Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Wil Geen Avondeten

 • Auteur
  Berichten

 • Evy Wijnands
  Bijdrager
  #10469459

  Mama’s help me out. Mijn zoontje van bijna 10 maanden drijft me echt tot wanhoop 😭. Ten eerste is hij meeeeega aanhankelijk. Wilt alleen maar mij, niemand anders en dan ook nog eens alleen maar lopen op de arm. Niet samen spelen, niet in de draagzak, helemaal niks.
  Daarbij is het al zeker 2 maanden drama met eten. Hij lust gewoon alles, maar (vooral ‘s avonds) zodra ik met die lepel aankom wordt hij hysterisch. Pap en fruit is meestal geen probleem. Ik krijg het avondeten er gewoon niet in. Een lepeltje aan hem geven zodat hij zelf wat mee kan knoeien werkt ook niet, hij gaat helemaal over de rooie. Geef ik hem een stukje aardappel, eet hij het zo op. Maarja met spaghetti of rijst gaat dat natuurlijk niet.. Daarbij smijt hij de groenten naar mijn hoofd als ik ‘m die zo geef dus dat is ook niet de oplossing want hij moet wel ook gewoon z’n groentes binnen krijgen.
  Ik weet het echt even niet meer. Ik wordt iedere keer zo ontzettend boos en gefrustreerd en dat wil ik helemaal niet, maar hij drijft me zo tot wanhoop 😩 HELP ME PLEASE


  Flowerevi
  Bijdrager
  #10469462 Quote

  Al geprobeerd om de groentes op een bordje te doen zodat hij het er zelf kan afpakken ?
  Ik zou hem gewoon lekker zelf laten eten dat is ook ontdekken en ja dat het vies word hoort er een beetje bij. Dan krijgt hij in ieder geval wat binnen.


  Evy Wijnands
  Bijdrager
  #10469466 Quote

  Ja, ook al geprobeerd, maar dan gooit hij de groentes gewoon op de grond…


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10469469 Quote

  Loslaten en zelf laten kliederen. Eerste jaar is vaste voeding nog niet het enige waar kinderen op teren. Maar ook daarna: het heeft totaal geen zin om boos of gefrustreerd te worden want je kind eet alleen wat het zelf wil. Mijn dochter van 2,5 jaar is vandaag ook weer zonder avondeten naar bed. Ze heeft 2 snoeptomaten op en yoghurt met druiven. Dat was het avondeten. Ze wilde niks van het eten, nou dan niet, ze krijgt ook niks anders want dan gaat ze altijd om wat anders vragen. Het is niet leuk maar het gaat vanzelf weer over en de ene dag gaat beter dan de andere dag.
  Eet hij het gepureerd ook niet? Misschien komt er een tandje en heeft hij pijn waardoor hij niet wil kauwen?
  Wat het ook is, hopelijk kun je het een beetje loslaten. Als jij ontspant is voor hem de lol er ook snel af. Sterkte!


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10469471 Quote

  Geen aandacht aan geven. Ik ben er zoooo makkelijk in. Hij krijgt wat aangeboden, wilt die het niet dan eet die het niet. Geen strijd, helemaal niks. Ik doe dit al vanaf het moment dat hij avondeten krijgt. Nu is hij 19 maanden en hij eet in de avond nog altijd niet echt goed, maar soms ook weer wel. Ooit is mijn moeder vroeger naar de huisarts geweest omdat mijn broertje niet wilde avondeten. Die had toen gezegd, al eet die maar 1 erwt, helemaal prima. Niks forceren en gewoon laten gaan.


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10469472 Quote

  Ik heb hem trouwens nooit eten gegeven vanaf t moment dat die kon zitten aan tafel. Alles zelf ontdekken…..krijgt die meer binnen dan dat ik het probeer haha….al is de grond ook een oorlogsgebied erna

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  RJKB
  Bijdrager
  #10469479 Quote

  Mijn zoon is 4.5 en eet al 2 jaar geen avondeten. Hij groeit als kool (fruit brood melk rauwkost)… ik heb de strijd los gelaten. Sterkte!


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10469480 Quote

  Zou het kunnen dat hij last heeft van doorkomende tanden? Je zou eens wat dentinox kunnen smeren in z’n mondje en kijken wat er gebeurt met eten. Het hangerige gedrag en weigeren van groente (vaak prikt dat als je wondjes hebt in je mond) en wel aardappel zou daar ook mee samen kunnen hangen..


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10469482 Quote

  Zeker geen strijd van maken, werkt alleen averechts en dan wordt het eten dalijk een negatief ding. Gewoon alles lekker voor zijn neus op tafel leggen zodat hij zelf kan pakken. Ja het wordt een kliederboel maar zo kan hij lekker alles ontdekken. Zoek maar eens op Rapley via deze methode geef je alles gewoon in vuistgrote stukjes en niks gepureerd

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct