Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby vanaf de buitenkant voelen

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10079997

  Hoi dames, k ben nu 21 weken zwanger. 

  Ik lig net lekker op de bank en zie opeens mijn buik echt uitploppen. Het zouden mijjn darmen kunnen zijn, ook al heb ik daar geen last van en heb ik dit nog niet eerder gezien, maar kan het ook de baby al zijn? Of is dat wel erg vroeg? 

  Ik voel de baby de laatste dagen wel dagelijjks bewegen maar dat blijft tot nu toe echt bij kriebeltjes en nu ineens plopte mijn buik e cht haha


  Dgam
  Bijdrager
  #10079998 Quote

  Ik voelde haar voor het eerst bij 16 weken aan de buitenkant. Daarna paar weken niet meer. Eigenlijk vanaf week 19 ong. Dat ik haar regelmatiger ging voelen en ook duidelijker aan de buitenkant. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10079999 Quote

  Ok, het kan dus wel ! Ik voel al wel een aantal bewegen aan de binnenkant, maar dat is niet dagelijks en het is meer het gevoel van een vlindertje met af en toe een bouwvakker ertussen door hahaha. 

  Ik was zo verbaasd dat ik net mijn buik ineens omhoog zag ploppen! Legde mijjn hand op mijn buik maar toen hield het op natuurlijk…


  Dgam
  Bijdrager
  #10080000 Quote

  Ik heb haar bijna niet gevoeld van binnen in het begin. Bij mij was het juist veel duidelijker aan de buitenkant te voelen. Vreemd maar waar. Het kan zeker hoor! Ben zelf nu 32+ weken en je gaat het herkennen waardoor je gewoon zeker weet dat het moment dat je nog twijfelde het echt wel je kleintje was. En ja dat weg duiken bij voelen is in het begin heel jammer haha. Nu komt ze bij mij juist daar heen waar ik mijn hand leg. Maar 9 vd 10 keer als mijn vriend gaat voelen houdt mevrouw op. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10080005 Quote

  Haha grappig! Ik voel regelmatig vanbinnen bewegingen en dat vertel ik dan aan mijn partner om hem erbij te betrekken, ook al voel ik al 10 min beweging zo gauw hij het weet gaat hij tegen mn buik praten ( heel schattig) en dan is t stil! 

  Bij iedereen is het ook zo anders he, aangezien jij aan de binnenkant juist heel weinig voelde. 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10080007 Quote

  Mijn verloskundige  vertelde alles wat je nu voelt tussen je navel en schaambeen  is de baby  je darmen liggen  daarvoor al te ver weg.

  Ik voel de kleine vanaf week 17 zelf en mijn vriend vanaf week 19 en je ziet  het ook vanaf week 19 aan mn buik. Voelt totaal anders als je darmen.  Tis afentoe een naar gevoel  maar zeker een fijn gevoel  dat het kleintje lekker rond schopt  😊

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10080010 Quote

  @nicolleB dan weet ik wel zeker dat het de baby geweest is! Voelde ook niet als mn darmen hoor, maar in het begin is dat altijd zo’n twijfel gevalletje waardoor je denkt Zal dit het dan ook zijn? Ik wist niet dat je darmen nu te ver weg zouden liggen. Dat is een leuk weetje 🙂 


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10080011 Quote

  Bij mij begon het ook vroeg, al bij 15wkn kon ik haar van binnen voelen maar niet van buiten. Rond de 20wkn kon ik het echt zien.

  Nu 36+6 en ze duwt echt tegen me ribben aan XD. Niet zo prettig. Zie der volgens mij gewoon rekken en strekken. 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10080017 Quote

  @lady’s mom: Hahaha! Je zult weten dat je een baby draagt. 

  Dat is ook al vrij snel! Ik lees toch wel veel reacties dat ze rond de 20 weken toch al van buiten beweging zagen. 

  Ik zag net mn buik weer bewegen, dus onze kleine is ook druk aan het rekken en strekken denk ik :p 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct