Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Babynestje Of Niet

 • Auteur
  Berichten

 • Romee
  Bijdrager
  #10543246

  Zijn er ouders die ervaringen van een babynestje willen delen?
  Ik vraag me af wat de voordelen ervan zijn en of je er echt baat bij hebt als je een makkelijke baby hebt?

  #10543248 Quote

  Ik vond het wel fijn! Wij hebben onze dochter hier de eerste 6 weken in in de box gelegd. Dat gaf toch net wat meer geborgenheid hadden wij het idee, zeker als er nog een dekentje over heen zat. Dan was het een ingepakt mummietje 😉. Dus mocht er bij ons een tweede komen, zou ik het weer doen.

  #10543256 Quote

  Wij hebben het tot voor kort dagelijks gebruikt. Inderdaad in de box. Mijn meisje vond de box maar niks, in het nestje vond ze het heerlijk en viel ze lekker in slaap. Ook namen we het regelmatig mee als we op visite gingen. Ideaal want compact en vertrouwd voor je kindje
  (Ze is nu 5 maanden dus lang plezier van gehad)


  JesChevy
  Bijdrager
  #10543258 Quote

  Ik heb van het voedingskussen zelf een babynestje gemaakt door er aan het einde met een hydrofieleluiere een knoop on te leggen mijn kindere lagen er heerlijk en kost dan niets meer want je heb dat al in huis vindt die babynestjes over het al gemeen erg duur


  Mylwen
  Bijdrager
  #10543259 Quote

  Om even im te haken op het bericht vam JesChevy. Wij hebben ook een babynestje zelf gemaakt van een voedingskussen, maar dan met een hoes van het aankleedkussen er om heen. Deze gebruiken we inderdaad voornamelijk in de box, maar hebben onze dochter er ook al eens in laten slapen, tussen ons in in bed.


  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10543263 Quote

  Hier ben ik eigenlijk juist blij dat ik er bij mijn 3 kinderen nooit een aangeschaft heb. Ik had zoals al eerder genoemd wel een voedingskussen met een hoes eromheen, maar zelfs die niet veel gebruikt. Ik moet zeggen dat ik en mijn kinderen dan gelukkiger worden van de stokke newborn set.

  Maar ik moet dan wel zeggen dat ik kinderen heb die makkelijk/ goed slapen in hun eigen bed. En de eerste weken ook wel in de box sliepen. Maar dan gewoon in de box leggen, en een matrozen bedje bouwen van een dekentje en dan sliepen ze op die manier in de box. Als we weleens weg gaan slapen ze in de kinderwagenbak.

  De newborn set van stokke vind ik dan wel echt een uitkomst. Als je aan tafel zit en je kind is wakker vinden ze het bij mij niet zo leuk om alleen in de box te liggen. Dan willen ze er graag bij zijn. Dan kan ik ze in de newborn set aan tafel erbij zetten. Dan heb je je handen vrij voor boterhammen smeren ed. En je kind kan op zijn manier interactie hebben met de tafelgenoten. En als ze zelf ook met hapjes beginnen dan kan je die ook in de newborn set geven


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10543265 Quote

  Nooit gehad en gemist! Sliep gewoon lekker in de box/wandelwagenbak/wiegje.

  Heb m’n zoontje er wel eens bij iemand anders erin gelegd. Maar merkte geen verschil met gewoon in de box oid….

  #10543268 Quote

  Wij hebben er ook geen gehad. In de box legden we de kleine in de voetenzak die we ook gebruikten voor de maxi cosi en voor de wandelwagen. Die hadden we al dus scheelde een extra aankoop van een baby nestje. Hij heeft heel veel in die zak gelegen! 


  MammaVanBI
  Bijdrager
  #10543274 Quote

  Ik vond ‘m heel fijn! Onze kleine jongen wilde graag dichtbij ons zijn in de avonden. Dan legden we het nestje op de bank en kon ik met z’n hand op zijn buikje aaien en viel hij vaak in slaap, dan had ik toch mijn handen vrij maar lag hij toch lekker dicht bij ons. In de box legde ik hem vaak ook met het nestje omdat het wat geborgen voelde. Ook was het ideaal om ‘m mee te nemen op visite zodat hij daar in kon slapen. Ik had hem alleen nooit langdurig zonder toezicht erin laten slapen ivm de opstaande randen. Voedingskussen met hoes is ook zeker een optie maar had wel het idee dat hij daar meer in wegzakte.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct