Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Wilt Niet Meer Bij Mama Liggen

 • Auteur
  Berichten
 • #10265133

  Mijn zoontje is 5 maanden. De eerste 3 maanden heb ik hem intensief gedragen en overdag altijd bij mij op de borst laten slapen. Na die 3 maanden kan hij zelfstandig in zijn wieg in slaap vallen. Het is een heel vrolijke baby die goed slaapt, naar iedereen lacht, nooit huilt. Ik mag dus absoluut niet klagen. Maar sinds een maand wil hij niet echt meer in de draagzak (zet zich af) en ook wilt hij overdag niet meer bij mij op de borst liggen. Snachts wel (Hij ligt altijd even op de borst na de nachtfles voor hij weer zijn wieg in gaat. Vooral omdat ik dat gezellig vind) nu begrijp ik dat dit misschien een luxe “probleem” is  maar ik word er zo onzeker van. Doe ik dan iets verkeerd dat hij niet meer wilt? Ik zie bij andere dat de baby’s nog wel gezellig bij hun liggen. 


  EmPee
  Bijdrager
  #10265144 Quote

  Mijn dochtertjes sliep toen ze een paar weken oud was ook heerlijk op mijn borst. Nu ze 3 maanden is vindt ze het niets meer. Want ze kan zo niet kijken. In mijn armen wil ze wel nog slapen, dan kan ze meer kijken. Dus niks geks 😉

  #10265146 Quote

  Heerlijk toch??


  StephW
  Bijdrager
  #10265180 Quote

  Herkenbaar, maar wel begrijpelijk, een bed is ook hier een must voor slapen. Ik lig toch niet lekker genoeg kennelijk. Het is niet anders denk ik.. En dragen herken ik ook. Tip: neem een draagzak die naar voren draagt, dat vindt mijn dochter, nu ruim 1, heerlijk! Andersom wil ze al lang niet meer. Ik heb de ergobaby 360, aanrader.


  Travelmom
  Bijdrager
  #10265181 Quote

  Heel herkenbaar. Ons mannetje heeft de eerste maanden heel veel bij mij gelegen en ineens wilde hij dat niet meer. Hij was veel te druk met ontdekken en z’n eigen ding doen. Nu is ie bijna 11 maanden en komt ie graag knuffelen 😊 Hij pakt mij dan ook echt vast, heerlijk is dat. De knuffel periode komt echt wel weer terug. Snap wel dat je er onzeker door wordt, dat had ik ook. Maar geen zorgen, ze krijgen vanzelf door hoe fijn knuffelen is.

  #10265190 Quote

  Hoi mijn dochter wilde bij mij met 6 maanden niet meer bij mij liggen als ze de fles kreeg dus liet haar lekker zelf drinken en pak op andere momenten van de dag lekker knuffel momentjes 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10265201 Quote

  Herkenbaar, maar wel begrijpelijk, een bed is ook hier een must voor slapen. Ik lig toch niet lekker genoeg kennelijk. Het is niet anders denk ik.. En dragen herken ik ook. Tip: neem een draagzak die naar voren draagt, dat vindt mijn dochter, nu ruim 1, heerlijk! Andersom wil ze al lang niet meer. Ik heb de ergobaby 360, aanrader.

  Ik heb een tula free to grow dus daar kan die ook jaar voren. Ik heb alleen geen idee vanaf hoe oud dat mag ?


  Klijn
  Bijdrager
  #10265249 Quote

  Ik verwacht ook dat het komt omdat hij gewoon nieuwsgierig is en de wereld wilt zien/ontdekken!

  Ik zou overigens niet met een draagzak/doek naar voren dragen hoor, dat wordt zeer afgeraden door consulenten omdat het o.a. slecht is voor de houding van je kindje. Als je graag wilt blijven dragen, maar je zoontje wilt niet meer tegen je buik zitten, zou ik leren rugdragen als ik jou was! In een draagzak zou je daar nog even mee moeten wachten (totdat hij stevig zelfstandig kan zitten), maar met een geweven doek kan dat al op deze leeftijd… Dit moet je natuurlijk wel willen/durven, en ik zou sowieso een draagconsult aanraden als je het wilt leren. Op je rug kan je kindje lekker over je schouder meekijken wat er allemaal om jullie heen te zien is, mijn zoontje vindt het fantastisch!

  Als je niet wilt rugdragen met een doek, zou ik het dragen gewoon een tijdje laten doen als je zoontje niet wilt. Misschien wil hij over na een poosje weer gewoon lekker op je buik kroelen, of anders wacht je tot hij oud genoeg is om op je rug te kunnen…


  Esjeesje
  Bijdrager
  #10265303 Quote

  Heel herkenbaar! Maar het kan ook zijn dat het maar een fase is.. mijn dochtertje is nu 8 maanden en vindt het zomaar inees weer heerlijk om bovenop mama of papa te soezen! Dus hopelijk komt het bij  jou ook weer terug!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct