar voor jou natuurlijk al helemaal niet! 

  Heb je de baby erkend? Staat ze officieel geregistreerd als jouw dochter? Je mag altijd gratis telefonisch contact opnemen met het juridisch loket, zij kunnen jou adviseren wat hierin de beste stappen zijn die je kan ondernemen.  Hoe bot het ook klinkt want het kindje is nog pas zo jong, het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij geen band kan opbouwen met je dochter dus ik zou het echt juridisch gaan regelen. 

  Ik zou ook duidelijk maken naar je ex dat je niet meer voor haar komt, maar echt voor je kind. 

  Wat een akelige situatie , ik kan er altijd erg slecht tegen als er onrechtvaardig wordt gehandeld omdat de vrouw nou eenmaal de moeder is. Besef je heel goed dat jij als vader echt net zoveel rechten hebt! Dus vecht voor je kind. 

   

  Succes en sterkte met alles en morgen heel veel plezier


  StephW
  Bijdrager
  #10107235 Quote

  Wat een rotsituatie.. maar natuurlijk heb je gewoon recht op omgang.. helaas komt het ook nog vaak voor dat dat allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan, maar probeer open kaart te spelen en aan te geven dat je het belangrijk vindt om goede afspraken te maken wie wanneer jullie dochter bij zich heeft.. het is natuurlijk ook belangrijk dat jij een goede band krijgt met je kindje!

  #10107256 Quote

  Lastig. Gelukkig is de baby gezond! 

  Jullie hebben natuurlijk een verleden en waarom de relatie is beëindigd, dat weet jij zelf t best. 

   

  Ik geloof wel dat tijdens zwangerschap alles wat heftiger word ervaren en ook na de zwangerschap zit je niet echt te wachten op zware gesprekken. 

   

  Ik zal als ik jouw was gewoon lief, attent en behulpzaam zijn naar haar en de baby toe 😉 

   

  en even deze gevoelens over de relatie even laten rusten.. 

   

  na een tijdje, ik denk 3 maanden ofzo kan je misschien wel even een kansje wagen om te zeggen dat je wilt praten als zij dat ook wilt en dat je haar mist. 

  Ik denk zelf op die manier je de meeste kans maakt maar r ook fijnste is voor haar en de baby als je t op die manier aanpakt 😉 

   

  en als ze wil praten, geduld geduld 

  want een relatie beindigen tijdens ene zwangerschap is nogal heftig. 

  Maar dat de baby er is wat zo its moois is tussen jullie en jij nog een kans ziet tussen jullie .. dan is er een kans dat het goed kan komen.. 


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10107278 Quote

  Hoi! Wat ontzettend vervelend!

  ik zou als ik jou was dus gaan uitzoeken wat je rechten zijn en dit dan vast te laten leggen zodat daar geen gedoe over kan komen.

  ik neem aan dat je jullie dochter wel erkend hebt en misschien heb je je dochter al erkend als vrucht? 

  Ik heb dit wel gedaan met mijn partner toen ik zwanger was heeft hij de “vrucht” erkend 

  en eenmaal geboren heeft hij onze dochter aan gegeven bij de gemeente 

  ik zou Gaan uitzoeken hoe en waar je terecht moet voor al je vragen en dit zo snel mogelijk regelen want als het allemaal via je ex partner moet wanneer en hoevaak je je dochter mag zien dan loop je misschien wel veel rechten mis 

  het klinkt hard maar laat het via de officiële weg regelen want als je nu al niet met je ex kan praten dan kan dit in de toekomst nog veel vervelender gaan worden dan kun je het nu beter alvast rechterlijk hebben vast staan 

  zo kun jij ook optimaal genieten en een vader voor je dochter zijn 

  veel succes 


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10107279 Quote

  Ik ben het trouwens helemaal met Wilja eens ! 

  Mannen hebben ook echt rechten en laat je die niet afpakken 

   

  #10107284 Quote

  Heb je haar al officieel ‘erkend’ bij jullie gemeente? 

  Duidelijk aangeven dat je een band wil opbouwen met je dochter en dagelijks betrokken wilt zijn bij haar verzorging. Of spreek eventueel af dat je haar in badje komt doen om de 2 dagen, geef haar dan ook meteen een flesje en doe haar naar bed. Houd je dochter dan dicht bij je, laat haar slapen op je borst zo lang mogelijk zodat ze aan je geur went. 

  Heel veel sterkte! Ik hoop dat jullie er samen uitkomen. 


  gebruiker513266
  Bijdrager
  #10107332 Quote

  ik heb niet alle reacties gelezen maar wil je in ieder geval heel veel sterkte wensen.
  Ik wil je 1 ding mee geven. Kom op voor jezelf en je rechten om je dochter te zien. Knok voor haar.

  de beste vriend van mijn partner is verlaten door zijn ex terwijl ze nog zwanger was. Bizarre reden maar het is zo. Hij laat zo over zich heen lopen. Hoewel hij zo gek is met zijn zoontje. Pikt alles maar, zij gaat zonder over leg hele kerstvakantie weg met zoon, hij kan dus geen kerst en geen oud en nieuw met m vieren. Zij verhuisd naar een dorp 30 km verderop en hij verhuisd erachter aan om er voor zijn kind te kunnen zijn. Maar odnertussen zit hij meer bij zijn ouders als hij zijn zoon niet heeft omdat hij niks heeft in dat dorp. Moet nu dus dagelijks reizen naar zijn werk terwijl hij het in een kwartier kon fietsen. Die vrouw maakt daar echt misbruik van omdat die jongen zo’n goedzak is en geen nare relatie met zijn ex wil omwille van zijn zoon.
  Laat dit alsjeblieft niet met je gebeuren!


  Dns
  Bijdrager
  #10107333 Quote

  Wat naar om te lezen en als eerste wens ik je veel sterkte.

  Kan het zijn dan je (ex) vriendin last heeft van een postnatrale depressie? Dat is het eerste wat in mij op kwam.

  Als je relatie verder altijd goed is geweest zou je contact op kunnen nemen met haar verloskundige en de huisarts want misschien is er iets anders aan de hand.

  Verder hoop ik dat je je dochter hebt erkent want je hebt sowieso recht om je dochter te zien. Elk kind heeft ook een vader nodig (op uitzonderingen na natuurlijk). Juridisch loket kan je daar goed bij helpen of een maatschappelijk medewerker. 

  Nogmaals sterkte en succes met de verdere ontwikkelingen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct