Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Babykleding Wat Doe Je Er Mee

 • Auteur
  Berichten

 • HoiNynkeishier
  Bijdrager
  #10324586

  Hoi!

  Ik ben inmiddels alweer 6 maanden mama van een zoon Olle. Hij groeit echt als kool en ben voor mijn gevoel constant bezig met het kopen van nieuwe babykleding. De kleding in zijn kastje rouleert echt mega snel. Sommige dingen heeft hij nauwelijks aangehad. Ik vroeg mijzelf af wat jullie doen met kleding die niet meer past? Aan het goede doel? Bewaren voor een volgende? Weg geven aan familie/vrienden? Verkopen? 

  Ik zie op instagram steeds vaker accounts voorbij komen waarin ouders het kastje van hun kindje verkopen. Dit zijn vaak leuke nette kleren die makkelijk een tweede ronde mee kunnen. Hebben jullie zo’n account? Misschien kunnen we wat leuke accounts uitwisselen? Ik zie vaak leuke voorbij komen en nog eens milieubewust ook! 

  #10324588 Quote

  Ik bewaar het tot we zeker weten dar er niet nog een kindje komt. Verder leen ik met name de kleine maatjes uit aan vriendinnen. En anders gewoon weggeven aan vriendinnen/goed doel etc. En idd, iedere maand zo’n beetje een nieuwe garderobe. Na 6 maanden gaat het wel langzamer hoor 😉


  TJF
  Bijdrager
  #10324591 Quote

  Ik verkoop het op marktplaats of geef het aan een goed doel (kringloop of kledingbank oid).

  Ik bewaar alleen een enkel kledingstuk voor een eventueel volgende baby. Over een paar jaar is de kleding van nu uit de mode en vind ik het weer net zo leuk om iets nieuws te kopen. 

  #10324592 Quote

  Bewaren voor de volgende en als mijn gezin compleet is naar het goede doel. Mijn kinderen hebben als baby kleding aangehad die ik ook als baby heb aangehad omdat er toen meer van badstof gemaakt werd dus lekker warm voor de winter 


  gebruiker633489
  Bijdrager
  #10324594 Quote

  Ik heb bij de eerste alles bewaard, dus de 2e heeft veel van de eerste aangehad (en nu met 3,5 trouwens nog steeds). Daarna alles wat nog goed was eerst doorgegeven aan vrienden/ familie en bij het kinderdagverblijf afgegeven voor reservekleding (al wilde ze pas niets meer hebben omdat ze al genoeg hadden). Wat over is gebleven en/ of niet meer goed was is naar de kledingcontainer gegaan.


  JuBle
  Bijdrager
  #10324602 Quote

  Ik verkoop veel op Marktplaats. Verwacht niet dat je de hoofdprijs er voor krijgt. Maar als ik iemand voor een paar euro er blij mee kan maken vind ik het best. 

  Alles wat ik niet verkoop gaat naar stichting babyspullen. Gooi het alsjeblieft niet in de gewone kledingbak. Zij zorgen er namelijk voor dat baby’s en kinderen die in arme gezinnen opgroeien hier minder last van hebben. Door het hele land staan speciale containers hiervoor. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10324606 Quote

  De kinderkleding van mijn kinderen gaat straks ook naar stichting babyspullen als ik weer zwanger ben en het geslacht weet dan ga ik het gelijk doneren ik heb zowel jongens als meisjes kleding 


  Sopi
  Bijdrager
  #10324612 Quote

  Ik heb alles bewaard voor de tweede. Maar ik moet zeggen, nu de tweede er is vind ik sommige dingen toch niet zo mooi meer. Dus een paar dingetjes heb ik alsnog weggedaan (in een kledingbak) en ook wat dingetjes nieuw gekocht.

  #10324620 Quote

  Ik heb ook alles bewaard voor de volgende. Twee jaar na mijn eerste werd de tweede geboren, beide meisjes en aardig in hetzelfde seizoen. De jongste is nu 9.5 maand en ik heb nog amper kleding voor haar gekocht, ze draagt alles van haar zus! Maar ik heb natuurlijk ook geluk dat het 2 meiden zijn én hetzelfde seizoen. Als je er één van december en één van juni hebt, komt het niet zo goed overeen…

  Sommige kleding vind ik toch niet meer zo mooi als ik het uit de bakken haal, dan doe ik het in de zak naar het Leger des Heils. Overal waar vlekken op zit, gaat ook naar het Lege rdes Heils.

  Nu bewaar ik alles van de tweede weer voor een eventuele derde kindje, maar de kwaliteit gaat wel achteruit nu het door 2 kinderen gebruikt is.. ik weet niet of ik het ooit nog gebruik, maar anders doe ik het over een paar jaar allemaal in een zak naar een goed doel. Ik kan er nu nog niet direct afscheid van nemen. En misschien kan ik er iemand in mijn omgeving ooit een plezier mee doen.

  Ik koop tegenwoordig ook niet  meer zoveel kleding, want ik was toch meerdere keren per week en ze zijn er idd razendsnel uitgegroeid, vooral het eerste jaar. Daarna gaan ze wel 1 seizoen in 1 maat zitten dus ga je minder kopen! 

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct