Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Baby’s 1e verjaardag

 • Auteur
  Berichten

 • MamiZennie
  Bijdrager
  #10102762

  Hoi!

  Ik heb net even een discussie gehad met mijn partner over onze zoon zijn 1e verjaardag. We hebben grote familie en zijn in totaal (zonder vrienden meegerekend, die komen op een ochtend) met 60 man. 7 kids, rest volwassenen. Dit zijn dan ook de ooms en tantes van mij en mijn partner. Van mij hoefde die ooms en tantes niet te komen maar mijn partner was stellig, hierover dus geen compromis te sluiten helaas. Ik wil dan wel een tijd op de uitnodiging zetten, geen zin om 60 man van 13-.. weet ik t hoelaat over de vloer te hebben. Van 13-16u leek me prima. T manneke snapt er toch geen fluit van, dus voor wie doe je t dan? Voor je bezoek? Voor ons? Vind ik niet nodig. Mijn partner snapt dit alleen niet. Die vind t gewoon prima als mensen ‘blijven hangen’. Ik krijg al de kriebels als ik er aan denk.. zooo druk in de middag wat zich dan nog voortzet in de avond, brr. 

  Hoe hebben jullie dit aangepakt? 


  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10102768 Quote

  Hoi!

  Wij hebben het toendertijd ’s ochtends op de geboortetijd alleen met de opa’s, oma’s en onze broer en zus gedaan. Later op de dag kwam de rest van de familie. Wij hebben het wel tot 20.00 uur gedaan. 

  Nu zwanger van nummer 2 en willen het volgende keer echt anders doen. Wij willen een zaaltje huren en dan idd van 1 tot 4 ofzo heb je een uitloop tot 5 maar dan is het ook echt afgelopen. Daarentegen vind ik een man of 60 ook echt veel te veel! Ja de 1e verjaardag is een belangrijke, maar er zitten wel grenzen aan wie je uitnodigt. Maar het ligt er ook echt aan, waar je het viert.

  Hoop dat ik je een beetje heb kunne helpen 😉

  Succes!

  Liefs, Maaike 


  KHCO
  Bijdrager
  #10102769 Quote

  Hoi hoi, ik zou als ik jou was het ook op een externe locatie doen als er zoveel mensen komen, of je moet een enorm huis hebben. In dat geval zou ik dan de catering laten doen mrt bediening anders ben je zelf non stop bezig met bedienen en geniet je helemaal niet van de dag!

  succes met het organiseren en een hele fijne dag toegewenst.


  Abena H
  Bijdrager
  #10102777 Quote

  Aangezien ik al veel te veel kinderen een groot deel van hun eerste verjaardag heb zien huilen door de drukte/aandacht etc, hebben wij juist de eerste verjaardag zo klein mogelijk gehouden. Dus alleen onze ouders en broers en zussen met hun gezinnen (kwamen we nog op bijna 30 personen uit 😉 ). Mijn man wilde ook graag vrienden in eerste instantie, maar begreep mijn reden wel. Ons compromis is dus dat vanaf de tweede verjaardag we ook vrienden (liefst met kinderen) uitnodigen. En was overigens goed bevallen! Ons zoontje heeft een fijne dag gehad en niet gehuild door de drukte. Bij ons kwam bezoek van 14.00 tot 17.00 uur ongeveer. Hadden erop gezet ‘zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur’. Kaarsje uitblazen hadden we ’s ochtends al gedaan, zonder teveel aandacht (ook dit zullen we bij een tweede verjaardag wel gewoon ’s middags doen). 

  #10102783 Quote

  Wat gezellig zo’n grote familie! En wat leuk dat er ook kinderen zijn. 

  Ik heb ook een grote familie en ik heb altijd grote (tuin)feesten incl catering gedaan en daarnaast ook veel zelf gemaakt met mijn moeder. De bediening liet ik over aan vriendinnen die ik vertrouw en die dat ook goed aankonden. 

  Nu ben ik zwanger van onze derde en hebben we toevallig vanochtend besloten dat we de 1e verjaardag van onze 2e groots gaan vieren in een restaurant waar we met z’n allen gaan eten. Ik ben tegen die tijd zo’n 30 weken zwanger. 

  Het is de eerste x dat we zoiets gaan proberen, ben benieuwd! 

  Nu heb ik na de zomer ook een feestje te vieren en daar wil ik max 30 personen voor uitnodigen omdat we dat wel thuis gaan vieren. Het beste vind ik is om iedereen tegelijkertijd te laten komen, max 3 uurtjes en een duidelijke planning van wat je wanneer wilt doen. Ik hou bij zulle feestjes altijd rekening met de slaaptijd en de voedingstijd van mijn kinderen. Uit eerdere ervaringen weet ik dat als je het eten en de ‘rommel’/afwas etc goed organiseert (dus direct laat opruimen) het heerlijk is zo’n dag. En vooral zelf niets doen en alles uitbesteden, zo kan je je bezig houden met je gasten en natuurlijk je eigen kind(eren). Ik heb bijvoorbeeld bij grote groepen vaak een apart tafeltje met een thee/koffie hoek en (fris)drank met glazen, zodat iedereen zelf kan inschenken. En in plaats van hapjes zorg ik altijd voor een goede maaltijd. Hapjes nemen vaak teveel voorbereidingstijd in beslag en qua kosten ben je vaak ook duurder uit vind ik. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze, ik heb dan ook veel mensen om me heen die graag een handje helpen en goed in koken zijn. 

  En voor de kinderen heb ik vaak ook een aparte planning en zorg ik ervoor dat ze zich vermaken, bijv een springkussen voor de ouderen en andere activiteiten voor de wat kleintjes. Zo heb ik een keer een paard en huifkar gehuurd, alle kinderen gingen een uurtje op pad. 

  Je kunt natuurlijk alle ooms en tantrs niet uitnodigen, maar vaak komen die dan toch een andere keer langs..  


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10102806 Quote

  Bij ons komt met kinderverjaardagen echt geen 60 man! Vind ik persoonlijl echt veel te veel. 🙈

  Ik nodig onze eigen gezinnen uit met de kids. Dat is ong. 16 man. Dan wat vriendinnen met hun kinderen en een paar ooms en tantes waar we veel contact mee hebben. Denk dat wij op max 30 man zitten hoor! Inclusief de kinderen.

  Mijn vriendinnen komen meestal alleen op kinderverjaardag, zonder man.Wij vieren het meestal vanaf uur of 15.00. Dan steken we rond 18.00 met degene die er nog zijn de bbq aan en rond 20.00 is iedereen wel weg. 

  Ik vind het zo een gezellige dag en mijn dochter ook. 

  Misschien stomme vraag maar slaapt je kindje niet om 13.00? Waarom begint de verjaardag niet pas na het slaapje? Scheelt weer paar uur drukte…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct