Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby van bijna 3 maanden wilt niet meer slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10453480

  Hi dames,

  Sinds paar dagen geleden weigert onze dochter om te slapen. Ze is overdag en in de avond rond uur of 19:00 heel actief en wilt liefst alles meemaken maar slapen Ho maar 😅 zal dit “ weer” een groeispurt kunnen zijn? Paar weken geleden had ze ook al last van groeispurt…


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10453494 Quote

  Het klinkt eerder alsof ze wat te moe en overprikkeld is. Dat heeft mijn dochtertje heel erg gehad, leek dan helemaal actief maar zat eigenlijk vol adrenaline. Ik zou dus kijken of je haar net voor die tijd in bed kunt leggen, even laten mopperen/jengelen en liggend in bedje troosten als het te lang doorgaat of omslaat in huilen. Of in een draagzak of wandelwagen doen zodat ze in elk geval slaapt.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10453504 Quote

  Groeispurt hebben ze zo’n beetje altijd 😉 Denk je net een lekker ritme te hebben, verandert het weer. Zo gaat het gewoon sowieso de eerste 12 maanden met baby’s.

  Slaapt ze alleen in de avond niet lekker in of ook overdag?
  Hou de wakkertijd in de gaten, is op die leeftijd zo’n 1.5 a 2 uur. Lukt een slaapje niet in bed? Dan lekker op schoot, in de wagen, in de box. Dat is allemaal prima! In de avond is ze misschien om 19u nog niet moe genoeg? Veel kindjes kunnen juist in de avond langer wakker zijn en een baby van 3 maanden hoeft eeeeecht nog niet stipt om 19u naar bed. Hiet was het de eerste 4 maanden vaak pas 22u dat ze écht sliepen (eerder op de avond veel onrust en hazeslaapjes op schoot) en in de maanden daarna werd het langzaamaan steeds wat eerder.

  Heerlijk als het stipt om 19u lukt, maar verwacht dat niet van je kindje en jezelf! 😉

  #10453514 Quote

  Ja daar dachten wij ook aan dat ze overprikkeld is het is een nieuwsgierig meisje 😄 gelukkig word het beter weer kan ik lekker wandelen met der word ze ook altijd rustig van. Bedankt voor je reactie 😀

  #10453517 Quote

  Haha klopt denk je net ritme te hebben word ze ineens weer vol actief 😅 en ze heeft ook hazenslaapjes en slaapt heel licht. We hebben alles geprobeerd wieg, box kinderwagen etc. Pas wanneer ze veel jengelt en alles geprobeerd te hebben valt ze in armen slaapt. En ja om 19:00 slapen hoeft ook niet altijd ik snap dat dit ook niet lukt als ze nog zo kleintje is.. 😊 ben al gerust als ze in ieder geval aan haar slaapjes komt.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10453537 Quote

  Ik heb wat zeeuwsmeisje zegt ook lang gedacht, en het is ook zo dat elk kind z’n eigen ritme heeft en slaap behoefte. Maar door oververmoeidheid en niet goed onderkende verborgen reflux is ons kleintje (4,5-5 maand oud) afgelopen maand opgenomen geweest. Daar is ze eindelijk na de juiste medicatie tot rust gekomen en hebben we geleerd dat de wakkertijd echt max 90 minuten is en vaak korter. Onze dochter sliep alleen hazeslaapjes en kwam echt tekort. En slaap is naast voeding het meest belangrijke voor een kleintje om te groeien. Nu slaapt ze de hele nacht opeens door en is overdag 3 of 4 keer 90 min wakker! Ze had dus zoveel meer slaap nodig en was niet alleen nieuwsgierig, maar ook hyper de pieper van te weinig slaap.
  We hebben prikkels afgebouwd (voeden op rustige plek weg van druk broertje), hemeltje boven het bed, white noise met slapen en leggen haar dus wakker in bed en laten wel even jengelen (ook tussen slaapcycli door in de overgang naar een volgende) en troosten als ze moet huilen of lang jengelt (>5 min) altijd terwijl ze in bedje ligt, lopen dan direct weer weg als ze rustig is en komen evt na 5 min jengelen weer terug, net zolang tot ze slaapt. Als ze niet rustig wordt, even oppakken en knuffelen en weer weg leggen. Op de voorspelbaarheid en nabijheid icm rust doet ze het dus nu heel goed. Ik moet wel zeggen dat ik met m’n eerste kindje veel losser hiermee was als hij weinig sliep, maar het ene kind heeft meer voorspelbaarheid en ritme nodig dan het andere.
  Naja kijk maar wie weet heb je er iets aan!

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #10453780 Quote

  Zo best heftig je verhaal! Onze dochter heeft ook koemelk allergie en sinds kort gebruikt ze Pepti. Wij zijn niet helemaal tevreden met deze voeding want we merken veel symptomen bij haar. Wij denken ook echt dat ze last van reflux heeft maar de consultatiebureau vind dit niet… zo tegenstrijdig allemaal! Ik voel mij wel machteloos omdat we nu ook ander probleem bij hebben gekregen dat ze dus slecht slaapt! Wij denken al tijdje aan om naar een osteopaat te gaan. In ieder geval Bedankt voor je tips, heb er zeker wat aan. Ik zal maandag maar weer contact opnemen met consultatiebureau.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10453895 Quote

  Wat vervelend! Ja we hebben ook een strijd gehad, in ons geval met de kinderarts helaas. Onze huisarts vertrouwde helemaal op mijn moedergevoel maar de kinderarts vond het allemaal wel meevallen. CB heb ik om raad gevraagd en die hadden een naam van een kinderarts die hier meer ervaring mee had en toen heb ik een andere arts gevraagd. Die constateerde dat we met de medicatie een hogere dosering nodig hadden en dat ze compleet overprikkeld was (zoals wij ook dachten). Meer medicatie gaf wel verbetering maar we waren zo kapot en wisten niet meer wat wat was (koemelkeiwitallergie, reflux, bijwerkingen reflux zoals verstopping, oververmoeidheid, geen ritme meer etc) dat we toch voor de opname zijn gegaan. Ze sliep slecht en ik kreeg het ook niet meer voor elkaar om daar energie in te steken, dus ik voedde wel 8-10 keer per dag (bv) zodat ze stil was en rende bij elk huiltje naar boven. De opname was voor ons heel goed en ze hebben ons super geholpen in het ziekenhuis met haar in een gezond slaapritme krijgen en ons een paar nachten te laten bijslapen. We mochten er ook veel naartoe en ik heb daar ook geslapen, ze hebben ons laten zien hoe zij de aanpak hadden zodat we dat thuis ook konden doen. Die slaap aanpak sloeg nu goed aan, maar dat was omdat ze geen last meer had van het maagzuur dat op kwam, dus zolang dat blijft, werkt geen een training of insteek. Hoop dat het bij jou niet zo ver komt natuurlijk en je misschien via de huisarts wel iemand vindt die je wil verder helpen. Je zou eens kunnen kijken welke kinderarts hier in gespecialiseerd is, zodat je op de goede plek doorverwezen wordt.

  #10454003 Quote

  Hi SN,

  Alle eerste bedankt dat je je verhaal deelt en voor je advies! Wij zitten precies in het zelfde situatie de klachten en de symptomen die jij beschrijft maken wij ook dagelijks mee. Vandaag stortte ik in van het huilen omdat onze kleine al paar dagen achter elkaar onrustig was. Misschien een persoonlijke vraag wat was uit eindelijk de oorzaak van de klachten ? En gebruiken jullie ook diëet voeding ? En zoja welke? Gebruikt jullie kleine nu ook iets voor de maagzuur? Echt heel sneu en erg dat ze dit allemaal moet meemaken maar ook als ouder is dit zo heftig en je voelt je machteloos want je wilt het beste voor je kleintje! Ik hoop je reactie te mogen zien.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct