Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Van 2 Maanden In De Kou

 • Auteur
  Berichten

 • Blijemama
  Bijdrager
  #10406712

  Hoi allemaal,

  Mijn moeder is vandaag jarig.
  Door de sneeuw wil ik er niet heen met de auto maar met de wandelwagen.
  Ze woont in hetzelfde dorp, is dit verstandig met een baby van 2 maanden?

  #10406717 Quote

  Als ik jou was zou ik dit zeker niet doen

  #10406718 Quote

  Arm kind


  Pregnantmommy
  Bijdrager
  #10406719 Quote

  Als je het kindje lekker warm inpakt, zorgt dat er geen koude wind in de kap waait en je desnoods een warme kruik erbij legt (of het vooraf verwarmt) moet het volgens mij wel kunnen hoor!


  SanneAB
  Bijdrager
  #10406728 Quote

  Tuurlijk kan dat. Goed inpakken, wagen voorverwarmen. Desnoods de kruiken erbij en de regenhoes over de wagen doen voor de wind. Ik ging naar Canada met 2 maanden – 16. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10406737 Quote

  Tuurlijk, gewoon lekker warm inpakken. Een regenhoes houd ook best wat warmte binnen en inderdaad houd die ook wind tegen, en verder gewoon lekker een klein michelinmannetje maken van je kindje. 😉 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  CFK
  Bijdrager
  #10406741 Quote

  Idd niks arm kind. Gewoon heel lekker warm inpakken en zorgen dat je kindje uit de wind ligt. En een lekker kruikje erbij. Als het in hetzelfde dorp is zal het geen wandeling van een uur zijn, dus ik zou het lekker doen. In andere landen vriest het maandenlang, daar blijven ze ook niet al die tijd binnen met een baby.


  MamaE
  Bijdrager
  #10406746 Quote

  ik ga straks ook met de wandelwagen op pad met onze kleine van 4 maanden, ze gaat wennen op het kinderdagverblijf en aangezien dit vanwege de maatregelen al een paar keer is uitgesteld moet het er vandaag toch echt van gaan komen!

  zoals hierboven al als tip gegeven doe ik de regenhoes om de wandelwagen, dat houdt de koude wind voor het grootste gedeelte buiten en aangezien ze nog in de bak ligt komt dat wel goed denk ik. Verder kleed ik haar warm aan: gewone kleertjes en dan zo’n berenpak waar haar voetjes en handjes ook zijn ingepakt. Muts op en ik leg nog een dekentje over haar heen. Moet goed komen lijkt me!

  Oja en ik doe de wandelwagen ‘andersom’ dus dat de grote vaste wielen aan de voorkant zitten, ik denk dat dat makkelijker rijdt. Normaal gesproken is de kinderopvang 10 min lopen, ik denk wel dat we er nu iets langer over doen 🙂


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10406765 Quote

  Gewoon warm inpakken dan kan het prima, mits het natuurlijk geen uur lopen is 😉

  Verder absoluut geen kruiken in de wagen leggen! Onze kraamverzorgster heeft ons hier duidelijk voor gewaarschuwd. Door het heen en weer wobbelen kan door de druk de kruik open schieten (natuurlijk worst case scenario). Dus neem dat risico niet!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct