Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Worstelt Aan Borst

 • Auteur
  Berichten

 • Lady’s mom
  Bijdrager
  #10090248

  Hallo iedereen!

  Ik zit echt met iets wat me heel erg frustreert. Bijna 2wkn geleden ben ik bevallen van me dochter. In het begin ging borstvoeden heel goed en maakte ook direct genoeg aan (kwam in de 1ste week al 315 gr aan). Maar sinds een paar dagen worstelt ze met de borst (vooral de linker), ze verkrampt zich helemaal en wilt gewoon niet drinken, het stroomt ook langs haar mond. Mijn linker tepel heeft ook een scheur.. 

  Krijg het maar niet voor elkaar om haar goed aan te leggen bij de linker. Hierdoor heb ik echt pijnlijke en harde borsten en een verdrietige baby.

  Ik laat haar soms tijdens de voeding even boeren omdat ik denk dat dat haar dwars zit en daarom worstelt maar na de boer blijft ze zo doen. 

  Moet soms huilen van de frustratie omdat ik niet weet wat er is. Heb nog geen kolf (komt volgende week) en met de hand gaat het niet altijd. 

  Denk er over na om helemaal over te gaan naar alleen kolven en dan flesjes te geven. 

  Heeft iemand hier ook ervaring mee?


  Lisette L
  Bijdrager
  #10090249 Quote

  Hoi 

  kan me jou frustratie heel goed voorstellen. Heb je overwogen om een lactatie kundige te laten komen? Zij kunnen je hele goed tips geven. 

  Veel succes! 

  Liefs 


  PM
  Bijdrager
  #10090253 Quote

  Hallo, 

  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van je dochter!!

  Ik ben geen lactatiekundige maar heb misschien wel een tip/tips die je even kan proberen..

  Misschien worstelt ze zo omdat ze hem niet lekker vast heeft.. meestal voed je in de Madonna houding maar probeer ook eens de “rugby” houding dan houd je haar lijfje en beentjes onder je arm en ligt ze dus met haar hoofdje aan de voorkant en dan voeden (even googlen op borstvoeding houdingen.. je kan ook op de site kijken van la leche legue, die zijn specialist in BV)..

  Zelf voed ik met een tepelhoedje, dat is een soort siliconen kapje wat je over je tepel zet… daar kan ze dan haar mondje goed om heen sluiten en drinken.. de eerste keer is dat even puzzelen dus geef niet na 1 poging op maar daar kan ze uit drinken.. dat hoedje loopt soms een beetje vol maar dan kan ze er bij zonder dat haar mondje over loopt en ze dus knoeit.. ik heb er heel veel baat bij, ze drinkt ook geen kloven meer bij mij (dat is dat scheurtje, een tepelkloof) en doordat het van siliconen is accepteert ze de fles ook super goed..! Je kan ze kopen bij de apotheek en bijv. Etos of Kruidvat.. ze zijn overal dezelfde prijs (zo’n beetje 10 euro, heb je er 2 met een bewaardoosje).. vandaag kan je ze dus bij weekend opening apotheek halen.. (zondag)..

  Een goede houding bij jou is ook belangrijk.. als je goed zit/ligt ontspan je meer en dat is bevordelijk.. als het frustreert bij jou voelt je dochter dat en daar kan ze ook onrustig van worden..

  Heel veel succes en niet meteen opgeven geef de dingen die je probeert ook de kans.. 

  Ik zou adviseren om morgen een lactatiekundige te bellen..

  Succes en geniet van je meisje!


  gebruiker175707
  Bijdrager
  #10090254 Quote

  Klinkt alsof ze niet goed genoeg aanhapt als het ernaast stroomt.  Lactactiekundige bellen!!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10090255 Quote

  Vraag een lactatiekundige om hulp. Zij hebben er verstand van en grote kans dat je daarna weer met plezier borstvoeding kan geven. 


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10090261 Quote

  Bedankt voor de tips, ik zal zeker een lactatie kundige bellen morgen. Ik wil ook niet opgeven maar de pijn aan de linker borst is bijna ondraaglijk. 

  Kan het niet zo dat ik de linker alleen kolf en de rechter aanbied? Of gaat dat de melkproductie helemaal overhoop gooien?

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Niynti
  Bijdrager
  #10090262 Quote

  Goedemorgen, wat lastig en ook pijnlijk voor je! Veel lactatiekundigen kun je ook in het weekend raadplegen of in ieder geval bellen en advies vragen of om zsm een afspraak in te plannen. Via Google vind je welke er in jouw regio werkzaam zijn. Veel succes!


  AnSia
  Bijdrager
  #10090287 Quote

  Hoi ladysmom,

  Ik reageer even want ik heb precies hetzelfde gehad! Mijn zoontje is nu 9 weken. Ik had het bij beide borsten maar bij links het ergst. Het voelt als een helse pijn. Ik had het al 12 u na de geboorte, bij mij ook tepelkloven. Mijn zoontje hapte wel goed aan en dronk goed, heeft wel een verkort lipbandje waardoor zijn bovenlip niet goed omkrult maar geeft verder geen problemen. Een paar keer lactatiekundige langs geweest en kon niks vinden, drink techniek was goed etc, geen spruw (daar zou je nog aan kunnen denken?) Je kunt het zelf ook hebben zonder er echt klachten van te ondervinden. Ik heb toen een periode alles gekolfd en in overleg preventief toch een zalfje gesmeerd tegen spruw, ook al dacht de kraamverzorging en lactatiekundige niet dat dat het was. Wel kregen mijn tepels even rust en konden de kloven helen, kolven deed geen pijn namelijk. Na een dag of drie ben ik weer steeds één voeding aan de borst gaan proberen. En als dat goed voelde per dag een voeding erbij. En al snel nergens meer last van! Ik voed mijn zoontje nu zonder enige problemen terwijl het eerst echt huilen was van mijn kant… 

  Wat ook wel helpt tegen de kloven is bepanthen baby zalf, deze mag je ook laten zitten bij het voeden heb ik mij laten vertellen.

  Ik hoop dat het snel beter gaat met het voeden! 

   


  AnSia
  Bijdrager
  #10090289 Quote

  Nog een aanvulling, wisselen van houding kan ook helpen inderdaad. Dan wordt je tepel niet steeds op dezelfde plek geïrriteerd mocht er iets verkeerd gaan met aanleggen. De rugby houding zoals eerder genoemd hielp bij mij ook, en dan weer een keer liggend voeden. De lactatiekundige kan je hier ook bij helpen. Ik vond het zelf namelijk soms nog wel lastig. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct