Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Vega Eten

 • Auteur
  Berichten
 • #10551134

  Hoi allemaal,

  Ik vroeg me af of er ouders zijn die hun kind geen vlees en vis geven en hier dus ervaring mee hebben? Ouders die boeken/sites kennen die juiste informatie hierover bieden?

  Thanks!


  Yima
  Bijdrager
  #10551154 Quote

  Ja wij eten vaak vegan en eigenlijk helemaal geen vlees en vis. Heelnincidenteel krijgt ze het wel bij familie. Maar buiten een paar stukjes van een sparerib moet ze niks van de smaak hebben. Is ze niet gewend. Ze lust daarintegen graag allerlei soorten boontjes en erwtjes en is gek op rode linzensoep. Sinds soja goed gaat eet ze ook wel eens een vegan vleesvervanger, waar dat toch wel vaak in zit. En broodjes hummus of notenpasta eet ze graag. Sojayoghurt, havermelk, zo af en toe wat ei. Ze eet heel veelzijdig en zeker ook eiwitten. 

  Ik volg graag Plant Based Juniors, een hele fijne dietiste met veel tips voor kinderen plantaardig opvoeden. Ze volgt baby led weaning. Ik heb ook hun kookboek, waar ook heel veel info over kieskeurig eten in staat. Healthy Little Tummies vind ik ook een fijn boek met leuke recepten. Maar eerlijk gezegd volg ik grotendeels ook gewoon onze eetstijl van voor ze er was. Ik serveer het zo dat zij mee kan eten. Ik kook zelden speciaal voor haar. Ja poffertjes ofzo haha! 


  Yima
  Bijdrager
  #10551155 Quote

  Ik geef wel vitamine D en B12 bij. 


  Marliene
  Bijdrager
  #10551209 Quote

  Ja’! Ik vind de site van voedingscentrum fijn voor de info en verder kijken we gewoon zelf. Met de opbouw van maaltijden bij de groenten en koolhydraatbron vaak een andere ‘vleesvervanger’ gedaan, dus ei, linzen, bonen oid.
  Inmiddels eet de oudste gewoon vega met de pot mee.


  MamaE
  Bijdrager
  #10551216 Quote

  Ik volg op YouTube Ellen Fisher, zij woont met haar familie (4 kids) op Hawaii en zij eten volledig vegan. Ze laat zien wat ze eten op een dag, erg interessant en inspirerend vind ik zelf. Ze heeft ook e-booken met recepten!

  #10551226 Quote

  Oh super bedankt voor jullie fijne reacties en tips!! Ik ga ze allemaal uitpluizen. Ik was bang voor erg kritische reacties omdat ik vanuit mijn omgeving direct de vraag “krijgt je kind dan wel alle vitaminen en voedingsstoffen die hij nodig heeft???” krijg als ik zeg dat ik hem liefst geen vlees en vis wil geven. Terwijl ik die vraag naar mijn mening net zo goed terug kan stellen. Dat je kind vlees en vis krijgt betekent niet automatisch dat hij/zij een gezond en gevarieerd voedingsaanbod krijgt. Maar goed, fijn deze reacties! Hier heb ik wat aan 🙂

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Kellie
  Bijdrager
  #10551240 Quote

  Hier eentje van 4 nooit vis of vlees gehad. Ei wil ze niet. Ze krijgt wel extra vitamines en b12 maar zoals ze zelf inmiddels ook zegt wij eten geen beestjes ook al vinden anderen het lekker.

  Wij krijgen nog steeds commentaar. Robin is 2x ziek geweest (corona en de griep een keer)en 1x verkouden. En ze eet niet dagelijks groente meer enz fases zijn zo gezellig haha
  Gewoon doen wat goed voelt voor jou vegan of vega opvoeden is niet slecht.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct