Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby wil niet gedragen worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10242500

  Misschien een beetje een gekke vraag, maar mijn zoontje (bijna 6 weken) wil niet gedragen worden en ik vraag me af of dat normaal is. Ik lees overal alleen maar dat het geweldig is je baby te dragen en dat elke baby dat fijn vindt, maar mijn baby dus niet en ik merk (hoe stom het misschien ook klinkt) dat ik er een beetje onzeker van word. Ik lees ook vaak genoeg verhalen hier van mensen die wanhopig zijn omdat hun baby alleen maar gedragen wil worden, dus in dat opzicht voelt het een beetje stom om te vragen. Maargoed.

  Als ik mijn zoontje in de draagzak doe is het krijsen en hij lijkt het niet perse prettig te vinden met ons te knuffelen. Verder slaapt hij prima in zijn bedje alleen (wel ingebakerd) en heb ik dus bij hem nooit iets gemerkt van de befaamde ‘huidhonger’ (eerder tegenoversteld).

  Is dit normaal?

  #10242506 Quote

  Welke draagzak gebruik je?  Niet elke draagzak is ergonomisch en daardoor vaak ook minder prettig voor je kleintje. Denk aan verhard rugpand, bungelende beentjes etc. Als je alsnog een ergonomische drager heb en ze vind het echt niet prettig dan kan je ook nog proberen te dragen met een doek (geweven of stretch) meestal vinden kleintjes dat wel lekker.

   

   

  #10242509 Quote

  We hebben een ergobaby, dus wel ergonomisch volgens mij.. doek kan ik eens proberen, dankjewel.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10242512 Quote

  Mijn zoontje vond de draagdoek verschrikkelijk. Mijn dochtertje woonde erin. Zelfde draagdoek, ander kind 🙂


  MijnMeisjes
  Bijdrager
  #10242514 Quote

  Een antwoord op je vraag of dit normaal is kan ik je niet geven. Ik herken wel deels je verhaal. Mijn dochtertje wilde ook niet dat wij haar aanraakten. Je wilt je baby lief aaien en kusjes geven, maar dit vond zij echt niet leuk! Je voelde haar hele lichaam dan tegenwerken… Ook was ze erg gevoelig voor prikkels. 

  In een draagzak/ doek wilde ze ook absoluut niet. Paniek en heel hard krijsen. Daarintegen wilde ze dan wel de hele dag in mijn armen hangen, waar je inderdaad soms wanhopig van wordt. 

  Snachts sliep ze ook ingebakerd (naast mij in de co-sleeper) omdat ze zo onrustig is. Even lief aaien of dichtbij komen om naar haar te kijken terwijl ze sliep kon ik wel vergeten. 

  Inmiddels is ze bijna 4 maanden en sinds deze week zit ze opeens graag in de draagzak! Ze wil de wereld zien en dat kan op deze manier. Nog steeds is ze erg gevoelig maar veel minder!

  Je kindje is nog heel jong, er veranderd nog ontzettend veel de komende weken. Wie weet wil hij uiteindelijk toch in de draagzak! 

   


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10242515 Quote

  Mijn oudste vond het ook verschrikkelijk was ook niet van het knuffelen. sliep wel soms op me maar alleen als ie ziek was. Nu is ie 2 en half en de grootste knuffelaar. 😍 Me jongste vind het wel super fijn om gedragen te worden 😊. Elk kind is anders.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10242530 Quote

  Hahah kleine hier vond de ergobaby ook niks 😂. Terwijl ie graag gedragen wordt. Denk te lomp /stug terwijl ie inderdaad prima is op. Ik gebruik nu een kokadi draagzak van draagdoeken stof vind je wel geweldig en een doek. Kan ook gewoon zijn dat ie inderdaad niet van dragen houd, maar het is voor de ouders wel ontzettend makkelijk. Ik zal niet weten wat ik zonder moet. Enige wat ik nog kan bedenken is het moment dat je het probeert, hier gaat het zo en zo beter als ie net gevoed is en relax.

  Gewoon blijfen proberen zo nu en dan. En eventueel lid worden van de groep draagpraat op Facebook en een oproepje doen of iemand in jou omgeving meerdere dragers heeft ie je een keer mag proberen. Zo kan je ook kijken of het echt aan de drager lig. 


  Ljaan
  Bijdrager
  #10242556 Quote

   Mijn zoontje vond het eerst ook verschrikkelijk in de draagzak, had die van stokke dat was alleen maar krijsen en daarna draagdoek geprobeerd dat was iets beter maar ook nog geen succes.

  leen nu een tula free to grow en geoefend voor we op vakantie gingen en dat ging stapje voor stapje steeds beter. 

  Vanaf ong 8weken vind mijn zoon de draagzak wel ok daarvoor echt verschrikkelijk.

  we zijn nu op vakantie en ik gebruik hem iedere dag ben helemaal fan van de tula free to grow. Ga hem na de vakantie maar zelf aanschaffen denk ik.

  Je kan gewoon elke keer even proberen en vooral niet stilstaan als ze in de draagzak zitten meteen stevig wandelen en speen mee. Dan zouden ze er aan kunnen wennen.

  mijn zoontje slaapt nu vaak binnen 5 minuten als hij in de draagzak zit.

  succes met proberen hopelijk wordt het makkelijker.

  #10242575 Quote

  Ons kereltje vond dragen ook niet zo heerlijk als je soms leest. De eerste weken deed ik ‘m veel in de doek als hij moe was, maar het hem niet lukte om in slaap te vallen. Dan ging ie wel slapen. Als hij echt wakker was, vond ie het maar niks. Rondlopen op m’n arm daarentegen, helemaal fantastisch.

  Hij is nu 10 maanden en vind een rondje wandelen buiten in de draagzak wel fijn, maar verder niet. Daar is ie veel te druk voor.

  Verder was hij ook nooit zo’n knuffelkont. Hij is nu 10 maanden en komt nu af en toe naar me toe gekropen, trekt zich dan op aan m’n benen en komt even op zijn manier knuffelen, daarna gaat ie weer verder op ontdekkingstocht.

  Ik denk dat het echt verschilt per kindje en niet iets is om je zorgen over te maken. De een houdt van knuffelen, de ander wat minder. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct