Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby wordt 1 jaar, oma plant verjaardag

 • Auteur
  Berichten
 • #10328680

  Hallo!Tijdje niets gepost, maar heb (weer eens) een klein dilemma waar ik wel wat input over kan gebruiken.

  Onze zoon wordt 1 augustus 1 jaar. Dat is nog niet héél snel, maar toch ook weer wel dichtbij. We hebben dan ook een klein beetje besproken wat we zouden willen doen qua vieren die dag (het is toevallig een zaterdag). Voorkeur is dat we het in een parkje vieren vlakbij ons met een paar goede vrienden, de oma’s en opa’s en de ooms en tante. Mocht het qua weer niet lukken kan het ook bij ons thuis.

  Nu waren wij afgelopen week bij mijn schoonouders en mijn schoonmoeder vertelde trots dat zij eigenlijk ervan uit gaat dat wij deze eerste verjaardag bij hen in de tuin zullen vieren. Ze had hiervoor ook al hun buren, mijn ouders en mijn broertjes uitgenodigd. Ze zijn wat ouder en zij komen ivm corona niet zoveel meer buitenshuis, maar ze wonen in een dorpje driekwartier rijden van onze stad vandaan. In deze stad wonen ook onze vrienden (die veel contact hebben met ons en dus ook met mijn zoontje) en mijn ouders/broertjes. Toen ik aangaf dat we eigenlijk al wel een (niet heel concreet, maar toch soortvan) plan hadden liggen (waarvoor zij uiteraard ook uitgenodigd zouden zijn!), moest ze huilen. En nu voel ik me dus enorm schuldig.

  Aan de ene kant denk ik ja zo’n eerste verjaardag is natuurlijk vooral voor ouders bijzonder, voor mijn zoontje maakt het niet uit of hij in een parkje is met mensen of bij zijn opa en oma thuis. Maar aan de andere kant denk ik ook wel van het is wel ons kind en de allereerste verjaardag, ook voor ons. 

  Ik heb al voorgesteld dat, als ze het te spannend vinden op de verjaardag zelf te komen, we het ook een weekje later bij hen nog een keertje vieren, maar dan met hen. Maar zij had dan zoiets van ja maar dan is ie niet echt jarig, dus kun je het dan niet met je vrienden vieren een week later.

  Wat moeten we hier nou mee? Ik vind het lastig, want heb ook altijd gezegd dat zo’n eerste verjaardag ook weer niet een mega big deal moet worden. En nu zit ik hier toch, al bijna 2 maanden van tevoren te plannen (valt me van mezelf tegen, haha).


  Dpl
  Bijdrager
  #10328684 Quote

  Ik vind het echt bizar dat je schoonmoeder hier al mensen voor heeft uitgenodigd. Het is jullie kind en dus jullie verjaardagsfeestje. Prima als ze wilt meedenken en bepaalde ideeën heeft, maar jullie bepalen.  


  BenB
  Bijdrager
  #10328694 Quote

  Huh? Dat is gek van je schoonmoeder! Misschien kun je als compromis mét haar plannen en je vrienden net zo goed uitnodigen? Het is het niet waard om ruzie om te maken, maar gek is het wel. Gelijk aangeven dat het volgend jaar lekker bij jullie thuis gevierd gaat worden 😉


  Famkeh
  Bijdrager
  #10328701 Quote

  Heel eerlijk, als jullie de verjaardag graag in het park willen doen, dan vooral doen. Jullie kind, jullie beslissing. Het is zeker allemaal lief bedoeld van je schoonmoeder, maar ze moet wel haar plek weten.. Ik vind deze actie wel erg bemoeizuchtig en zou hier ook echt niet blij van worden, mocht mijn schoonmoeder met zulke ideeėn komen..


  AnoekHP
  Bijdrager
  #10328703 Quote

  Sorry maar ik zou echt duidelijk zijn tegen e schoonmoeder. Dat hoeft niet meteen met ruzie, maar het is niet normaal dat zij de verjaardag al heeft gepland zonder dat dit ooit ter sprake is gekomen (tenminste, dat leid ik uit je bericht af). Het is jullie kind, dus jullie bepalen hoe de verjaardag gevierd gaat worden. Het is een mooi gebaar dat jullie het een week later daar nog een keer willen vieren, vind ik een mooie oplossing! Daar mag ze blij mee zijn!

  #10328764 Quote

  Dpl Ja dat gevoel had ik ook een beetje. Het is nogal bemoeizuchtig. Maar ik wil er ook zeeeker geen ruzie om maken.

  BenB een compromis zoals jij schetst is helaas niet (echt) mogelijk, omdat zij dus op best een stukje rijden wonen en onze vrienden niet allemaal een rijbewijs/auto hebben om die kant op te komen. 

  Famkeh bedankt voor je reactie, mee eens!

  AnoekHP nee er is eerder nog niets ter sprake gekomen (ook niet vanuit ons over eventuele plannen, maar het spreekt denk ik wel voor zich dat je als ouders íets gaat plannen tzt). Ik zet ook nog steeds in op het 1 week later bij hen. Hopelijk vindt zij dat uiteindelijk ook een goede oplossing. 

  Bedankt voor jullie reacties!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Nodes
  Bijdrager
  #10328815 Quote

  Je schoonmoeder mag wel in d’r handjes klappen met zo’n meegaande schoondochter! Ik had het namelijk meteen de kop in gedrukt…. Het is jullie kind, echt totaal ongepast om op eigen houtje een verjaardag te gaan plannen voor andermans kind. Waar de buren nog eerder uit voor zijn genodigd dan het feestvarken zelf;)

  De traanbuizen van mijn schoonmoeder doen het ook altijd zeer goed. Maar dat wekt bij mij alleen maar irritatie op


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10328816 Quote

  Wat zegt je partner ervan?? 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10328833 Quote

  Ik zou ook heel even met mijn vriend bespreken wat handig is, en dan mag hij het regelen met zijn moeder 😉 

  Natuurlijk is het goed bedoeld en het is ook niet iets om ruzie over te maken maar ik denk wel iets om je grenzen in aan te geven. Ook zodat ze in de toekomst niet meer van dit soort dingen doet. Ze passeert jullie namelijk volledig in een belangrijke gebeurtenis rondom jullie kindje. Daar zou ik niet zo goed tegen kunnen. 

  En dat huilen is natuurlijk wel sneu maar er gaan nu eenmaal wel eens dingen niet zoals je zou willen in het leven, dan valt dit nog mee naar mijn idee. 

  Maar misschien ben ik hier niet zo flexibel in, ons kindje is er nog niet maar ik zie al die dingen die met schoonfamilies voorbij komen bij ons ook zó gebeuren dus voel nu al plaatsvervangende irritatie 😂

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct