Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby wil geen melk meer en is te licht

 • Auteur
  Berichten

 • Suer
  Bijdrager
  #10129285

  hoi wie o wie kan mijn helpen met advies.

  mijn zoontje van 5 maanden is op dit moment 6.2 kilo onder gemiddelde volgens cb. Hij krijgt afgekolfde bv al vanaf zijn geboorte. Nu drinkt hij steeds slechter zijn melk we hebben ook kunstvoeding geprobeerd maar dat drinkt hij ook niet goed. Wij krijgen met moeite de melk erin. Hij drinkt steeds maar 10/ 20 soms 70 cc maar nog nooit een fles van 200 ofzo in een keer. Zijn voedingmomenten zijn dan ook nog steeds 8 tot 12 x per dag en ben de hele dag bezig met flesjes geven. Ik heb ook geprobeerd om meer tijd tussen te laten maar zelfs dan drinkt hij maar een klein beetje. Op advies van de cb zijn wij begonnen met hapjes omdat volgens hun mijn zoontje over de melk heen is. Dat gaat goed maar hij kan niet alleen op fruit/groente of pap leven. Elke dag gaat het steeds slechter en slechter. Ik heb voor mijn gevoel alles geprobeerd verschillende spenen flessen noem maar op zelfs melk met een lepel geven alleen duurt dat wel erg lang. Normaal zou ik me niet zo zorgen maken maar hij in combinatie met zijn gewicht van 6 kilo 5 maanden doe ik dit nu wel. Wie heeft nog tips 


  DeesjeP
  Bijdrager
  #10129287 Quote

  Mijn dochter dronk ook altijd slecht de melk uit de fles. Afleiding of wat zingen hielp weleens bij haar. Zelfs nu met eten wil ze nog afleiding en ze is bijna 1.5 jaar. Succes! Ik weet hoe je je voelt! Tis niet leuk en je wil dat je kind voldoende binnen krijgt. Wellicht pap proberen smorgens en s avonds? Mag officieel pas vanaf 6 maanden maar zo krijgt hij toch nog zijn melk binnen.


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10129292 Quote

  Jeetje dat is lastig hier ook een meisje die al vanaf week 1 slecht haar flessen drinkt altijd ver onder het gemiddelde maar zeker niet zo weinig.

  Voeg je pap rijstebloem erbij ?

  Misschien vind hij dat lekker en drinkt hij dan zijn flesje wat beter.

  Het is indd niet bedoeling denk ik dat je nog zoveel voedingsmomenten hebt per dag.

  En heeft hij wel elke keer echt honger wanneer je zijn fles geeft ?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct