Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby Ziet Bleek

 • Auteur
  Berichten

 • RS
  Bijdrager
  #10587662

  Hoi Allemaal,

  Ik ben nu in 2 weken tijd 2 x bij de huisarts geweest. Me baby doet het heel goed drinkt goed eet goed slaapt redelijk en is alert. Nooit temp verhoging gehad en plasluiers en poepluiers. Alles goed juist. Binnen 2 dagen was ze weer op haar geboortegewicht en in een week 190 gram aangekomen. Nu komt het. Ze was blauw rondom haar mondje. Vorig weekend huisarts geweest. Die maakte zich geen zorgen want was een blakend kind en dr lippen en tong zijn njet blauw. Nu gisteravond weer heen geweest omdat ze af en toe lijkbleek is en beetje blauw rondom ogen en mond. Weer niks. Hart goed ,longen goed en ademhaling ook goed. Nu hele dag is ze roze en valt ze nu bij mijn vriend in slaap en weer lijkbleek. Als ze wakker word dan word ze weer lekker roze. Op een andere site las ik dat dit misschien kan als ze diep slaapt of oververmoeid is. Ik probeer me niet zo zorgen te maken omdat niks anders erop wijst dat er wat mis is. Maar ik ben toch bang voor bijv wiegendood. Herkennen andere dit? Ben beetje klaar met die constante onzekerheden. Word gek van me zelf en ben continu aan het huilen. Ze is nu 2 x helemaal nagekeken en mankeert niks, waarom is ze dan af en toe lijkbleek? Heb vanmiddag dat ze in de box lag een mutsje opgedaan bij dr toen kwam de kleur weer een beetje terug. Zijn er moeders die dit ook hebben ervaren? Of die dit herkennen?


  Essil
  Bijdrager
  #10587664 Quote

  Als de kleur met mutsje terugkomt misschien gewoon de kou?

  Je blijft de ademhaling wel gewoon horen? 


  Yima
  Bijdrager
  #10587666 Quote

  Ja. Mijn jongste dochter lag een keer te slapen savonds, ze was denk ik een dag of 2 oud. Ineens hoorde ik niks meer en daar werd ik zelf alert van. Ik zag dat het rond haar mondje blauw was. Ik schrok me rot en duwde haar wakker. Ze nam een diepe ademteug en kleurde weer bij. 

  Omdat ze wat meer incidenten met ademhaling had, die hier verder los van staan en ook niet ernstig bleken, zijn we hierna weer even op de couveuse afdeling geweest. Daar deed ze het nog eenmaal. Daar noemden ze het maskeren. Totaal ongevaarlijk. Ze letten goed op of de lippen ook verkleuren inderdaad. En dat gebeurde niet. De saturatie zakte ook niet enorm, dat kun je in het ziekenhuis zien. Wat er dan gebeurt is dat ze erg diep slapen en wat oppervlakkiger ademen. Het gebeurt bij erg jonge babies vaker schijnt. Maar ik schrok er wel van hoor.


  RS
  Bijdrager
  #10587667 Quote

  Jaa zeker Essil ademhaling is gewoon mormaal…


  RS
  Bijdrager
  #10587668 Quote

  Hoi Yima, 

   

  ja dat laatste las ik dus ook op die andere site! 
  en ik dacht inderdaad dat ze dat ook had maar ben blij dat je het herkent. Ja ik schrok ook zo maar denk ook dan had er ook iets anders moeten zijn als het echt foute boel is. En ze heeft gelukkig geen ademstops. Fijn dat het dus normaal schijnt te zijn, maakt het niet minder eng helaas. Hoop dat ze er snel over heen groeit. Hoelang had jouw kleintje het? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct