Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Babys Slikken Korsten Heel Door

 • Auteur
  Berichten

 • Amyyy
  Bijdrager
  #10265162

  Hallo allemaal!

  Mijn baby’s zijn 6 maanden oud en slikken hun korsten door zonder er eerst op te kauwen. Ik geef ze wat langere stukjes en ze krijgen het wel voor elkaar om hier iets af te knagen. Ik had al een sterk vermoeden dat er daarna alleen op gezogen werd. Maar na een spuugje van 1 van de baby’s zag ik hele stukken korst op het kleed liggen, dus nu weet ik het ook zeker. Hoe zorg je ervoor dat ze gaan kauwen? Ik doe het ook voor, maar dat mag dus blijkbaar niet baten :p.

  Groetjes Amy


  Rcl
  Bijdrager
  #10265167 Quote

  Kleine stukjes geven 


  Klijn
  Bijdrager
  #10265251 Quote

  Zeker op korsten is het kauwen ook gewoon niet zo effectief, omdat het behoorlijk stug spul is… Ik laat mijn zoontje gewoon lekker op zo’n stuk korst knabbelen, sabbelen en kauwen (dat leren ze vanzelf hoor, als je ze maar laat oefenen). Ik heb het idee dat hij dat ook vaak als redelijk grote brok doorslikt, maar in zijn ontlasting kom ik nooit stukken tegen, dus zijn lijfje weet er wel raad mee nadat het lekker klefgesabbeld is!

  #10265276 Quote

  Hoi

  Ik gaf altijd lange korsten zodat ze het niet in een keer alles naar binnen kon duwen en echt kouwen moeten ze oefenen zo lang ze zich niet verslikken is er niks aan de hand dan hebben ze het goed nat gesabbelt en word het wel verteerd 

  #10265333 Quote

  Ik geef kleine stukjes en stop het in de wang, dan moet ze wel even kauwen voordat ze het door kan slikken. Nu met 6 maanden nog geen korst, maar alleen het zachte deel van het brood (meestal met een beetje boter).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct