Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Babyhapjes Maken

 • Auteur
  Berichten
 • #10147674

  Hoi hoi,

  Mijn zoon is bijna 4 maanden en ik merk dat hij toe is aan zijn eerste groente/fruit hapjes. Nu wil ik deze het liefst zelf gaan maken, maar ik ben nu aan het twijfelen hoe ik dit aanpak. Ik zie online van die stomer/blender apparaten en dit lijkt mij heel handig. Maar is dit echt nodig? Hoe maken jullie de hapjes voor jullie kleintjes? En hoeveel tijd kost dit?

  Ik heb overigens wel een gewone blender, maar ik denk niet dat die goed genoeg is om het eten klein te krijgen (goedkoop ding en al tig jaar oud).

  Ik hoor graag jullie ervaringen met de apparaten en of jullie het anders doen!

  #10147676 Quote

  Ik gebruik een staafmixer, die pureert alles lekker zacht 

  #10147683 Quote

  Ik gebruikte ook een staafmixer. 

  Heb een soort kookboek van mijn broertje gekregen van de Albertheijn het heet opperdepop er staan allemaal leuke tips in. Leuke hapjes voor als ze 4 -6 mnd en maaltijden voor grotere kinderen. Ik kook er nog steeds wel eens uit. Dochter is nu 3jaar 

  #10147684 Quote

  Ik gebruikt e

  #10147686 Quote

  Ik gebruikte eerst een staafmixer, maarben toch overgestapt naar de stoom/blender en ik vind het een uitkomst. Het is sneller en makkelijker klaar te maken en je ziet dat alle sappen bewaard blijven, wat dus heel gezond en handig is voor het blenderen. Ik zou hem echt aanraden


  Esssss
  Bijdrager
  #10147702 Quote

  Ik ging alles koken en liet genoeg kookvocht over en dan alles pureren met een staafmixer. Duurde niet lang en is ook niet moeilijk. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MommyTamara
  Bijdrager
  #10147711 Quote

  Koken in een pan of stomen in een vergiet boven een pan waarin ik dan andere groenten kook. En dan pureren in de blender met wat kookvocht. 

  Invriezen in ijsblokbakjes en als het hard is doe ik het over in afgesloten bakjes met label met wat het is en de datum. 

   

   

   


  Dako
  Bijdrager
  #10147760 Quote

  Hoi, 

  Ik heb het kookboek van Annabel Karmel. Hier staan leuke recepten in, die al snel verder gaan dan broccoli en bloemkool hapjes. Veel recepten zijn ook goed voor je eigen maaltijd te gebruiken!

  Groetjes


  Lady’s mom
  Bijdrager
  #10147815 Quote

  Me dochtertje van 6 mnd heeft nog wat moeite met ander voedsel dan melk te eten maar ik stoom ze in de pan en blender ze met zo’n Bullet blender. Doe ze dan in ijsblolzakjes.

  Voor recepten kocht ik het boekje 500 lekkere recepten voor baby tot peuter. Staan leuke recepten in. Heb ook wel kant en klare potjes maar die zijn meer voor de wenning dan echt eten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct