Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Babytje slaap toch eens…

 • Auteur
  Berichten
 • #10254667

  Goedenavond lieve moeders. 

  Zoals je kunt lezen aan de topic titel is het hier nog al een drama in de nacht. Onze kleine meid is 14 weken oud, krijgt vier flessen over 24 uur verdeeld van 210 water en 7 schepjes nutrilon a.r.  in verband met verborgen reflux.

  Ze drinkt alle flesjes leeg. Komt om de vier uur overdag en savonds krijgt ze tussen zeven en acht haar laatste fles daarna nog eventjes knuffelen en lekker naar bed. Maar dan begint het… Ten eerste bakeren we haar in (alleen savonds overdag al niet meer ivm afbouwen) we hebben een ritueeltje van naar boven zeggen dat we eerst een schone broek aandoen en dan lekker gaan slapen, na de schone luier leg ik haar in haar bedje, bakeren we haar in geven we haar tutje, en een dikke kus op haar wang met de zin slaap lekker moppie tot morgen. Na een uur te slapen wordt ze wakker. Als ik ga kijken zie ik dat ze haar beentjes intrekt en een bolle rug erbij maakt, dit doet ze overdag ook nonstop, ook doet ze als ze overdag in bikvoorbeeld een wipstoeltje zit, dan komt ze naar voren met haar handjes in elkaar geknepen en kijkt ze er heel bedrukkend bij. Krampjes dat geloof ik zeer zeker maar wat kan het nog meer zijn…

  Terugkomend op het slapen, ik ga dan kijken en zie haar opgetrokken liggen met haar beentjes, en een beetje aan het jammeren, haar eigen losgewikkeld uit de wikkeldoek, en een tutje wat eruit was gevallen toen ze diep in slaap lag. Erg onrustig is ze dus. Ik wikkel haar weer terug in zeg niks tehen haar geef haar haar tutje en ze valt weer in slaap. Maar dan komt ze weer twee uur later met hetzelfse verhaal en dit gaat zo door tot half vijf vijf uur dat ze haar flesje krijgt. 

  Wie heeft de tip om haar lekker te laten slapen een klein beetje door te laten slapen, zodat deze mama meer van haar bundeltje geluk kan genieten

  Nicole 


  Sjemm
  Bijdrager
  #10254673 Quote

  Waarom met die leeftijd zulke enorme flessen? Is dat niet waar ze last van heeft. Het maagje is nog maar zo klein. 

  Misschien iets vaker een kleine fles overdag. Op die leeftijd kreeg onze zoon 5x 150/5

  #10254675 Quote

  Heey sjemm, 

   

  Dit doen we in overleg met het cb, dit omdat ze de fles van 180 en zes scheppen met gemak op kan en de laatste fles om tien uur savodns kreeg en we haar met geen man en macht wakker kregen waardoor ze hem niet helemaal opdronk. Nu gaan alle flessen op en hoeven we haar dus niet uit haar diepe slaap te halen maar is het probleem van langer slapen niet verholpen.

  Ik zat zelf ook al te denken om kleinere flessen te gaan geven maar omdat het cb zei dat dit gewoon kon mits ze de fles niet weigerde etc. 

  #10254678 Quote

  Hoi! Onze dochter is ook 14 weken, ze krijgt over de hele dag 5x150cc soms 180. Ze krijgt om 7u de eerste dan om 11, 15, 19 en 23u. Omdat ze die van 23u niet helemaal opdrinkt (te moe) krijgt ze 2x per dag 180 aangeboden. Ze slaapt over het algemeen van 8 tot 6/7 met tussendoor dus nog een fles. Misschien geef je idd teveel? Misschien vaker wat minder? Weet t ook niet hoor, zou niet weten eigenlijk wat je verder kan doen om haar door te laten slapen. Succes!

  #10254680 Quote

  Heey!

  Bedankt voor je reactie 

  Hoelaat geef je de voeding snachts gewoon op verzoek of op een vast tijdstip. 

  Ik ga maar afbouwen met ineens zoveel en de flesjes vaker geven. Maar ze drinkt die 210 wel met gemak op… Jammer dat het cb hier ook niet zo op gereageerd heeft… 


  Sjemm
  Bijdrager
  #10254681 Quote

  Onze zoon kon ook prima flessen van 180 op, maar dit was echt veel te veel voor t kleine lichaam. We slapen en voelen onszelf immers ook niet lekker met een veel te volle buik. 

   

  Ik denk dat het t proberen waard is om kleinere flessen per x te geven. En dat kan dan prima wat dichter op elkaar zodat je savonds niet in de knoei komt. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10254683 Quote

  Ja precies… Ze groeit goed gelukkig goed en weegt nu 5,8 kilo. Dus ze moet 900 op een dag halen. Ik moet om zeven uur beginnen op mijn werk dus zou het mooi zijn als ik haar om zes uur de fles kan geven. Dus ik wil het zo gaan doen vanaf morgen, kijken hoelaat ze komt meestal om vijf uur dat ze echt honger krijgt en dan voortaan flesjes van 5 x 180 geven.

   

  #10254688 Quote

  Ik dacht ook meteen aan te grote flessen, zeker in combinatie met verborgen reflux. Toen wij nog geen medicatie gebruikten, lag onze zoon ook non stop met een holle rug. Ik denk door het verkampen van de pijn. Misschien helpt het om haar kleinere flessen te geven en dan een keer vaker. Misschien zul je er dan in de nacht wel weer een keer uit moeten of komt de late fles weer terug, maar als ze dan voor de rest lekker slaapt, lijkt me dat de moeite waard. 

  #10254695 Quote

  Als ik er in de nacht een keer uitmoet maakt me dat niet uit als dat voor haar beter is nu moet ik er snachts ook een paar keer uit. Wat raden jullie aan als schema ze moet voor half zeven sochtends gegeten hebben. Ze weegt nu dan 5,8 kilo dus heeft ze 900 op een dag nodig als ik van de berekening van gewicht in kilo x 150 uitga

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct