Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Babyvoeding 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10390598

  Mijn vrouw en ik hebben het idee om een eigen bedrijf te starten in het maken van verse babyvoeding (via een webshop, omgeving Almere). Deze maaltijden komen dan in weekpakketten (per voeding 2 a 2,50 euro) en kunnen vanaf 6 maanden gegeven worden. Zou hier animo voor zijn denken jullie?

  #10390683 Quote

  Een potje is ruim de helft goedkoper en hoef je als ouder niets meer mee te doen (behalve opwarmen). Van 1 bloemkool bijvoorbeeld kan een kleintje van 6 maanden wel een paar dagen eten. Dan ben ik veel goedkoper uit. Dus ik zou het zelf te duur vinden eerlijk gezegd.


  Famkeh
  Bijdrager
  #10390716 Quote

  Mijn oudste heeft nooit potjes gekregen, de jongste ooit 1x toen we lang met de auto op pad waren. Het is zo simpel om zelf hapjes te maken voor je kinderen en deze in te vriezen. Zo leren ze ook al snel daarna met de pot mee te eten, aangezien dan al deels aan de smaken gewend zijn. Plus je kan veel makkelijker het eten van compleet gepureerd naar steeds wat grover afstemmen op je kindje. Ik zie er dus niet echt een markt voor. Veel vriendinnen van mij maken ook zelf de hapjes voor hun kinderen..


  Yima
  Bijdrager
  #10390775 Quote

  Het hangt van meer dingen af. Voor die prijs verwacht je inderdaad wel wat bijzonders. En target je waarschijnlijk bovenmodaal inkomen mensen. Als ik even mag generaliseren: dan heb je wel te maken met een kritische groep die waarschijnlijk ook wel onderzoek doet naar goede kindervoeding. 

  Zelf maken is heel makkelijk en voor de baby is het ook beter te eten wat jij eet. Maar indien je zelf ook een fan bent van verse maaltijd services, dan kun je dit misschien verlengen naar babymaaltijden. Misschien is het een optie om gezinsmaaltijden incl baby of kleine kinderen te leveren. 

  Vers, streekproducten, biologisch, vegan/vega, gluten, noten, koemelk, soja etc… Die mensen cateren. 

  En dan heb je ook nog dat de een pureert en voert en de ander rapley volgt.

  Hoe ga je de versheid garanderen als het voor een week houdbaar moet zijn, en doe je dan postbezorging of maaltijdbezorging? Wat versta je onder ‘vers’

  Ik zie persoonlijk niet het voordeel op gewoon wat zakjes Ella’s Kitchen of een potje als je echt even niet zelf kan koken. Maar dat is omdat die van mij vanaf 6 maanden met de pot mee eet.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen