Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Zelfstandig In Slaap Laten Vallen

 • Auteur
  Berichten

 • Valendel
  Bijdrager
  #10550558

  Hi allemaal,

  Mijj dochter van bijna 6 weken heeft heel veel hulp nodig om in slaap te vallen in naar bed. Ik weet dat dit er bij hoort op deze leeftijd maar het begint ons wel een beetje op te breken op deze manier. Ze valt alleen maar in slaap als we met haar rondlopen in onze armen. Ik heb zelf nog ernstige bekkeninstabiliteit dus dat rondlopen doet mij enorm pijn. Hetzelfde geldt voor de draagzak. 

  Ik vroeg me af hoe jullie je kindje rond deze leeftijd slapend in eigen bed kregen? En is dit iets wat zich vanzelf oplost binnenkort?

  Ik heb ook nog een peuter dus ik kan niet zomaar een uur bovenblijven om de baby slapend in bed te krijgen als ik alleen ben met beide kids. In de box slaapt ze trouwens vanaf de geboorte al in.

  Erg benieuwd naar tips en een beetje herkenning!


  Valendel
  Bijdrager
  #10550561 Quote

  In de box slaapt ze niet bedoel ik


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10550567 Quote

  Is overdag in de kinderwagen geen optie? Dat deden wij nog wel eens… En als ze dan sliep lekker rustig in de gang gezet 😅
  Scheelt jou ook een hoop traplopen en pijn.
  Plus je kan jullie peuter in de gaten houden ☺️
  En dan langzaamaan opbouwen maar dutjes in het bedje. Wanneer het voor jou ook goed te doen is.

  En savonds lekker in het bedje…

  Lastig voor je hoor… Hopelijk ben je snel van de pijn af! 💋


  Valendel
  Bijdrager
  #10550573 Quote

  Thanks voor je reactie! Helaas slaapt ze ook niet in de wagen. Ze is een behoorlijk onrustig baby’tje en huilt veel. Pfff


  Taps
  Bijdrager
  #10550585 Quote

  Onze zoon hebben we vanaf 6 weken elk slaapje in zijn bed laten slapen. Hiervoor waren we alleen maar aan het wiegen (huilbaby). Bij ons hielp inbakeren bij alle slaapjes, speen en white noise. Moesten er vaak even bij zitten, maar leerde zo wel zelfstandig in slaap te vallen.


  LiesTH
  Bijdrager
  #10550602 Quote

  Mijn ervaring is dat ze echt moeten leren zelf in hun bed in slaap te vallen. We hebben vrij snel een slaapritueel geïntroduceerd en probeerden de baby slaperig, maar nog wakker in bed te leggen. In het begin ben je inderdaad veel aan het wiegen en lopen, omdat de baby dan gaat huilen in bed. Maar op een gegeven moment wordt hun bedje een fijne, veilige plek en gaan ze leren zelf in slaap te vallen. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Littlegirl
  Bijdrager
  #10550610 Quote

  Lastig zeg. En een campingbedje beneden zetten? Probeer maar mee te denken hoor! Misschien hebben jullie een rustig plekje beneden om hem beneden neer te zetten .

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct