Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Wil Constant Op Schoot En Huilt

 • Auteur
  Berichten

 • Motherofason
  Bijdrager
  #10546130

  Ik ben ten einde raad. Ons zoontje van 10 weken oud wil alleen maar op schoot en huilt anders. Ik hoor verhalen dat andere baby’s wel gewoon neergelegd kunnen worden. Ik wil hem ook kunnen neerleggen, zodat ik ook andere dingen kan doen maar dit lukt niet. Ik heb hem al wat hoger laten liggen in een voedingskussen zodat hij kan rondkijken maar dit helpt niet. Het is erg vermoeiend om hem constant op schoot te nemen. Hebben jullie tips?


  Tes sa
  Bijdrager
  #10546132 Quote

  Heb je al een draagzak geprobeerd? Bij ons werkte dit erg goed. Zo kon ik toch een beetje dingetjes doen in huis omdat ik 2 handen vrij had en kon ons meisje lekker rondkijken. Daarna viel ze dan in de draagzak in slaap.
  Dit heeft bij ons van week 4 tot ongeveer 10 weken geduurd en nu gaat ze langzaamaan steeds meer slaapjes doen in bed.

  #10546136 Quote

  Ik heb mijn dochter vanaf 3 dagen tot een half jaar dagelijks in de draagdoek gedaan dan kun je rustig je eigen ding doen terwijl je kleine bij je is kun je weer dingen doen met 2 handen zoals eten of de was opvouwen

  #10546151 Quote

  De mijne wil helemaal
  Niet op schoot of knuffelen of bij ons in bed liggen 😹 ook echt kei jammer


  RomyVM
  Bijdrager
  #10546161 Quote

  Is helaas wel normaal hoor. Ik heb 2 dichters en ja, de eerste maanden willen ze veel op schoot. Neerleggen is vaak goed voor 2 minuten.. pas als ze een beetje kunnen spelen en beter kunnen kijken, wordt liggen in de box of wipstoel wat leuker voor ze.
  Ik heb uren op schoot gezeten met de kinderen, lekker series kijken op Netflix 🙂 De momenten dat ze sliepen en ik ze weg kon leggen, deed ik wat in huis.

  Met een 1e kindje vond ik het eerlijk gezegd best nog wel makkelijk, zoveel huishoudelijk werk is er dan nog nog niet en je hebt nog veel tijd om te relaxen met je baby.
  Bij een tweede was het al moeilijker. Nu zwanger van de 3e en tja, die zal nou eenmaal minder tijd op schoot hebben. Met 2 kinderen erboven kan dat gewoon echt niet meer, her huishoudelijke werk en de zorg voor de anderen gaat ook 24/7 door, om maar te zwijgen van de hopen speelgoed en wasgoed.

  Het is echt geen gek gedrag voor een klein kindje, ga er maar gewoon in mee. Knuffelen, in de draagdoek, wandelen en hopen dat hij in de wagen wel even doorslaapt als je thuis komt. En de momenten dat hij slaapt en je kan ‘m wegleggen, heb je tijd voor je huishouden.


  Motherofason
  Bijdrager
  #10546194 Quote

  Draagzak gebruik ik ook als ik met huishoudelijke taken bezig ben, soms verveelt hij zich hierin en begint hij te huilen maar vaak helpt het wel. Het lijkt mij alleen gewoon heel fijn om even tijd voor mezelf te hebben, zonder een baby op schoot, bijvoorbeeld even lekker liggen op de bank. Ik ben zo moe van alles, maar voel me ook een slechte moeder als ik dit uitspreek. Het zal er wel bij horen, maar wat ben ik blij als hij wat ouder is en zichzelf leert vermaken..

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #10546212 Quote

  Ik zou er idd ook van genieten. Je verwent je kindje echt nog niet. Idd lekker Netflix aan en lekker knuffelen. Die tijd mis je idd als je 2 of meer kids hebt.


  Savasana
  Bijdrager
  #10546219 Quote

  Ik weet niet beter haha. Nu hij 4 maanden is vind hij het gelukkig prima om ook een tijdje zelf te spelen / rond te kijken zonder dat ik hem vast moet houden. De verhalen over hoe zelfstandig andere baby’tjes zijn en hoe goed ze al doorslapen, eten of noem maar op zul je altijd hebben. Ik ken niemand in mijn omgeving die een baby had die met 10 weken al veel alleen kon liggen in de box! De draagzak is een goede uitkomst!


  LiesTH
  Bijdrager
  #10546225 Quote

  Je bent absoluut geen slechte moeder als je even wat ruimte voor jezelf nodig hebt. Ja, het is normaal dat je kindje veel van je vraagt. Maar het is ook heel normaal dat je tijd voor jezelf nodig hebt. Je bent ook nog een persoon buiten je kindje om en die persoon krijgt nu (soms veel te) weinig ruimte. Je raakt gewoon ’touched out’ als je kindje de hele tijd bij jou wil zijn. Dan is ervan genieten er op een gegeven moment ook niet meer bij. 

  Ik heb helaas geen tips hoe je baby zichzelf kan leren vermaken. Kun je op een andere manier af en toe ruimte voor jezelf krijgen? Afwisselen met je partner of de baby een middagje naar familie zodat je even alleen kan zijn? Ik hoop voor je dat zoiets mogelijk is!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct